![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 February 2010 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
Ja w A4 mam przelot 2.5" na dwóch dużych tłumikach i jest bardzo cicho. W trasie spoko, a na zewnątrz dźwięk fajny. Tak więc da się zrobić cichy przelotowy wydech.
-------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
dzięki za odpowiedz
![]() -------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 22 May 2011 Skąd: Będzin ![]() |
Ciesze sie ze u Was jest cicho-chociaz to wzgledne pojecie.Moj byl na dwoch tlumikach i po przejechaniu 2x700km poprosilem o 3-ci. I teraz jest optymalnie.
-------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
Moje tłumiki są naq prawdę ogromne i dają radę. Środkowy długi na 75cm, a tylni duża pucha długa na 55cm. W 4x4 oczywiście nie ma tyle miejsca na wydech dlatego może być głośniejszy.
http://imageshack.us/a/img18/9213/resizeofp8300206.jpg http://imageshack.us/a/img850/7273/resizeofp8300208.jpg -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 27 December 2009 Skąd: Łomża ![]() |
Co to za produkcja ? M-tech ?
-------------------- Fabia 1.8T 300+
Leon R30T EFR9180 |
|
|
![]()
|
|
Jeśli chodzi o same tłumiki to M-Tech / SSG. A reszta wykonanie moje.
|
|
|
![]()
|
|
Po krótkiej przygodzie olejowej z Amsoilem AFL 5w40 -ok 3500km wleciał do silnika znów Millers CFS 5w40. Teraz moge spać spokojnie
![]() -------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
a możesz przybliżyć jaki problem się pojawił po tak nie wielkim przelocie?
-------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]()
|
|
a możesz przybliżyć jaki problem się pojawił po tak nie wielkim przelocie? Problem hymm- raczej słaba kultura pracy po nagrzaniu i głośno pracujacy napinacz łańcuszka rozrządu. Pozatym Ams AFL to C3 a ja wole full saps. -------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 April 2009 Skąd: zabrze ![]() |
Ja tez mam w s3 przelot 2,75" na 2 duzych tlumikach pod wymiar i na postoju wogole nie slychac wydechu. Nawet pomruku basowego, a w trasie glosnosc jak seryjne s3 w srodku:) Wszystko zalezy od materialow uzytych do wytlumienia
-------------------- <tu była sygnatura komercyjna>
|
|
|
![]()
|
|
Cicho to pojęcie wzgledne. Miałem kiedyś Seicento 1,2 16V 105KM na fi50 + dwa tłumiki przelotowe i wydawało sie cicho-jak na Seicento na pomiarze 98db. W Octavii jest dużo ciszej a mimo wszystko bym to jeszcze wyciszył
![]() -------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 21 September 2012 Skąd: Opole/OKR ![]() |
Tyle że nie ma co porównywać przelotu w turbo a przelotu w N/A... Turbo na przelocie zawsze będzie cichsze.
|
|
|
![]()
|
|
Idąc do przodu w myśl zasady hamulca nigdy za wiele-udalo sie kupic w rozsądnych pieniądzach jarzma z Audi S3. Tarcze 312mm Zimmerman juz zamówione + Dot 5.1- znow noga będzie bolała. Mam nadzieję ze przejscie z 288mm na 312mm bedzie odczuwalne. Klocki zostaja Ferrodo DS
-------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 June 2010 ![]() |
Idąc do przodu w myśl zasady hamulca nigdy za wiele-udalo sie kupic w rozsądnych pieniądzach jarzma z Audi S3. Tarcze 312mm Zimmerman juz zamówione + Dot 5.1- znow noga będzie bolała. Mam nadzieję ze przejscie z 288mm na 312mm bedzie odczuwalne. Klocki zostaja Ferrodo DS U siebie robilem dokladnie taki swap hebla.Roznice odczujesz glownie po hamowaniach z wiekszej predkosci.Troche pozniej zaczyna sie pali hebel.Z racji wiekszej pojemnosci termicznej tarczy.Ale i tak 312mm bez wiekszego problemu mozna spalic.Jest lepiej,ale mogloby byc jeszcze lepiej. |
|
|
![]()
|
|
U siebie robilem dokladnie taki swap hebla.Roznice odczujesz glownie po hamowaniach z wiekszej predkosci.Troche pozniej zaczyna sie pali hebel.Z racji wiekszej pojemnosci termicznej tarczy.Ale i tak 312mm bez wiekszego problemu mozna spalic.Jest lepiej,ale mogloby byc jeszcze lepiej. To ze moze byc lepiej to wiem tylko koszty zaciskow np z Porsche to masakra jakas. + zmiana kol z 16" na 17". Ale nie ma nic za darmo. Póki co wleci 312 na przod i oby dala rade:-). -------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
jest kilka ofert na brembo z leona cupry r na allegro
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
jest kilka ofert na brembo z leona cupry r na allegro Ogladałem ale juz wszystko na przod w bagazniku czeka wiec zaloze pelne heble z S3 8L i zobaczymy. Najwyzej za rok jakas 17"felga wleci :-P -------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 19:42 |