![]() ![]() |
Thu, 18 Feb 2016 - 22:00
|
|
|
Super User Dołączył: Thu, 19 April 2007 |
Ma ktoś egzemplarz z naklepanym większym przebiegiem? Ciekaw jestem jak ten samochód znosi próbę czasu i kilometrów. Jednak dość wysilona jednostka napędowa jak na cywilne standardy, a i zachęca do ostrzejszego traktowania Z trwałością jest bardzo dobrze, w Polsce nie uległ uszkodzenia ŻADEN silnik 45amg podczas gwarancji. Co jest myślę powodem do tego by sądzić, że jest bardzo trwały. I nie piszmy bzdur o wysilonej jednostce, to nie lata 90. Technologia poszła do przodu i jakość zastosowanych materiałów w tym silniku (jeśli ktoś o nim trochę poczytał) jest znakomita. Do dziś nie mogę się nadziwić z temperatury oleju podczas szybkich przejazdów |
|
|
|
Thu, 18 Feb 2016 - 22:04
|
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 21 October 2015 Skąd: Warszawa |
Pokonam wrodzoną skromność i się jednak pochwalę
http://www.remus-polska.pl/realizacja-merc...-benz-a-45-amg/ |
|
|
|
Thu, 18 Feb 2016 - 22:08
|
|
|
Pokonam wrodzoną skromność i się jednak pochwalę http://www.remus-polska.pl/realizacja-merc...-benz-a-45-amg/ Jak można nie zamówić wydechu performance |
|
|
|
Thu, 18 Feb 2016 - 22:17
|
|
|
Jak można nie zamówić wydechu performance Ja nie zamawiałem, przyszedłem, stał, kupiłem Zestaw sprzedaje ukochany tu przez niektórych Rebellion więc chyba obiekcje na bok Żadne filmiki z netu nie oddają rzeczywistości ale skoro oczekujesz to tu jakąś namiastkę można przesłuchać: https://www.remus.eu/cat-back-system-center...nt-section.html |
|
|
|
Thu, 18 Feb 2016 - 22:47
|
|
|
Ja nie zamawiałem, przyszedłem, stał, kupiłem Zestaw sprzedaje ukochany tu przez niektórych Rebellion więc chyba obiekcje na bok Żadne filmiki z netu nie oddają rzeczywistości ale skoro oczekujesz to tu jakąś namiastkę można przesłuchać: https://www.remus.eu/cat-back-system-center...nt-section.html Widzę, że z warszawy jesteś to trzeba porównać |
|
|
|
Thu, 18 Feb 2016 - 22:48
|
|
|
User Dołączył: Tue, 22 July 2014 Skąd: Kraków |
I nie piszmy bzdur o wysilonej jednostce, to nie lata 90. Technologia poszła do przodu i jakość zastosowanych materiałów w tym silniku (jeśli ktoś o nim trochę poczytał) jest znakomita. Czytałem zarówno o materiałach jak i technologiach, które zastosował Mercedes, natomiast ciekaw jestem na ile to marketingowy bełkot, a na ile to się sprawdza w rzeczywistości. Czas bywa bardziej bezlitosny jak niejeden recenzent. 180KM z litra pojemności to jednak sporo, a wiele od razu dostaje boxa i ponad 200 się robi |
|
|
|
Thu, 18 Feb 2016 - 22:59
|
|
|
Czytałem zarówno o materiałach jak i technologiach, które zastosował Mercedes, natomiast ciekaw jestem na ile to marketingowy bełkot, a na ile to się sprawdza w rzeczywistości. Czas bywa bardziej bezlitosny jak niejeden recenzent. 180KM z litra pojemności to jednak sporo, a wiele od razu dostaje boxa i ponad 200 się robi Tych samochodów w pl sprzedało się setki i skoro nie było żadnej awarii silnika od 3 lat to myślę, że można uznać za sukces. Zgodzisz się ze mną? |
|
|
|
Thu, 18 Feb 2016 - 23:04
|
|
|
Widzę, że z warszawy jesteś to trzeba porównać Te pliki dźwiękowe to jakiś zachowawczy austriacki baran |
|
|
|
Fri, 19 Feb 2016 - 06:28
|
|
|
User Dołączył: Tue, 22 July 2014 Skąd: Kraków |
Tych samochodów w pl sprzedało się setki i skoro nie było żadnej awarii silnika od 3 lat to myślę, że można uznać za sukces. Zgodzisz się ze mną? W takim przypadku chapeau bas dla działu AMG, może jednak w świecie kontrolowanego starzenia, są jeszcze wysepki na których ktoś faktycznie dba o jakość produktu. Takiej informacji właśnie szukałem. Jak rozumiem, masz jakieś kontakty w Mercedesie i pewna informacja. |
|
|
|
Fri, 19 Feb 2016 - 07:12
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 December 2002 Skąd: Kraków |
Pokonam wrodzoną skromność i się jednak pochwalę http://www.remus-polska.pl/realizacja-merc...-benz-a-45-amg/ Dobrze przeczytałem co piszą ? Po zamontowaniu tego catbacka dalej mamy pełną gwarancję ? Nagraj jakiś filmik z wewnątrz i zewnątrz zobaczymy jak gada. Tutaj bardzo fajnie go słychać ; https://youtu.be/FiX6QhgBzfc Najlepiej to by taki aftermarketowy wydech brzmiał po wymianie dp bez kata -------------------- CLA 45 AMG stage 2 Performance Package
_https://m.facebook.com/MercedesCLA45 M5 F10 710/900 było GTR MY17 jest |
|
|
|
Fri, 19 Feb 2016 - 07:51
|
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 19 March 2014 |
Jak cenowo wyszła zmiana wydechu?
|
|
|
|
Fri, 19 Feb 2016 - 07:53
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań |
jest mi znany jeden przypadek gdy w A45 "testówce" z czerwca 2013 rozleciała się turbina , i gdzie wymienili również cały silnik. Jak wiadomo była akcja serwisowa na turbosprężarki , wymienili również u mnie . Ale poza tym jednym przypadkiem nie słyszałem o żadnej poważnej usterce . Jeden egzemplarz ma przejechane już bez awarii ponad 80.000km .Rozmawiam również często na temat A45 z kolegami którzy pracują w ASO i nie słyszałem żeby coś się mówili o awariach jeśli chodzi o mechanikę.
|
|
|
|
Fri, 19 Feb 2016 - 08:12
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 19 Feb 2016 - 09:30
|
|
|
jest mi znany jeden przypadek gdy w A45 "testówce" z czerwca 2013 rozleciała się turbina , i gdzie wymienili również cały silnik. Jak wiadomo była akcja serwisowa na turbosprężarki , wymienili również u mnie . Ale poza tym jednym przypadkiem nie słyszałem o żadnej poważnej usterce . Jeden egzemplarz ma przejechane już bez awarii ponad 80.000km .Rozmawiam również często na temat A45 z kolegami którzy pracują w ASO i nie słyszałem żeby coś się mówili o awariach jeśli chodzi o mechanikę. Jeśli elementy turbo wpadły do silnika to tylko dlatego mogli wymienić silnik. Żaden z silników w PL nie był reklamowany gwarancyjnie, ewentualnie mógł zawinić czynnik ludzki. |
|
|
|
Fri, 19 Feb 2016 - 09:49
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 14 February 2006 Skąd: Poznań |
|
|
|
|
Fri, 19 Feb 2016 - 09:55
|
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 28 December 2012 Skąd: Trójmiasto |
Zastanawia mnie jakość tych wszystkich układów elektronicznych przy wydechach aftermarket. Czy przy naszej pogodzie deszczu itp to po roku nie padnie ? Wg mnie seryjny wydech performance jest super, ewentualnie można wywalić kata i będzie jeszcze fajniej.
Czy ktoś z was nie ma kata i pytanie czy nie wywala błędów lub czy da się to wyłączyć albo wstawić jakiś emulator? -------------------- Tor Poznań
BMW 320d E90 - 1:40.6 BMW 318is CUP - 1:51.8 Mercedes A45 AMG - 1:52.0 |
|
|
|
Fri, 19 Feb 2016 - 13:09
|
|
|
|
|
|
|
Fri, 19 Feb 2016 - 15:29
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 05 July 2005 Skąd: Poznań |
Zastanawia mnie jakość tych wszystkich układów elektronicznych przy wydechach aftermarket. Czy przy naszej pogodzie deszczu itp to po roku nie padnie ? Wg mnie seryjny wydech performance jest super, ewentualnie można wywalić kata i będzie jeszcze fajniej. Czy ktoś z was nie ma kata i pytanie czy nie wywala błędów lub czy da się to wyłączyć albo wstawić jakiś emulator? po co chcesz wywalać samego kata, nic to nie da, bez sensu jak już to cały dp trzeba wymienić |
|
|
|
Fri, 19 Feb 2016 - 17:51
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 December 2002 Skąd: Kraków |
po co chcesz wywalać samego kata, nic to nie da, bez sensu jak już to cały dp trzeba wymienić Przeciez kat jest wmontiwany w seryjny downpipe wiec oczywista jest jego wymiana ! MegaAerox może się wypowiedzieć w tej kwestii bo zakladal jakis aftermarketowy dp i chwile jeździł bez programu,ale coś tutaj ostatnio nie zagląda -------------------- CLA 45 AMG stage 2 Performance Package
_https://m.facebook.com/MercedesCLA45 M5 F10 710/900 było GTR MY17 jest |
|
|
|
| gość_gucior_* |
Sat, 20 Feb 2016 - 04:14
|
|
|
Inka ma w swoim CLA dp supersprint z usunietym catem. Z tego co pamietam auto raz, bardzo szybko po modach mialo jakis blad ktory po skasowaniu nie wrocil. Moze wypowie sie tu aby potwierdzic jak to wyglada bo minelo juz pare miesiecy od modyfikacji.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 06 November 2025 - 20:55 |