Shoutbox 0 nowych PW 

437 Stron V  « < 425 426 427 428 429 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Dowcip. REWELKA !, [uwagi odn. zamieszczania w pierwszym poście]
kirpek
post Mon, 22 Aug 2022 - 09:06
Post #8521

Forum Killer

Ja mam podejrzenie inne co do merca. Trochę z autopsji. W aso bmw dzieją się takie sytuacje że jakiś produkt mimo ze jest nowy, ma zostać zutylizowany z powodu zmiany, czy wady. I tak na przykładzie stoją palety z silnikami, na dworze.. i czejają na samochody które dopiero dojada , fabryki z wadliwymi silnikami. Lub ledowa lampa do nowej 7 ma jakąś ryskę, albo kask ma zapinkę przed zmianową, itp wszytko to powinno zostać zutylizowane, na to powinny być zdjęcia itp. No ale...

A po za tym sam robiłem na magazynie, i w roznych firmach i wiem że nie ma takiej rzeczy której nie można wynieść.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 22 Aug 2022 - 09:06
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
kirpek
post Mon, 22 Aug 2022 - 09:07
Post #8522

Forum Killer

Ja mam podejrzenie inne co do merca. Trochę z autopsji. W aso bmw dzieją się takie sytuacje że jakiś produkt mimo ze jest nowy, ma zostać zutylizowany z powodu zmiany, czy wady. I tak na przykładzie stoją palety z silnikami, na dworze.. i czejają na samochody które dopiero dojada , fabryki z wadliwymi silnikami. Lub ledowa lampa do nowej 7 ma jakąś ryskę, albo kask ma zapinkę przed zmianową, itp wszytko to powinno zostać zutylizowane, na to powinny być zdjęcia itp. No ale...

A po za tym sam robiłem na magazynie, i w roznych firmach i wiem że nie ma takiej rzeczy której nie można wynieść.

+Quote Post
Rezor
post Mon, 22 Aug 2022 - 09:47
Post #8523

Forum Killer

Z doświadczenia w branży automotive, zbrojeniówce, czy terenów o ograniczonym dostępie: Powiem szczerze, że najsłabszym ogniwem w kwestii bezpieczeństwa jest zwykła "wyjebka". Możliwe, że nawet na legalu wynosili części na oczach innych pracowników ale nikt nie pytał po co i na co. Nie musieli nikogo przekupywać ani specjalnie się kryć. Powiedzmy, że przyjeżdżał transport skrzyń, jedną paletę brali na testy. Na palecie 3 skrzynie, a wystarczyłaby im jedna. Jedna skrzynia wracała na magazyn, 2 szły do bagażnika. Na remanencie co roku brakowało paru skrzyń i tak było od zawsze to nikt nie drążył. Przyszedł nowy i zaczął zadawać pytania biggrin.gif

--------------------
Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM
Praca: Rimac <TBD>

+Quote Post
Nanab
post Mon, 22 Aug 2022 - 14:58
Post #8524

Frequent User

CYTAT(kirpek @ Mon, 22 Aug 2022 - 09:06) *
Ja mam podejrzenie inne co do merca. Trochę z autopsji. W aso bmw dzieją się takie sytuacje że jakiś produkt mimo ze jest nowy, ma zostać zutylizowany z powodu zmiany, czy wady.

Dokładnie, w systemie wpisuje się jakąś wadę i scrapuje sztukę, ale zamiast do kubła na scrapy odkłada się gdzieś żeby potem wynieść/wywieźć. Żadna inwentaryzacja nic nie wykryje, bo sztuka wypadła z systemu jako scrap.

+Quote Post
Driftman
post Mon, 22 Aug 2022 - 15:08
Post #8525

Forum Homee

Ludzie chcą żyć jakoś i żyją byle jak. Kradnąc.

--------------------
Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ?
Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika
Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników

+Quote Post
Patryk.
post Mon, 22 Aug 2022 - 22:53
Post #8526

Frequent User

CYTAT(Nanab @ Mon, 22 Aug 2022 - 01:12) *
Na nocnej zmianie na samej rampie siedzi 30 ochroniarzy? pewnie 10 max na całym obiekcie jest, a na rampie max jeden. A to że dokumenty/historię trzeba przerobić to swoją drogą.

Zakładam, ze nie byłeś nigdy w fabryce samochodów.
Nikt z ochrony tam nie siedzi na rampach. W głównej mierze stałe linie między poszczególnymi halami/fabrykami/magazynami obsługują te same firmy, ba, te same ciężarówki na 3 zmiany. Które sa kontrolowane pobieżnie by nie powiedzieć wcale. Ktos pracujący w takim zakładzie x lat doskonale sie orientuje jak to funkcjonuje i załatwienie wywozu nawet silnika to pestka.
Bywam praktycznie codziennie w centrach rozolwojowych roznych producentów z branży automotive. I nawet w tych miejscach procedury to jedno a działanie ochornymto drugie. W jednej z marek dużego koncernu codziennie rano kontrola telefonu i zaklejanie aparatu przez pracowników, w innej dostawaliśmy te naklejeki każdego dnia bez weryfikacji czy je rzeczywiście potrzebujemy. Na mnie prototypy czy jakieś facelifty nie robia wrażenia więc takich zdjec nie robię. W innych konkurencyjnych markach, nawet tych premium nikt sobie tym zaklejaniem aparatów głowy nie zaprząta i ewentualne probormy ma sie gdy zostaje sie przyłapanym na gorącym uczynku.
Mozna by o tym napisać kilka artykułów, ale pisanie to nie moja mocna strona.

+Quote Post
Nanab
post Tue, 23 Aug 2022 - 05:28
Post #8527

Frequent User

CYTAT(Patryk. @ Mon, 22 Aug 2022 - 22:53) *
. W jednej z marek dużego koncernu codziennie rano kontrola telefonu i zaklejanie aparatu przez pracowników

U nas jet prościej, za bramki nie wolno wnieść niczego co ma metalowe elementy albo nośnik pamięci, telefonów nikt nie kontroluje, bo po prostu nikt telefonu nie może mieć.

+Quote Post
done4
post Sun, 28 Aug 2022 - 13:42
Post #8528

Forum Killer

Od 20:20

+Quote Post
ledziu
post Sun, 28 Aug 2022 - 16:55
Post #8529

Forum Homee

CYTAT(done4 @ Sun, 28 Aug 2022 - 13:42) *
Od 20:20

Eetam ta listewka z napisem tak samo udana jak filmiki buddy laugh.gif

+Quote Post
pinin
post Sun, 28 Aug 2022 - 22:44
Post #8530

Forum Clubber

Nie oglądam tego gościa, bo jakoś mi działa na nerwy jego styl, ale serio trzeba aż tak rzucać mięsem non stop?

--------------------
| Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento

www.facebook.com/dragracingsafety

+Quote Post
dany_47
post Sun, 28 Aug 2022 - 23:25
Post #8531

Forum Killer

To kara za reklamy.... Szału można dostać.

--------------------
Sleeper R30T 744KM 789Nm
0-100 2.99 100-200 5.8
ET 10.539

+Quote Post
ledziu
post Mon, 29 Aug 2022 - 08:39
Post #8532

Forum Homee

CYTAT(pinin @ Sun, 28 Aug 2022 - 22:44) *
Nie oglądam tego gościa, bo jakoś mi działa na nerwy jego styl, ale serio trzeba aż tak rzucać mięsem non stop?

Co do mięsa to zobacz filmiki Kubcia biggrin.gif
A jeżeli chodzi o Buddę to mięso mięsem ale głupota tych filmów jest porażająca. Oprócz ekranowania się kasą kompletnie nic nie ma. Zapowiada że będą nowinki o lambo a potem na myjni pokazuje jak zdejmuje się tylna klapkę i przednia podnosi... Łał nowinka ile trzeba było mieć umiejętności żeby to zrobić. Potem pokazał kokpit i kolory zegarów no super a na końcu parking i brak listewki bo bohatersko rozpędził się do 250kmh. Niesamowite.

+Quote Post
[Yossarian]
post Mon, 29 Aug 2022 - 09:03
Post #8533

Forum Homee

Klikając w taki syf tylko nabija się im wyświetlenia, a o to takim dzbanom chodzi. Dlatego polecam nie klikać

--------------------
_http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder
Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16
było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra"

+Quote Post
Mis
post Mon, 29 Aug 2022 - 09:28
Post #8534

Forum Clubber

CYTAT(dany_47 @ Sun, 28 Aug 2022 - 23:25) *

Premium sobie zakup, polecam. wink.gif

--------------------
RS3 8V2 nardo limo pl 600HP 700NM
109-Performance

+Quote Post
grzesiek84
post Mon, 29 Aug 2022 - 12:56
Post #8535

Frequent User

CYTAT([Yossarian] @ Mon, 29 Aug 2022 - 09:03) *

Klikając w taki syf tylko nabija się im wyświetlenia, a o to takim dzbanom chodzi. Dlatego polecam nie klikać

+1 Niczego i tak się z tego nie dowiesz.

--------------------
Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.

+Quote Post
ledziu
post Mon, 29 Aug 2022 - 13:24
Post #8536

Forum Homee

CYTAT(grzesiek84 @ Mon, 29 Aug 2022 - 12:56) *
+1 Niczego i tak się z tego nie dowiesz.

Niby nie ale kiedyś mi ktoś polecił jego filmik o tojce superce 4 a teraz ktoś wstawił o lambo, można to potraktować jak zjawisko socjologiczne czyli uświadomienie jak jest mało ludziom potrzeba do szczęścia żeby mieli suchostój.

p.s.

Filmik o T. Su 4 był kiblem nad kiblami. Kto to ogląda? angry.gif

+Quote Post
kamilp1908
post Mon, 29 Aug 2022 - 14:12
Post #8537

User

Jego celem są nastolatkowie. A osobiście spotkałem się, że jego film komentował 10letni syn szwagierki. Wejścia się zgadzają to i kasa się zgadza.

+Quote Post
done4
post Mon, 29 Aug 2022 - 15:05
Post #8538

Forum Killer

CYTAT(dany_47 @ Sun, 28 Aug 2022 - 23:25) *

Na PC - rozszerzenie do przeglądarki uBlock Origin
Na telefon - YouTube Vanced

+Quote Post
tomek evo
post Mon, 29 Aug 2022 - 16:33
Post #8539

Forum Killer

CYTAT(Rezor @ Mon, 22 Aug 2022 - 09:47) *
Z doświadczenia w branży automotive, zbrojeniówce, czy terenów o ograniczonym dostępie: Powiem szczerze, że najsłabszym ogniwem w kwestii bezpieczeństwa jest zwykła "wyjebka". Możliwe, że nawet na legalu wynosili części na oczach innych pracowników ale nikt nie pytał po co i na co. Nie musieli nikogo przekupywać ani specjalnie się kryć. Powiedzmy, że przyjeżdżał transport skrzyń, jedną paletę brali na testy. Na palecie 3 skrzynie, a wystarczyłaby im jedna. Jedna skrzynia wracała na magazyn, 2 szły do bagażnika. Na remanencie co roku brakowało paru skrzyń i tak było od zawsze to nikt nie drążył. Przyszedł nowy i zaczął zadawać pytania biggrin.gif

Przypomniało mi się jak wiele lat temu w firmie co pracowałem zorientowałem się, że brakuje ok 20 sztuk telefonów komórkowych. Pewne odpowiedzialne za "kontakty z operatorem" osoby sobie zamawiały telefon za 1 zł jak się na danym numerze kończył okres umowny ale ten telefon nigdy nie trafiał do osoby, która dany numer użytkowała. Niektórzy po 5-6 lat mieli jedna komórkę i nie mogli się doprosić o nową a panowie sobie na boku dorabiali do pensji. Do faktur za 1 zł nikt się nie czepiał a telefony jak na tamte czasy to były topowe modele. No i na mnie padło, że byłem tym, który zaczął zadawać pytania jak dostałem polecenie od prezesa znaleść nowego operatora i zakończyć współpracę ze starym.

--------------------
sygnatury komercyjne są dostępne dla kont PRO

+Quote Post
MisioLBN
post Mon, 29 Aug 2022 - 20:00
Post #8540

Forum Homee

CYTAT([Yossarian] @ Mon, 29 Aug 2022 - 09:03) *

Jak widze ten syf to sie zastanawiam dlaczego ja nie nagrywam durnych filmikow o swoim aucie....

+Quote Post

437 Stron V  « < 425 426 427 428 429 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 05 November 2025 - 23:03