Shoutbox 0 nowych PW 

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Gwarancja 5-letnia Hyundai - jest haczyk?, czy Hyundai stosuje jeszcze limity przebiegu?
Honada
post Mon, 04 Feb 2013 - 14:00
Post #41

Forum Homee

CYTAT(shwarz @ Mon, 04 Feb 2013 - 11:23) *
Padło już część info wcześniej, ale wklejam odpowiedź od mojego dealera, od którego bierzemy Hyundaie:

Mechaniczna-5 lat bez limitu kilometrów ( wyłączenia: świece, żarówki, pióra wycieraczek, klocki, szczęki hamulcowe, pasek napędu alternatora i pompy wody oraz wspomagania, pasek balansowy, tarcze sprzęgła, filtry .
Ograniczenia: elementy zawieszenia- sworznie kulowe, tuleje metalowo gumowe, tuleje drążka stabilizatora, łączniki drążka , amortyzatory , oraz elementy układu kierowniczego- końcówki drążków kierowniczych, osłony gumowe przekładni kierowniczej – 12 miesięcy lub 40 000 km przebiegu,
Gwarancja na akumulator – 24 miesiące bez limitu,
Gwarancja na sprzęt audio -36 miesięcy bez limitu – poza uszkodzeniami mechanicznymi
Gwarancja na czynnik chłodzący klimatyzacji- 24 miesiące bez limitu kilometrów
Gwarancja antyperforacyjna – 12lat bez ograniczenia przebiegu
Gwarancja na lakier – 60 miesięcy bez limitu kilometrów

Co do tego ile tego jeździ we flotach - w mojej flocie wymieniamy większość aut na Hyundai, w znanej mi konkurencji podobnie. Dlaczego? Cena i jeszcze raz cena. Auta w wynajmie długoterminowym, czyli wszystko na głowie CFM. Rata miesięczna jest 200 czy 300 zł mniejsza od VW czy Forda. Przy 100 samochodach x 12 miesięcy robi się rocznie kilkaset tysięcy PLN oszczędności. A to CEO i CFO lubią wink.gif

podziękował ! smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 04 Feb 2013 - 14:00
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Honada
post Fri, 08 Feb 2013 - 11:38
Post #42

Forum Homee

Koledzy mam problem,
moi rodzice zdecydowali się na hyundaia i30 (odradzałem jak mogłem ale uparli się). Model i30 2011 rok, używany we flocie Toyoty, przebieg 25tys.km . zaliczka wplacona tydzień temu. Teraz okazuje się, że auto miało szkodę z AC (znajomy ubezpieczyciel sprawdził mi jego historię). Byłem zapewniany, że z autem nic nie było a w tym egzemplarzu nie dostrzegłem niestety ingerencji (w dwóch wcześniejszych tak).

Teraz mam pytanie, chcę zrezygnować z zakupu tego auta ale nie zamierzam tracić zaliczki. Na co się powołać?Skoro zostałem wprowadzony w błąd to wg mojego toku myślenia w teorii sąd powinien się przychylić do mojej wersji. Ale to potrwa. Z drugiej strony "widziały gały co brały". Chociaż skoro to jest diler Hyundaia u którego auto było tez serwisowane to chyba powinien mnie uprzedzić o naprawach skoro pytałem?

+Quote Post
microlot
post Fri, 08 Feb 2013 - 12:05
Post #43

Super User

Towar niezgodny z opisem, tym bardziej jeśli u nich był serwisowany to musieli wszystko wiedzieć.

+Quote Post
QbaqBA
post Fri, 08 Feb 2013 - 13:01
Post #44

Super User

Niezgodnosc towaru z umowa.
Wpisz w google "sprzedaż konsumencka"

+Quote Post
specu
post Fri, 08 Feb 2013 - 13:55
Post #45

Forum Clubber

To co na papierze jest napisane się liczy"gęby" do segregatora nie wsadzisz

--------------------
ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland