![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Rosja w pigułce, trochę nie wyszło to odpalanie samochodu.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 07 November 2004 Skąd: Nottingham,UK ![]() |
Rosja w pigułce, trochę nie wyszło to odpalanie samochodu. troszke sie zderzak podtopil nic wielkiego hahahha -------------------- ..........
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 11 January 2005 Skąd: łódzkie ![]() |
podejrzewam, że mieszkańcy Jakucji mają największe doświadczenie w odpalaniu aut przy -58 st. C. Ale tak się zapytam - czy nie lepiej sobie zapodać grzałkę elektryczną do silnika, jak to robią Szwedzi?
Tak na marginesie, to ciekawe, jak zachowałby się w takiej temperaturze samochód elektryczny. Przy minus 25 pojemność baterii spada mniej więcej o połowę, więc ciekawe, co by się stało przy takich temperaturach ![]() -------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 07 November 2004 Skąd: Nottingham,UK ![]() |
podejrzewam, że mieszkańcy Jakucji mają największe doświadczenie w odpalaniu aut przy -58 st. C. Ale tak się zapytam - czy nie lepiej sobie zapodać grzałkę elektryczną do silnika, jak to robią Szwedzi? Tak na marginesie, to ciekawe, jak zachowałby się w takiej temperaturze samochód elektryczny. Przy minus 25 pojemność baterii spada mniej więcej o połowę, więc ciekawe, co by się stało przy takich temperaturach ![]() moze chwile dluzej rozrusznik bedzie krecil zeby odpalic :-) -------------------- ..........
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
grzalka pomoze przy silniku, ale co ze skrzynia biegów?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 11 January 2005 Skąd: łódzkie ![]() |
Oleje przekładniowe działają przy -55stC, więc tu bym się nie obawiał. Najwyżej trzeba by wbić jedynkę przed nocnym postojem i jakoś auto ruszy. Najgorzej to zakręcić silnikiem przy takiej temperaturze.
-------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
W innej relacji opowiadają, że takie auto pod tym koco-garażem samo odpala co pół godziny gdy spadnie jego temperatura do nastawionego wczesniej poziomu, stąd te przedłużki rur wystające z koca.
Sprytnie. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
-------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 ![]() |
Jako gówniak pod koniec lat '90 miałem takiego moskwicza, potem poszedł na złom bo był wstyd takie starocie mieć. Teraz to kupę kasy warte.
|
|
|
![]()
|
|
Ja jako sikut pod koniec lat 80tych o takim marzyłem, pamiętam jak byłem z dziadkami na jakimś targu i ruscy mieli takie do sprzedania ale kupę siana, przynajmniej taka wersja dziadków była
![]() Jak syn był mały to kupiłem mu taka używkę zmęczona ale kpl., rozebrałem go, był już w podkładzie ale czasu wiecznie brak bo grzebanie było trupach w skali w 1:1, kupiłem mu quada a tamten Moskwicz gdzie przepadł nie skończony, tetaz mam wyrzuty ![]() Tak patrzę z ciekawości i faktycznie ceny dobre, ale mega sprzęt ![]() -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Świetne zdjęcia -------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
BOŻE prawie serce mi staneło. To był mój pierwszy samochód w życiu i płakałem jak go dostałem, dlatego, że mój dziadek i mój ojciec byli wspaniałymi kierowcami zawodowymi zachorowałem na auta. Jak jezdziłem z ojcem ciężarówkami to spałem na skrzyni zakrywającej silnik w kabinie (Star) miałem 4 lata. Pierwsza jazda za kierownicą jak miałem 4 lata, ojciec ogarniał pedały. Pierwsza samodzielna jazda maluchem jak miałem 9lat i pierwsze samodzielne odwiezienie rodzica i dziadków z działki do domu jak miałem 11 lat. Całymi dniami w nim siedziałem, jezdziłem czy oglądałem telewizje. Kolor zielony, lampy przednie na płaską baterie. Do dzisiaj nie mogę przeboleć jego straty bo go rozbiłem a po rozwodzie rodziców sam nie umiełem go naprawić i właśnie chyba nadszedł czas aby podjąć nowy projekt Moskwicz sponsored by Streetracing.pl ! Kochałem te auto jak żadne inne -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 October 2010 Skąd: Grudziądz ![]() |
Jakis forumowy projekt unowocześnionej wersji z laminatów i na współczesych podzespołach?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 October 2010 Skąd: Grudziądz ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
R129 Alpha Car od Zasady jednak bardziej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Jakis forumowy projekt unowocześnionej wersji z laminatów i na współczesych podzespołach? Chciałbym zrobić oryginał dla przyszłego dziecka plus może jakieś bajery Cudo. To jest to ![]() Przecież są już gotowe współczesne wersje, wpisz w google "samochód na akumulator" Kompletnie nie chodzi w tym o plastikowe badziewie -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 02 July 2014 Skąd: LOP ![]() |
-------------------- 1.8T + DQ250
|
|
|
![]()
|
|
W reportażu na tfnie w faktach nawet s4 żółte na singlu znajomego się załapało
![]() ![]() -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
patrz Mordo! na onecie jesteśmy XD
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |