Shoutbox 0 nowych PW 

160 Stron V  « < 136 137 138 139 140 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mercedes A 45 AMG, Nowy król super hot-hatchy?
Drzewo
post Sun, 27 Mar 2016 - 21:55
Post #2741

Super User

QUOTE (Trawaa @ Sun, 27 Mar 2016 - 21:38) *
co w nim ciekawego?

A45 po stagu jest szybsze od rs3 stagu. Przynajmniej tak tutaj to wygląda.
Go to the top of the page

+Quote Post
Geno
post Tue, 29 Mar 2016 - 08:46
Post #2742

Frequent User

Renntech chyba dobrze podaje biggrin.gif

--------------------
www.mikis525.pl

+Quote Post
Toldi
post Tue, 29 Mar 2016 - 15:58
Post #2743

Forum Homee

no chyba rs3 jednak z przodu jest caly czas....no chyba ze inne filmiki ogladamy....? A to ze doganial rs3....

--------------------
Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R
VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016
Audi RS4 B8 450HP

+Quote Post
Drzewo
post Tue, 29 Mar 2016 - 19:46
Post #2744

Super User

QUOTE (Toldi @ Tue, 29 Mar 2016 - 15:58) *
no chyba rs3 jednak z przodu jest caly czas....no chyba ze inne filmiki ogladamy....? A to ze doganial rs3....

Jakby równo ruszyli to nie byłoby mowy o żadnym doganianiu. To jest chyba ta sama a45, która robiła 9,5s 100-200 na renntechu.

+Quote Post
(A)rturo
post Wed, 30 Mar 2016 - 22:19
Post #2745

Forum Homee

Ktoś pisał że nie ma A45 z wymienionym silnikiem? smile.gif
http://otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-kla...r-ID6y6xsp.html

--------------------
Było A3:152KM->S3:272KM->EvoIX:391KM->EvoX:403KM->F10->A6 C7 BiT 370KM@770NM
Jest: S1000XR || E63s W212: 701KM@1002NM

+Quote Post
Drzewo
post Wed, 30 Mar 2016 - 22:36
Post #2746

Super User

QUOTE ((A)rturo @ Wed, 30 Mar 2016 - 22:19) *
Ktoś pisał że nie ma A45 z wymienionym silnikiem? smile.gif
http://otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-kla...r-ID6y6xsp.html

Wszystko zależy dlaczego został on wymieniony wink.gif Równie dobrze mogło się rozsypać turbo i dlatego wymienili silnik.

+Quote Post
AlMastar
post Wed, 30 Mar 2016 - 22:45
Post #2747

User

tak czy inaczej musiał się napracować, żeby spalanie wyszło 10,5l na przestrzeni 22tys km ... nie łatwo o taki wynik wink.gif

--------------------
sprzedam BOX z BT SPEEDBUSTER do CLA45 381KM - 1000pln

+Quote Post
Drzewo
post Wed, 30 Mar 2016 - 22:48
Post #2748

Super User

QUOTE (AlMastar @ Wed, 30 Mar 2016 - 22:45) *
tak czy inaczej musiał się napracować, żeby spalanie wyszło 10,5l na przestrzeni 22tys km ... nie łatwo o taki wynik wink.gif

czyli jeździj tak aby średnie spalanie było wysokie wtedy nie będziesz musiał wymieniać silnika laugh.gif

+Quote Post
skandaloo
post Thu, 31 Mar 2016 - 08:58
Post #2749

Super User

CYTAT(Drzewo @ Wed, 30 Mar 2016 - 22:36) *
Wszystko zależy dlaczego został on wymieniony wink.gif Równie dobrze mogło się rozsypać turbo i dlatego wymienili silnik.

tak potwierdzam , jeżeli był silnik wymieniony to tylko i wyłącznie poprzez awarie osprzętu ! Osobiście znam 2 przypadki w których wymieniono silnik ze względu na to że turbina się rozpadła , takie są standardy Mercedesa .Pewnie gdyby to naprawiano w niezależnym warsztacie to silnika by nie wymieniono .

+Quote Post
DarooDG
post Thu, 31 Mar 2016 - 17:18
Post #2750

User

Ogólnie wynika z tego, że AMG nie jest bezawaryjnie... sad.gif

+Quote Post
skandaloo
post Thu, 31 Mar 2016 - 17:24
Post #2751

Super User

CYTAT(DarooDG @ Thu, 31 Mar 2016 - 17:18) *

czy czytałeś dokładnie cały temat ? Na turbo była akcja serwisowa która obejmowała wszystkie wyprodukowane A45 do lutego lutego lub marca 2014 r. Zostawiłem samochód w ASO dostałem zastępcze GLK roczne więc w czym problem ? Taka sama sytuacja była z turbo w nowym S3.

+Quote Post
gość_gucior_*
post Thu, 31 Mar 2016 - 17:43
Post #2752

QUOTE (DarooDG @ Thu, 31 Mar 2016 - 18:18) *

Ogolnie to kieruj sie w kierunku Toyoty hybrydowej, tam masz bezawaryjnosc i fun z jazdy wink.gif
45amg ma 180 koni z litra pojemnosci w serii, daja na nie 4 letnia gwarancje auta zwykle nie maja lekko i malo z nich to seria, sprzedano ich pewnie lacznie u nas z 1000 sztuk a klopot dotknal 3 sztuk ze skrzynia i 2 z silnikiem przez wadliwy podzespol z poczatku produkcji.
Mysle, ze nie jest zle choc nie jest to prius, w sumie to dobrze, ze nie jest

+Quote Post
DarooDG
post Thu, 31 Mar 2016 - 17:46
Post #2753

User

Jasne, że czytałem. Chodzi mi o to, że AMG uchodziło za bezawaryjne pojazdy, a jak widać tak nie jest, mam na myśli tutaj skrzynie, silniki itd.
Kiedyś była duża nagonka na GT-R w związku z problemami ze skrzynią biegów, a w AMG jest podobnie ...
Ogólnie mam wrażenie, że wszyscy producenci jakościową są na podobnym poziomie.
Ale w momencie kiedy słyszę strzały z wydechu wszystko jest super i zapominam o tym biggrin.gif

+Quote Post
Kajman
post Thu, 31 Mar 2016 - 19:51
Post #2754

I live here !

Awaryjność mniejsza, ale zdarzały się fuckupy, np podnoszenie głowic w 63AMG do połowy 2010 smile.gif

--------------------
Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth

+Quote Post
Drzewo
post Thu, 31 Mar 2016 - 21:37
Post #2755

Super User

QUOTE (DarooDG @ Thu, 31 Mar 2016 - 17:46) *
Jasne, że czytałem. Chodzi mi o to, że AMG uchodziło za bezawaryjne pojazdy, a jak widać tak nie jest, mam na myśli tutaj skrzynie, silniki itd.
Kiedyś była duża nagonka na GT-R w związku z problemami ze skrzynią biegów, a w AMG jest podobnie ...
Ale w momencie kiedy słyszę strzały z wydechu wszystko jest super i zapominam o tym biggrin.gif

Nie ma czegoś takiego jak bezawaryjne samochody, dla mnie liczy się jak szybko zostanie on naprawiony i w jaki sposób.
Tutaj MB bardzo dobrze daje radę, nie bawią się w półśrodki tylko wymieniają wadliwy element. Kiedyś miałem dwa samochody VW na gwarancji i podejście VW jest beznadzieje w porównaniu z MB.

+Quote Post
gość_gucior_*
post Fri, 01 Apr 2016 - 10:22
Post #2756

QUOTE (DarooDG @ Thu, 31 Mar 2016 - 18:46) *

mityczna awaryjność gt-a wynika z choroby wieku dziecięcego w pierwszym roczniku a później powielania głupot przez internetowych specjalistów znających te auta z prospektów reklamowych i zdjęć w google grafika.

AMG są autami performance, używane często w sposób dynamiczny, coś może klęknąć, tutaj jednak piszemy otwarcie o raptem trzech przypadkach przypadłości skrzyni oraz o tym, że turbo miało akcję serwisową. każda marka to ma, toyota wzywała ponad 2 miliony aut na akcję serwisową, każda marka, nawet w pełni uznana za "bezawaryjną" jak Porsche ma czasem serie bądź modele w których potrzebna jest naprawa lub wymiana motoru jak w 911 996, ważne jak marka do danych kwestii podchodzi. Ja póki co po kontakcie z MB jestem absolutnym fanem i na koniec roku najpewniej zamówię na wymianę CLA coś z nowej rodziny 43 amg 4 matic - właśnie dla tego jak marka traktuje klienta i co oferują ich auta.

+Quote Post
Ralf01
post Fri, 01 Apr 2016 - 23:46
Post #2757

User

Rozpływacie się w zachwytach nad 45 AMG, a według mnie zawieszenie bez rewelacji auto podsterowne. Przy dodaniu gazu w zakręcie 90 st. zamiast korygować tyłem przód wyjeżdża jeszcze bardziej. Stuki w zawieszeniu na większych poprzecznych nierównościach serwis stwierdził, że zawieszenie twarde i tak ma być... chyba sobie żarty robią. Jeździłem GTR-em 485 i R8 V8 420 i żadnych stuków. Hamulce hałasują przy schodzeniu z wyższych prędkości jak przy przegrzanych hamulcach. Dodatkowo przy ostrym hamowaniu auto myszkuje (tzn jedzie trochę w lewo trochę w prawo) nie zachowuje prostego toru jazdy. Na nierównościach jakieś skrzypienia z okolic deski rozdzielczej. Szybkość działania skrzyni biegów nie powala. Jakość tworzyw wewnątrz bez rewelacji. Brzmienie silnika pozostawia wiele do życzenia szczególnie przy wyższych prędkościach obrotowych (dodatkowo wibracje odczuwane na kierownicy), no ale to tylko dwulitrowa R4 mellow.gif. Przyspieszenie jak na 381 KM też nie robi wrażenia. Może auto jeszcze nie dotarte? (4200 km). Jak za samochód za prawie 300 tys. "lekkie" rozczarowanie. Może wkładam kij w mrowisko, ale takie są moje odczucia. Żeby nie było, że wymyślam dodam jeszcze, że poprzedni mój samochód to 6MPS lekko dłubnięty (ok. 335 KM). Pozdrawiam wszystkich użytkowników wspaniałych 45 AMG wink.gif .

+Quote Post
bob.dsk
post Sat, 02 Apr 2016 - 08:20
Post #2758

Frequent User

CYTAT(Ralf01 @ Fri, 01 Apr 2016 - 23:46) *
Rozpływacie się w zachwytach nad 45 AMG, a według mnie zawieszenie bez rewelacji auto podsterowne. Przy dodaniu gazu w zakręcie 90 st. zamiast korygować tyłem przód wyjeżdża jeszcze bardziej. Stuki w zawieszeniu na większych poprzecznych nierównościach serwis stwierdził, że zawieszenie twarde i tak ma być... chyba sobie żarty robią. Jeździłem GTR-em 485 i R8 V8 420 i żadnych stuków. Hamulce hałasują przy schodzeniu z wyższych prędkości jak przy przegrzanych hamulcach. Dodatkowo przy ostrym hamowaniu auto myszkuje (tzn jedzie trochę w lewo trochę w prawo) nie zachowuje prostego toru jazdy. Na nierównościach jakieś skrzypienia z okolic deski rozdzielczej. Szybkość działania skrzyni biegów nie powala. Jakość tworzyw wewnątrz bez rewelacji. Brzmienie silnika pozostawia wiele do życzenia szczególnie przy wyższych prędkościach obrotowych (dodatkowo wibracje odczuwane na kierownicy), no ale to tylko dwulitrowa R4 mellow.gif. Przyspieszenie jak na 381 KM też nie robi wrażenia. Może auto jeszcze nie dotarte? (4200 km). Jak za samochód za prawie 300 tys. "lekkie" rozczarowanie. Może wkładam kij w mrowisko, ale takie są moje odczucia. Żeby nie było, że wymyślam dodam jeszcze, że poprzedni mój samochód to 6MPS lekko dłubnięty (ok. 335 KM). Pozdrawiam wszystkich użytkowników wspaniałych 45 AMG wink.gif .

Ralf01 przede wszystkim twoje porównanie A45 do GTR albo R8 jest trochę śmieszne bo to nie ta liga aut! Seryjny zawias w A45 wg mnie daje radę i myszkowanie tez nie występowało wiec nie widzę potrzeby aby wymieniać go na cos innego a ostatni wypad na tor potwierdził moje zdanie. Jeśli chcesz korygować o 90st. kierownica to chyba pomyliły ci sie napędy, a przypominam ze Merc nie ma stałego a dołączany tył. Skrzynia tez wg mnie działa dobrze i pomimo jakiś tam serwisowych akcji u niektórych to i tak jes OK. Co do stuków w zawieszeniu to u mnie nic takiego nie występuje, jedz na szarpaki na stacje diagnostyczna i sprawdź. Co do hamulcy to seryjny klocek jest taki sobie, wystarczy raz go przygryzać i juz bedzie dawał efekt o którym piszesz poza tym wg mnie bardzo przyzwoicie hamuje. Brzmienie porównaj z autami w klasie i myśle ze nie bedzie tak zle jak piszesz a jeśli wersja FL nie przyspiesza to czas zmienić auto. Btw to o ile sie nie mylę a jeśli tak to niech ktos mnie poprawi ale okres docierania to 5k km. Nie bierz tego do siebie i wcale nie bronię ze A45 to najlepsze auto bo ma swoje wady ( które auto nie ma wink.gif ) to wg mnie bardzo udany projekt Merca.

--------------------
Tor Poznań
BMW 320d E90 - 1:40.6
BMW 318is CUP - 1:51.8
Mercedes A45 AMG - 1:52.0

+Quote Post
Geno
post Sat, 02 Apr 2016 - 09:29
Post #2759

Frequent User

Hamulce są głośne, ale dopiero przy 2-3 hamowaniu z większej prędkości. Zawieszenie ciche, dużo cichsze i lepiej wybierające dziury od poprzedniego w Scirocco na Eibachu. Zdecydowanie bardziej przewidywalne, cichsze i przy tym pewne przy większych prędkościach. To zmieniali w polifcie, więc może adaptacja nie wyszła na dobre. Skrzynia reaguje lepiej na komendy prawej nogi od 8 biegowej w BMW. Dźwięk silnika w polifcie jest gorszy, także może to przez to wink.gif

Ja wydałem "tylko" 210 po rabacie i moim zdaniem w tych pieniądzach nie można było lepiej wybrać. Został jeszcze Golf, dużo taniej bo około 170 po rabatach, ale... Jednak późniejsza obsługa serwisowa i cała ta otoczka AMG dała o sobie znać biggrin.gif

Pozdro! smile.gif

--------------------
www.mikis525.pl

+Quote Post
Kajman
post Sat, 02 Apr 2016 - 10:03
Post #2760

I live here !

korygowanie tyłem to masz nawyk po chamsko dołączanym napędzie w maździe który z reguły powoduje nadsterowność w dużej ilości wink.gif Myszkowanie to kwestia cyba drogi, na równej nie zauważyłem tego. Porównanie do GTR i R8 trochę nie z tej bajki, przejedź się AMG GT S i porównuj z tamtymi wink.gif

--------------------
Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth

+Quote Post

160 Stron V  « < 136 137 138 139 140 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 06 November 2025 - 10:13