Shoutbox 0 nowych PW 

160 Stron V  « < 125 126 127 128 129 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mercedes A 45 AMG, Nowy król super hot-hatchy?
Drzewo
post Thu, 18 Feb 2016 - 22:00
Post #2521

Super User

QUOTE (elDyfer @ Thu, 18 Feb 2016 - 20:48) *
Ma ktoś egzemplarz z naklepanym większym przebiegiem? Ciekaw jestem jak ten samochód znosi próbę czasu i kilometrów. Jednak dość wysilona jednostka napędowa jak na cywilne standardy, a i zachęca do ostrzejszego traktowania wink.gif Wiadomo, żeby coś się sypało w tych samochodach, lub miały jakieś słabsze punkty?

Z trwałością jest bardzo dobrze, w Polsce nie uległ uszkodzenia ŻADEN silnik 45amg podczas gwarancji. Co jest myślę powodem do tego by sądzić, że jest bardzo trwały.
I nie piszmy bzdur o wysilonej jednostce, to nie lata 90. Technologia poszła do przodu i jakość zastosowanych materiałów w tym silniku (jeśli ktoś o nim trochę poczytał) jest znakomita. Do dziś nie mogę się nadziwić z temperatury oleju podczas szybkich przejazdów smile.gif Mega wydajny układ chłodzenia.
Go to the top of the page

+Quote Post
Piotor
post Thu, 18 Feb 2016 - 22:04
Post #2522

Frequent User

Pokonam wrodzoną skromność i się jednak pochwalę smile.gif

http://www.remus-polska.pl/realizacja-merc...-benz-a-45-amg/

+Quote Post
Drzewo
post Thu, 18 Feb 2016 - 22:08
Post #2523

Super User

QUOTE (Piotor @ Thu, 18 Feb 2016 - 22:04) *

Jak można nie zamówić wydechu performance tongue.gif Lepiej pokaż jak to słychać biggrin.gif

+Quote Post
Piotor
post Thu, 18 Feb 2016 - 22:17
Post #2524

Frequent User

CYTAT(Drzewo @ Thu, 18 Feb 2016 - 22:08) *
Jak można nie zamówić wydechu performance tongue.gif Lepiej pokaż jak to słychać biggrin.gif

Ja nie zamawiałem, przyszedłem, stał, kupiłem smile.gif Zdając sobie sprawę czego brakuje postanowiłem zrobić krok dalej bo performance przy tym brzmi jak hybryda wink.gif
Zestaw sprzedaje ukochany tu przez niektórych Rebellion więc chyba obiekcje na bok smile.gif
Żadne filmiki z netu nie oddają rzeczywistości ale skoro oczekujesz to tu jakąś namiastkę można przesłuchać:
https://www.remus.eu/cat-back-system-center...nt-section.html

+Quote Post
Drzewo
post Thu, 18 Feb 2016 - 22:47
Post #2525

Super User

QUOTE (Piotor @ Thu, 18 Feb 2016 - 22:17) *
Ja nie zamawiałem, przyszedłem, stał, kupiłem smile.gif Zdając sobie sprawę czego brakuje postanowiłem zrobić krok dalej bo performance przy tym brzmi jak hybryda wink.gif
Zestaw sprzedaje ukochany tu przez niektórych Rebellion więc chyba obiekcje na bok smile.gif
Żadne filmiki z netu nie oddają rzeczywistości ale skoro oczekujesz to tu jakąś namiastkę można przesłuchać:
https://www.remus.eu/cat-back-system-center...nt-section.html

Widzę, że z warszawy jesteś to trzeba porównać wink.gif JA w tym remusie strzałów nie słyszę, ale to tak jak pisałeś ciężko sugerować się dźwiękiem, który jest na stronie.

+Quote Post
elDyfer
post Thu, 18 Feb 2016 - 22:48
Post #2526

User

CYTAT(Drzewo @ Thu, 18 Feb 2016 - 22:00) *
I nie piszmy bzdur o wysilonej jednostce, to nie lata 90. Technologia poszła do przodu i jakość zastosowanych materiałów w tym silniku (jeśli ktoś o nim trochę poczytał) jest znakomita.

Czytałem zarówno o materiałach jak i technologiach, które zastosował Mercedes, natomiast ciekaw jestem na ile to marketingowy bełkot, a na ile to się sprawdza w rzeczywistości. Czas bywa bardziej bezlitosny jak niejeden recenzent.

180KM z litra pojemności to jednak sporo, a wiele od razu dostaje boxa i ponad 200 się robi wink.gif W tyle są McLareny, Ferrari, Porsche (nawet RS-y), Lancery Evo, Bugatii, nawet wiele motocykli, w których serwis jest co 5tys. i żyją realnie niewiele ponad 50k km. W sumie to najmocniejszy samochód w przeliczeniu na litr, jaki można cywilnie używać i od ręki kupić w Polskim salonie, przynajmniej ja nie kojarzę mocniejszego. Więc jak ten silnik nie jest wysilony, to który? wink.gif

+Quote Post
Drzewo
post Thu, 18 Feb 2016 - 22:59
Post #2527

Super User

QUOTE (elDyfer @ Thu, 18 Feb 2016 - 22:48) *
Czytałem zarówno o materiałach jak i technologiach, które zastosował Mercedes, natomiast ciekaw jestem na ile to marketingowy bełkot, a na ile to się sprawdza w rzeczywistości. Czas bywa bardziej bezlitosny jak niejeden recenzent.

180KM z litra pojemności to jednak sporo, a wiele od razu dostaje boxa i ponad 200 się robi wink.gif W tyle są McLareny, Ferrari, Porsche (nawet RS-y), Lancery Evo, Bugatii, nawet wiele motocykli, w których serwis jest co 5tys. i żyją realnie niewiele ponad 50k km. W sumie to najmocniejszy samochód w przeliczeniu na litr, jaki można cywilnie używać i od ręki kupić w Polskim salonie, przynajmniej ja nie kojarzę mocniejszego. Więc jak ten silnik nie jest wysilony, to który? wink.gif

Tych samochodów w pl sprzedało się setki i skoro nie było żadnej awarii silnika od 3 lat to myślę, że można uznać za sukces. Zgodzisz się ze mną?

+Quote Post
Piotor
post Thu, 18 Feb 2016 - 23:04
Post #2528

Frequent User

CYTAT(Drzewo @ Thu, 18 Feb 2016 - 22:47) *
Widzę, że z warszawy jesteś to trzeba porównać wink.gif JA w tym remusie strzałów nie słyszę, ale to tak jak pisałeś ciężko sugerować się dźwiękiem, który jest na stronie.

Te pliki dźwiękowe to jakiś zachowawczy austriacki baran wink.gif tam wrzucił, w ogóle nie oddają stanu faktycznego. Barwa wydechu poszła kilka tonów w dół, jest zdecydowanie bardziej basowo. Nawet w najcichszej wersji (Comfort plus zamknięte klapy) to czuć smile.gif

+Quote Post
elDyfer
post Fri, 19 Feb 2016 - 06:28
Post #2529

User

CYTAT(Drzewo @ Thu, 18 Feb 2016 - 22:59) *
Tych samochodów w pl sprzedało się setki i skoro nie było żadnej awarii silnika od 3 lat to myślę, że można uznać za sukces. Zgodzisz się ze mną?

W takim przypadku chapeau bas dla działu AMG, może jednak w świecie kontrolowanego starzenia, są jeszcze wysepki na których ktoś faktycznie dba o jakość produktu.

Takiej informacji właśnie szukałem. Jak rozumiem, masz jakieś kontakty w Mercedesie i pewna informacja.

+Quote Post
micky
post Fri, 19 Feb 2016 - 07:12
Post #2530

Super User

CYTAT(Piotor @ Thu, 18 Feb 2016 - 22:04) *

Dobrze przeczytałem co piszą ? Po zamontowaniu tego catbacka dalej mamy pełną gwarancję ?
Nagraj jakiś filmik z wewnątrz i zewnątrz zobaczymy jak gada.
Tutaj bardzo fajnie go słychać ; https://youtu.be/FiX6QhgBzfc
Najlepiej to by taki aftermarketowy wydech brzmiał po wymianie dp bez kata biggrin.gif

--------------------
CLA 45 AMG stage 2 Performance Package
_https://m.facebook.com/MercedesCLA45
M5 F10 710/900 było
GTR MY17 jest

+Quote Post
fabik
post Fri, 19 Feb 2016 - 07:51
Post #2531

Rookie

Jak cenowo wyszła zmiana wydechu?

+Quote Post
skandaloo
post Fri, 19 Feb 2016 - 07:53
Post #2532

Super User

jest mi znany jeden przypadek gdy w A45 "testówce" z czerwca 2013 rozleciała się turbina , i gdzie wymienili również cały silnik. Jak wiadomo była akcja serwisowa na turbosprężarki , wymienili również u mnie . Ale poza tym jednym przypadkiem nie słyszałem o żadnej poważnej usterce . Jeden egzemplarz ma przejechane już bez awarii ponad 80.000km .Rozmawiam również często na temat A45 z kolegami którzy pracują w ASO i nie słyszałem żeby coś się mówili o awariach jeśli chodzi o mechanikę.

+Quote Post
Piotor
post Fri, 19 Feb 2016 - 08:12
Post #2533

Frequent User

CYTAT(fabik @ Fri, 19 Feb 2016 - 07:51) *
Jak cenowo wyszła zmiana wydechu?

Pełny zestaw z magicznym pilocikiem 1928,- €

+Quote Post
Drzewo
post Fri, 19 Feb 2016 - 09:30
Post #2534

Super User

QUOTE (skandaloo @ Fri, 19 Feb 2016 - 07:53) *
jest mi znany jeden przypadek gdy w A45 "testówce" z czerwca 2013 rozleciała się turbina , i gdzie wymienili również cały silnik. Jak wiadomo była akcja serwisowa na turbosprężarki , wymienili również u mnie . Ale poza tym jednym przypadkiem nie słyszałem o żadnej poważnej usterce . Jeden egzemplarz ma przejechane już bez awarii ponad 80.000km .Rozmawiam również często na temat A45 z kolegami którzy pracują w ASO i nie słyszałem żeby coś się mówili o awariach jeśli chodzi o mechanikę.

Jeśli elementy turbo wpadły do silnika to tylko dlatego mogli wymienić silnik. Żaden z silników w PL nie był reklamowany gwarancyjnie, ewentualnie mógł zawinić czynnik ludzki.

+Quote Post
skandaloo
post Fri, 19 Feb 2016 - 09:49
Post #2535

Super User

CYTAT(Drzewo @ Fri, 19 Feb 2016 - 09:30) *
Jeśli elementy turbo wpadły do silnika to tylko dlatego mogli wymienić silnik. Żaden z silników w PL nie był reklamowany gwarancyjnie, ewentualnie mógł zawinić czynnik ludzki.

tak to prawda były podejrzenia że wpadły i dlatego wymienili.

+Quote Post
bob.dsk
post Fri, 19 Feb 2016 - 09:55
Post #2536

Frequent User

Zastanawia mnie jakość tych wszystkich układów elektronicznych przy wydechach aftermarket. Czy przy naszej pogodzie deszczu itp to po roku nie padnie ? Wg mnie seryjny wydech performance jest super, ewentualnie można wywalić kata i będzie jeszcze fajniej.

Czy ktoś z was nie ma kata i pytanie czy nie wywala błędów lub czy da się to wyłączyć albo wstawić jakiś emulator?

--------------------
Tor Poznań
BMW 320d E90 - 1:40.6
BMW 318is CUP - 1:51.8
Mercedes A45 AMG - 1:52.0

+Quote Post
Piotor
post Fri, 19 Feb 2016 - 13:09
Post #2537

Frequent User

CYTAT(bob.dsk @ Fri, 19 Feb 2016 - 09:55) *
Zastanawia mnie jakość tych wszystkich układów elektronicznych przy wydechach aftermarket. Czy przy naszej pogodzie deszczu itp to po roku nie padnie ?

Powiem Ci za rok, tylko koniecznie mi przypomnij smile.gif

+Quote Post
krz_p
post Fri, 19 Feb 2016 - 15:29
Post #2538

User

CYTAT(bob.dsk @ Fri, 19 Feb 2016 - 09:55) *
Zastanawia mnie jakość tych wszystkich układów elektronicznych przy wydechach aftermarket. Czy przy naszej pogodzie deszczu itp to po roku nie padnie ? Wg mnie seryjny wydech performance jest super, ewentualnie można wywalić kata i będzie jeszcze fajniej.

Czy ktoś z was nie ma kata i pytanie czy nie wywala błędów lub czy da się to wyłączyć albo wstawić jakiś emulator?

po co chcesz wywalać samego kata, nic to nie da, bez sensu
jak już to cały dp trzeba wymienić

+Quote Post
micky
post Fri, 19 Feb 2016 - 17:51
Post #2539

Super User

CYTAT(krz_p @ Fri, 19 Feb 2016 - 15:29) *
po co chcesz wywalać samego kata, nic to nie da, bez sensu
jak już to cały dp trzeba wymienić

Przeciez kat jest wmontiwany w seryjny downpipe wiec oczywista jest jego wymiana !
MegaAerox może się wypowiedzieć w tej kwestii bo zakladal jakis aftermarketowy dp i chwile jeździł bez programu,ale coś tutaj ostatnio nie zagląda dry.gif

--------------------
CLA 45 AMG stage 2 Performance Package
_https://m.facebook.com/MercedesCLA45
M5 F10 710/900 było
GTR MY17 jest

+Quote Post
gość_gucior_*
post Sat, 20 Feb 2016 - 04:14
Post #2540

Inka ma w swoim CLA dp supersprint z usunietym catem. Z tego co pamietam auto raz, bardzo szybko po modach mialo jakis blad ktory po skasowaniu nie wrocil. Moze wypowie sie tu aby potwierdzic jak to wyglada bo minelo juz pare miesiecy od modyfikacji.

+Quote Post

160 Stron V  « < 125 126 127 128 129 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 06 November 2025 - 20:55