![]() ![]() |
Mon, 22 Aug 2022 - 09:06
|
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 03 August 2011 Skąd: Szczecin |
Ja mam podejrzenie inne co do merca. Trochę z autopsji. W aso bmw dzieją się takie sytuacje że jakiś produkt mimo ze jest nowy, ma zostać zutylizowany z powodu zmiany, czy wady. I tak na przykładzie stoją palety z silnikami, na dworze.. i czejają na samochody które dopiero dojada , fabryki z wadliwymi silnikami. Lub ledowa lampa do nowej 7 ma jakąś ryskę, albo kask ma zapinkę przed zmianową, itp wszytko to powinno zostać zutylizowane, na to powinny być zdjęcia itp. No ale...
A po za tym sam robiłem na magazynie, i w roznych firmach i wiem że nie ma takiej rzeczy której nie można wynieść. |
|
|
|
| Wspieraj forum |
Mon, 22 Aug 2022 - 09:06
|
![]() Dotacja |
|
|
|
|
Mon, 22 Aug 2022 - 09:07
|
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 03 August 2011 Skąd: Szczecin |
Ja mam podejrzenie inne co do merca. Trochę z autopsji. W aso bmw dzieją się takie sytuacje że jakiś produkt mimo ze jest nowy, ma zostać zutylizowany z powodu zmiany, czy wady. I tak na przykładzie stoją palety z silnikami, na dworze.. i czejają na samochody które dopiero dojada , fabryki z wadliwymi silnikami. Lub ledowa lampa do nowej 7 ma jakąś ryskę, albo kask ma zapinkę przed zmianową, itp wszytko to powinno zostać zutylizowane, na to powinny być zdjęcia itp. No ale...
A po za tym sam robiłem na magazynie, i w roznych firmach i wiem że nie ma takiej rzeczy której nie można wynieść. |
|
|
|
Mon, 22 Aug 2022 - 09:47
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 |
Z doświadczenia w branży automotive, zbrojeniówce, czy terenów o ograniczonym dostępie: Powiem szczerze, że najsłabszym ogniwem w kwestii bezpieczeństwa jest zwykła "wyjebka". Możliwe, że nawet na legalu wynosili części na oczach innych pracowników ale nikt nie pytał po co i na co. Nie musieli nikogo przekupywać ani specjalnie się kryć. Powiedzmy, że przyjeżdżał transport skrzyń, jedną paletę brali na testy. Na palecie 3 skrzynie, a wystarczyłaby im jedna. Jedna skrzynia wracała na magazyn, 2 szły do bagażnika. Na remanencie co roku brakowało paru skrzyń i tak było od zawsze to nikt nie drążył. Przyszedł nowy i zaczął zadawać pytania
-------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
|
Mon, 22 Aug 2022 - 14:58
|
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 |
Ja mam podejrzenie inne co do merca. Trochę z autopsji. W aso bmw dzieją się takie sytuacje że jakiś produkt mimo ze jest nowy, ma zostać zutylizowany z powodu zmiany, czy wady. Dokładnie, w systemie wpisuje się jakąś wadę i scrapuje sztukę, ale zamiast do kubła na scrapy odkłada się gdzieś żeby potem wynieść/wywieźć. Żadna inwentaryzacja nic nie wykryje, bo sztuka wypadła z systemu jako scrap. |
|
|
|
Mon, 22 Aug 2022 - 15:08
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond |
Ludzie chcą żyć jakoś i żyją byle jak. Kradnąc.
-------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
|
Mon, 22 Aug 2022 - 22:53
|
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 19 November 2008 Skąd: SGL / M / GAP |
Na nocnej zmianie na samej rampie siedzi 30 ochroniarzy? pewnie 10 max na całym obiekcie jest, a na rampie max jeden. A to że dokumenty/historię trzeba przerobić to swoją drogą. Zakładam, ze nie byłeś nigdy w fabryce samochodów. Nikt z ochrony tam nie siedzi na rampach. W głównej mierze stałe linie między poszczególnymi halami/fabrykami/magazynami obsługują te same firmy, ba, te same ciężarówki na 3 zmiany. Które sa kontrolowane pobieżnie by nie powiedzieć wcale. Ktos pracujący w takim zakładzie x lat doskonale sie orientuje jak to funkcjonuje i załatwienie wywozu nawet silnika to pestka. Bywam praktycznie codziennie w centrach rozolwojowych roznych producentów z branży automotive. I nawet w tych miejscach procedury to jedno a działanie ochornymto drugie. W jednej z marek dużego koncernu codziennie rano kontrola telefonu i zaklejanie aparatu przez pracowników, w innej dostawaliśmy te naklejeki każdego dnia bez weryfikacji czy je rzeczywiście potrzebujemy. Na mnie prototypy czy jakieś facelifty nie robia wrażenia więc takich zdjec nie robię. W innych konkurencyjnych markach, nawet tych premium nikt sobie tym zaklejaniem aparatów głowy nie zaprząta i ewentualne probormy ma sie gdy zostaje sie przyłapanym na gorącym uczynku. Mozna by o tym napisać kilka artykułów, ale pisanie to nie moja mocna strona. |
|
|
|
Tue, 23 Aug 2022 - 05:28
|
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 |
. W jednej z marek dużego koncernu codziennie rano kontrola telefonu i zaklejanie aparatu przez pracowników U nas jet prościej, za bramki nie wolno wnieść niczego co ma metalowe elementy albo nośnik pamięci, telefonów nikt nie kontroluje, bo po prostu nikt telefonu nie może mieć. |
|
|
|
Sun, 28 Aug 2022 - 13:42
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 |
Od 20:20
|
|
|
|
Sun, 28 Aug 2022 - 16:55
|
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 |
|
|
|
|
Sun, 28 Aug 2022 - 22:44
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer |
Nie oglądam tego gościa, bo jakoś mi działa na nerwy jego styl, ale serio trzeba aż tak rzucać mięsem non stop?
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
|
Sun, 28 Aug 2022 - 23:25
|
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 November 2016 Skąd: Stolica |
To kara za reklamy.... Szału można dostać.
-------------------- Sleeper R30T 744KM 789Nm
0-100 2.99 100-200 5.8 ET 10.539 |
|
|
|
Mon, 29 Aug 2022 - 08:39
|
|
|
Nie oglądam tego gościa, bo jakoś mi działa na nerwy jego styl, ale serio trzeba aż tak rzucać mięsem non stop? Co do mięsa to zobacz filmiki Kubcia A jeżeli chodzi o Buddę to mięso mięsem ale głupota tych filmów jest porażająca. Oprócz ekranowania się kasą kompletnie nic nie ma. Zapowiada że będą nowinki o lambo a potem na myjni pokazuje jak zdejmuje się tylna klapkę i przednia podnosi... Łał nowinka ile trzeba było mieć umiejętności żeby to zrobić. Potem pokazał kokpit i kolory zegarów no super a na końcu parking i brak listewki bo bohatersko rozpędził się do 250kmh. Niesamowite. |
|
|
|
Mon, 29 Aug 2022 - 09:03
|
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok |
Klikając w taki syf tylko nabija się im wyświetlenia, a o to takim dzbanom chodzi. Dlatego polecam nie klikać
-------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
|
Mon, 29 Aug 2022 - 09:28
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów |
To kara za reklamy.... Szału można dostać. Premium sobie zakup, polecam. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 600HP 700NM
109-Performance |
|
|
|
Mon, 29 Aug 2022 - 12:56
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 February 2013 Skąd: Namysłów |
Klikając w taki syf tylko nabija się im wyświetlenia, a o to takim dzbanom chodzi. Dlatego polecam nie klikać +1 Niczego i tak się z tego nie dowiesz. -------------------- Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.
|
|
|
|
Mon, 29 Aug 2022 - 13:24
|
|
|
+1 Niczego i tak się z tego nie dowiesz. Niby nie ale kiedyś mi ktoś polecił jego filmik o tojce superce 4 a teraz ktoś wstawił o lambo, można to potraktować jak zjawisko socjologiczne czyli uświadomienie jak jest mało ludziom potrzeba do szczęścia żeby mieli suchostój. p.s. Filmik o T. Su 4 był kiblem nad kiblami. Kto to ogląda? |
|
|
|
Mon, 29 Aug 2022 - 14:12
|
|
|
User Dołączył: Thu, 14 June 2007 Skąd: Warszawa/Płock |
Jego celem są nastolatkowie. A osobiście spotkałem się, że jego film komentował 10letni syn szwagierki. Wejścia się zgadzają to i kasa się zgadza.
|
|
|
|
Mon, 29 Aug 2022 - 15:05
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 |
|
|
|
|
Mon, 29 Aug 2022 - 16:33
|
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 19 August 2004 Skąd: Sosnowiec |
Z doświadczenia w branży automotive, zbrojeniówce, czy terenów o ograniczonym dostępie: Powiem szczerze, że najsłabszym ogniwem w kwestii bezpieczeństwa jest zwykła "wyjebka". Możliwe, że nawet na legalu wynosili części na oczach innych pracowników ale nikt nie pytał po co i na co. Nie musieli nikogo przekupywać ani specjalnie się kryć. Powiedzmy, że przyjeżdżał transport skrzyń, jedną paletę brali na testy. Na palecie 3 skrzynie, a wystarczyłaby im jedna. Jedna skrzynia wracała na magazyn, 2 szły do bagażnika. Na remanencie co roku brakowało paru skrzyń i tak było od zawsze to nikt nie drążył. Przyszedł nowy i zaczął zadawać pytania Przypomniało mi się jak wiele lat temu w firmie co pracowałem zorientowałem się, że brakuje ok 20 sztuk telefonów komórkowych. Pewne odpowiedzialne za "kontakty z operatorem" osoby sobie zamawiały telefon za 1 zł jak się na danym numerze kończył okres umowny ale ten telefon nigdy nie trafiał do osoby, która dany numer użytkowała. Niektórzy po 5-6 lat mieli jedna komórkę i nie mogli się doprosić o nową a panowie sobie na boku dorabiali do pensji. Do faktur za 1 zł nikt się nie czepiał a telefony jak na tamte czasy to były topowe modele. No i na mnie padło, że byłem tym, który zaczął zadawać pytania jak dostałem polecenie od prezesa znaleść nowego operatora i zakończyć współpracę ze starym. -------------------- sygnatury komercyjne są dostępne dla kont PRO
|
|
|
|
Mon, 29 Aug 2022 - 20:00
|
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 |
|
|
|