![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
kiwi - a polecales optime w innym watku, wtf? z tego co sam piszesz, kia to straszne gowno. rozmawialem z ludzmi odpowiedzalnymi za flote u mnie (700 aut) - kia maja kiepska opinie.nie dziwi nikogo ze tak malo kii/hyundai jezdzi we flotach? auta tanie, przy wiekszym zakupie pewnie jeszcze tansze. policja to nie jest wcale duza flota ![]() To nie jest tak..są rzeczy ,które mi się tam nie podobają i nie zamierzam tego ukrywać...każdemu zależy na obiektywnej opini .Dalej będe polecał optimę ...chce tylko naświetlić ,że gwarancja 7 letnia nie jest na wszystko ...na szczęście na najważniejsze rzeczy czyli zespół napędowy trwa 7 lat .Co do flot : hyundaje jeżdżą w Raifaizenie,Wypożyczalniach Rent coś tam...ale to nie o to chodzi ...nie chodzi o opinie ,że auta słabe...we flotach potrzebny jest samochód tani,prosty -najlepiej N/A i na dodatek w kombi...czyli skoda fabia combi ,octavia combi ...i tak jest..teraz się to pewnie ciut utnie ...bo Vag praktycznie rezygnuje z jednostek N/A Popatrz na najtańszą polówkę ,która kosztuje 46pln ...i popatrz na rio...prowadzenie,wykończenie ( ok sylwetka nie każdemu się może podobać ..jedni wolą ogórki,drudzy ogrodnika córki -kwestia gustu).gwarancję ..i się okaże ,że nie wiem jaką musiałbym pałać miłością do VW ,żeby go kupić ...kwestia rozsądku .Ceeda w dieslu ..co prawda 1,4CRDi kupujesz z klimą poniżej 60 tyś pln Drugi aspekt to to ,że w przeciwieństwie do VW ...kia nie miała wtop z silnikami ..tych silników które na palcach jednej ręki się rozsypały 2,0crdi w ceedach już nie ma w produkcji ...teraz masz 1,6CRDI ...i w większych autach nową jednostkę ( od nowego sportaga ) z którą nie masz najmniejszych problemów ...silniki są ciche ,mało palą ,dostęp do nich jest więcej niż dobry .Do benzynowych silników N/A 1,4 100km ..czy 135KM 1,6 GDI też nie można się przypieprzyć ...palą mało ,są cichę i bezawaryjne . W niektórych sportagach nie podoba mi się głośność pracy zawieszenia...mimo braku luzów ...na szczęście jest kampania ...można coś poprawić ...nie podoba mi się różwnież zwłoka ..szczególnie w dieslach po zmianie biegów ..i nie chodzi o turbodziurę...bo turbiny wstają w ok 1,5 tyś obr /min...jest jakby czas na zastanowienie się elektroniki...czego np w VW,Fiacie nie ma ( chodzi o diesle ) -------------------- quattro
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 August 2004 Skąd: Sochaczew ![]() |
hyundaje jeżdżą w Raifaizenie nieprawda ![]() ![]() -------------------- '08 b8 3.0tdi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 05 June 2004 Skąd: Poznań ![]() |
Na akumulator, audio, czynnik chłodzący oraz opony - 24 miesiące.
"Okres gwarancji na elementy układu zawieszenia (sworznie kulowe, tuleje metalowo-gumowe, tuleje drążka stabilizatora, łączniki drążka stabilizatora, amortyzatory oraz elementy układu kierowniczego ( końcówki drążków kierowniczych, osłony gumowe przekładni kierowniczej) zostaje ograniczony do 12 miesięcy od daty zakupu lub 40 000 km przebiegu w zależności co wystąpi wcześniej." |
|
|
![]()
|
|
Kiwi, we flotach potrzebne są nadal przede wszystkim diesle, nie silniki N/A.
Jak już wspominałem w innym wątku - ceny detaliczne nie mają wiele wspólnego z realnymi - transakcyjnymi, zwłaszcza w przypadku flot. I tu należy ponownie powrócić, uzupełnić - Rapid kosztuje tyle, ile większość rasowych kompaktów. |
|
|
![]()
|
|
nieprawda ![]() ![]() O to mi chodziło ...zobacz o której pisałem Post ![]() Kiwi, we flotach potrzebne są nadal przede wszystkim diesle, nie silniki N/A. Jak już wspominałem w innym wątku - ceny detaliczne nie mają wiele wspólnego z realnymi - transakcyjnymi, zwłaszcza w przypadku flot. I tu należy ponownie powrócić, uzupełnić - Rapid kosztuje tyle, ile większość rasowych kompaktów. Zależy dla pracownika jakiego szczebla ....skomplikowanego diesla z turbosprężarką -2-masem...łatwiej popsuć ...i ludzie o tym wiedzą ...i takie auta trafiają do osób z wyższego szczebla..."akwizytorzy: dostają fabię combi na gazie lub pandy ..i taka jest rzeczywistość . Co do Ceny Skody ...fakt zachęca...ale tylko w podstawie gdzie za ok 44tyś pln..masz nie małe auto ...ale ze słabiutkim silnikiem 1,2 75KM bez klimy ...kupisz klime i masz 48 tyś pln ..i za każdą pierdołe typu listewkę,popielniczkę musisz bulić,nawet za radio ....i wtedy okaże się ,że kupisz jakiś fajny kompakt innego producenta ( po za VW,Audi,Mercedesem,BMW-bo to wyższa półka cenowa) ![]() Jeżeli chodzi o dealerów ...to czasem opłaca się sprzedać samochody bez zarobku...lub na stracie...by później dostać premię za wykonany plan..czyli odpowiednią ilość sprzedanych pojazdów ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 17 October 2006 Skąd: wawa ![]() |
kiwi masz coś wspólnego z Marvelem??
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
sami kijankowcy tutaj?
a wracaj do pytanie pilotowego watka: w aucie uzywanym bedzie obowiazywala taka gwarancja jakiej zasady sa opisane w ksiazce gwarancyjnej! to zawsze ksiazka jest istotna w tej materii - papier i pismo czarno na bialym ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zależy dla pracownika jakiego szczebla ....skomplikowanego diesla z turbosprężarką -2-masem...łatwiej popsuć ...i ludzie o tym wiedzą ...i takie auta trafiają do osób z wyższego szczebla..."akwizytorzy: dostają fabię combi na gazie lub pandy ..i taka jest rzeczywistość . Zanim podzielisz się swymi spostrzeżeniami, warto sprawdzić choćby flotowe tabele sprzedażwowe... Rzeczywistośc jest inna. Jeżeli chodzi o dealerów ...to czasem opłaca się sprzedać samochody bez zarobku...lub na stracie...by później dostać premię za wykonany plan..czyli odpowiednią ilość sprzedanych pojazdów ![]() Niekiedy handlowcy rzeczywiście nie mają dostępu do wszelkich bonusów sprzedażowych, a nawet zmiennych marż, zaś sami włodarze dealerstw grają nieczuciwie w stosunku do importerów rozliczając sprzedaże. Jednak pragnę zapewnić, że bez zarobku nikt nie sprzedaje. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 17 October 2006 Skąd: wawa ![]() |
Zanim podzielisz się swymi spostrzeżeniami, warto sprawdzić choćby flotowe tabele sprzedażwowe... Rzeczywistośc jest inna. MatiSC wiesz jaki jest główny problem ze sprzedażą flotową Kii ?? Rabaty i to, że wiele osób pozycjonuje Kię jeszcze jako samochód KOREAŃSKI czyli szit..... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 06 January 2007 Skąd: to wiesz? ![]() |
Na akumulator, audio, czynnik chłodzący oraz opony - 24 miesiące. "Okres gwarancji na elementy układu zawieszenia (sworznie kulowe, tuleje metalowo-gumowe, tuleje drążka stabilizatora, łączniki drążka stabilizatora, amortyzatory oraz elementy układu kierowniczego ( końcówki drążków kierowniczych, osłony gumowe przekładni kierowniczej) zostaje ograniczony do 12 miesięcy od daty zakupu lub 40 000 km przebiegu w zależności co wystąpi wcześniej." co do opon, gwarancję przyznaje producent opon. Czyli np:60 msc od daty DOTu. -------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+ |
|
|
![]()
|
|
60 miesięcy jest dla każdej marki?
Wg książki gwarancyjnej jest jak napisałem. W poniedziałek zgłębię temat. |
|
|
![]()
|
|
60 miesięcy jest dla każdej marki? Wg książki gwarancyjnej jest jak napisałem. W poniedziałek zgłębię temat. Nie, zależy od marki. Możesz poczytać w poniższym linku: http://www.oponeo.pl/firma/pomoc/gwarancje-producentow P.S. zwykłe warunki gw mówią o 24 msc, ale powinno to być w karcie gwarancyjnej określone, zależnie od producenta opon. Jak widzisz to kilka producentów mówi o 60 msc, bo generalnie tak powinno być, ale niektórzy idą na łatwiznę ![]() -------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
|
|
![]()
|
|
Hyundai'e śmigają na Hankookack. Nie widzę ich tam. Masz jakąś wiedzę?
|
|
|
![]()
|
|
W Hyundaiach montowane są nie tylko Hankooki, przykładowo Continental również... co do warunków nie pamiętam ale możliwe że mieli skróconą wersję 24msc
-------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
|
|
![]()
|
|
Gwarancja opon to innt osobny temat ...z doświadczenia powiem,że ciężko coś wywalczyć...chyba,ze usterka jest ewidentna
Nie pracuje ani w Marvelu ,ani w Landcarze...ale trochę osób znam. Z KIją mam doczynienia praktycznie na co dzień w pracy ![]() MatiSC....cała polityka nap AutomobileTorino(fiat,peugeot) Bednarek Skoda-VW...właśnie na tym polega...sprzedają bez zarobku ...by później dostać bonus za wykonany plan ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 December 2008 Skąd: wuwua ![]() |
W seacie nie ma możliwości rozliczenia pękniętej tylnej tulei wahacza przy 23 tys km w ramach gwarancji producenta, także kia i tak wypada tu dobrze.
-------------------- 206 S16T 300KM 400Nm by ital-performance
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 01 June 2011 ![]() |
W seacie nie ma możliwości rozliczenia pękniętej tylnej tulei wahacza przy 23 tys km w ramach gwarancji producenta, także kia i tak wypada tu dobrze. Hmmmm.... u mnie w IBIZIE wymieniali na gwarancji przy 45 tys km 2 x wachacz przód (wybite/ zużyte tuleje).....Bez słowa. |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 16 June 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Padło już część info wcześniej, ale wklejam odpowiedź od mojego dealera, od którego bierzemy Hyundaie:
Mechaniczna-5 lat bez limitu kilometrów ( wyłączenia: świece, żarówki, pióra wycieraczek, klocki, szczęki hamulcowe, pasek napędu alternatora i pompy wody oraz wspomagania, pasek balansowy, tarcze sprzęgła, filtry . Ograniczenia: elementy zawieszenia- sworznie kulowe, tuleje metalowo gumowe, tuleje drążka stabilizatora, łączniki drążka , amortyzatory , oraz elementy układu kierowniczego- końcówki drążków kierowniczych, osłony gumowe przekładni kierowniczej – 12 miesięcy lub 40 000 km przebiegu, Gwarancja na akumulator – 24 miesiące bez limitu, Gwarancja na sprzęt audio -36 miesięcy bez limitu – poza uszkodzeniami mechanicznymi Gwarancja na czynnik chłodzący klimatyzacji- 24 miesiące bez limitu kilometrów Gwarancja antyperforacyjna – 12lat bez ograniczenia przebiegu Gwarancja na lakier – 60 miesięcy bez limitu kilometrów Co do tego ile tego jeździ we flotach - w mojej flocie wymieniamy większość aut na Hyundai, w znanej mi konkurencji podobnie. Dlaczego? Cena i jeszcze raz cena. Auta w wynajmie długoterminowym, czyli wszystko na głowie CFM. Rata miesięczna jest 200 czy 300 zł mniejsza od VW czy Forda. Przy 100 samochodach x 12 miesięcy robi się rocznie kilkaset tysięcy PLN oszczędności. A to CEO i CFO lubią ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 23 June 2025 - 13:39 |