![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Za dużo TVP1 ![]() A tak na poważnie to masz zwykłą nadgorliwość kolejnego ratlerka z wypraną głową po szkoleniu o ratowaniu Polski. A skąd wiesz że to nie jest odgórny przykaz kogoś dla kogoś bo ktoś komuś wlazł w paradę przy organizacji tej imprezy ? Do tego chcesz przestrzegania prawa to może temu ambitnemu ratlerkowi zaproponuj wycieczkę w okolice ul. Mazowieckiej z soboty na niedzielę. Jest to 300m od ulicy Karowej. Zobaczysz "przestrzeganie prawa" i jakoś ratlerków brak już nie wspomnę o tym że na każdej bramce są ratlerki tylko ze bez mundurów. No ale pewnie mają zgodę przełożonego ratlera na obstawianie klubu gogo albo burdelu co później dokładają do pitu ![]() Tak to powinno być załatwione tylko jak pozorant udowodnił by że nie jest pozorantem ? EEtam widać że nie masz doświadczenia bo koledzy po fachu takich emisariuszy nazywają inaczej ![]() A wystarczyłby jeden prosty przepis, który by regulował ruchu rajdówek po drogach i cały ten twój wywód można by wyjebać do kibla i spuścić wodę. I od początku próbuje to wyjaśnić a Wy wylewacie frustracje na Bogu ducha winnej policji, która MUSI egzekwować durne prawo. -------------------- A110S
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
Już teraz wiem na czym ma polegać Twoja ocena na policjanta dobrego i złego. Ten dobry jest wtedy, kiedy interpretuje prawo na Twoją korzyść. Tyle że to zwykła anarchia i wschodnie obyczaje. Ja w to nie wchodzę. Chciałbym żyć w państwie w którym jasno i klarownie jest opisanie co można a co nie i jake konsekwencje mi grożą. Czy ten policjant nadużył swoich kompetencji? No nie. Jedyne co zrobił to wyegzekwował prawo, za co dostał zjeby. Przykład wypadku nie ma nic wspólnego z moim lękami które sobie wymyśliłeś. Tylko żebyś zrozumiał że on odpowiada karnie za swoje czyny. A skąd wiesz czy nie miał takiego nakazu odgórnie od inspektora i konieczność wywiązania się z tego obowiązku Kurde co Ty gadasz, przecież napisałem ze od tego są i niech swoje robią, ale świat nie jest idealny i nigdy nie będzie,i dzieki Bogu są jeszcze normalni policjanci co czasami przymknął oko na wykrocznie, stan techniczny itd., i nie chodzi o mnie, a Ty chyba tego nie chcesz zrozumieć Jestes za tym zeby każdy przepis/prawo egzekwować od deski do deski, zostałeś kiedyś zatrzymany za wykroczenie, odrazu przyjąłeś mandat bez gadania czy jeszcze sam się podjebales i powiedziałeś o wykroczeniach które popełniłeś 10min wcześniej, czy zapytałeś "a może mniejszy, może upomnienie"? Pamiętam ze kiedys pisałeś ze masz stacje diagnostyczna, jak inspektor przyjeżdża na dozór to liczysz ze na coś oko przymknie czy sam z siebie mówisz mu o pewnych uchybieniach które zawsze się mogą zdarzyć na oskp Rozumiem, gdyby zaczęli walić kółka tymi rajdowkami na ulicy, zatrzymał, typ się pruł, chooj to go skarcił Prnit napisał ze normalnie ruszył i jechał, więc tak jak napisałem typowa kur.. co chce się na siłę wykazać, a jeśli dostał taki rozkaz od przełozonego to niech tą pracę jebnie w... bo może zaraz dostać rozkaz odjebania kogoś... Co do wypadku to chyba jednak ma, bo sam w innym temacie nas zapytałeś czy mieliśmy poważnego dzwona, że tak do zapierdalania podchodzimy, po czym przytoczyłeś Twój wypadek i jak teraz do tego podchodzisz, więc jednak mialo to wplyw -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
A wystarczyłby jeden prosty przepis, który by regulował ruchu rajdówek po drogach i cały ten twój wywód można by wyjebać do kibla i spuścić wodę. I od początku próbuje to wyjaśnić a Wy wylewacie frustracje na Bogu ducha winnej policji, która MUSI egzekwować durne prawo. Chłopie ale po co reagujesz tymi kiblami i spuszczaniem wody ? Na tą chwilę nie ma takiego przepisu a ktoś robi z siebie durnia i to jest fakt na teraz. Nic ciekawego nie wniósł, Barburka jak była tak będzie jedyne co to zostanie po akcji wspomnienie po "policjancie" dbającym o "prawo". |
|
|
![]()
|
|
Chłopie ale po co reagujesz tymi kiblami i spuszczaniem wody ? Na tą chwilę nie ma takiego przepisu a ktoś robi z siebie durnia i to jest fakt na teraz. Nic ciekawego nie wniósł, Barburka jak była tak będzie jedyne co to zostanie po akcji wspomnienie po "policjancie" dbającym o "prawo". Durnia bo? Bo wykonał robotę do której jest powołany? Jedź na Białoruś albo Rosję, tam odnajdziesz równowagę psychiczną ![]() -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
ZOMO też tylko wykonywało robotę, do której zostało powołane.
-------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
ZOMO też tylko wykonywało robotę, do której zostało powołane. Dobrze że nie porownales z SS. Trzymajmy jakiś minimalny poziom dyskusji. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 08 May 2005 Skąd: mam? Nie powiem ![]() |
Może ktoś się skarżył z mieszkańców w tamtej okolicy że "jeżdżą i hałasują, k..a. zróbcie coś od tego jesteście za moje podatki ! " i co - nic nie zrobi, to taki skarążacy, raczej nie odpuszczający narobiłby mu problemów/nerwów. Po co mu to, w imię czego ? on nie jest od stanowienia prawa. Nie ma przepisów którymi mógłby takowgo obywatela oddalić typu "panie obywatelu, mamy poza kodeksem drogowym przepisy ktróre dopuszczają auta sportowe na ulicę , takie które przeszły rozszerzone, specjalne badanie w specjalnie wyznaczonej stacji diagnostycznej , mają je często co półroku/kwartał/czy przed imprezą sportową itd) i spełniają określone warunki itd itp. Druga sprawa to co za różnica, czy rajd Barbórka, czy dojazd na amatroski trackday na kołach ? Tak, masz rację, okoliczni mieszkańcy od lat walczą żeby zamknąć autodrom AKP na Bemowie, zaczęło się od driftów z 10 lat temu ![]() widziałem na żywo jak ta nasza milicja ruszyła za tym audi na swiatlach, gosciu mial do przejechania tym autem 500m, a Ci bomby , sygnał i na światłach przejechali z 70kmh za nim jakby gosciu był jakims bandziorem albo ukradł to auto...dramat w kapciach, to audi wyjechało dosłownie kawałek na ulice, mogli do niego podejść i mu powiedziec prosze Pana proponujemy Panu jednak lawete bo mamy przykaz aby zatrzymywać na odcinku kilkuset metrów auta rajdowe...to nie, musieli zrobić awanture, a gosciu autem za milion euro musial sie tłumaczyc na rajdzie ze audi quattro ma klatke..dramat !! gościu ma auto za milion euro, a nie ma na lawetę 300pln, tylko tyle i aż tyle żeby się nie tłumaczyć. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Przecież w rajdach dojazdówki trzeba pokonać na kołach
![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Aha, czyli jechał na zasadzie "może mnie pały nie złapio" i się nie udało.
W mojej ocenie duży plus dla gościa, że zachował się jak przystało, a nie wylewał swoje żale na fb. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 08 October 2003 Skąd: Augustów ![]() |
Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Aha, czyli jechał na zasadzie "może mnie pały nie złapio" i się nie udało. Nie "może pały nie złapio" tylko jechał jak wymaga regulamin pisany przez PZM i wzorowany na wytycznych FIA, i który od kilkudziesięciu lat nie pasuje do polskiego prawa. Z czym PZM wraz z ministerstwem transportu powinni w końcu coś zrobić, ale tu i tu jest totalny beton więc będzie po staremu -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
A kto normalny idzie do policji.
Stażnik teksasu kurwa A dile zapierdalają pseudo dopalaczami handlują tylko taki głąbek..skąd on ma to wiedzieć No i wiecie huj w wykrywanie liczą się statystyki Musi być norma zrobiona. Kaczuszki bawiące się w policje, chłopcy po zawodówce, ambicja bycia strażnikiem teksasu i medale -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
Nie "może pały nie złapio" tylko jechał jak wymaga regulamin pisany przez PZM i wzorowany na wytycznych FIA, i który od kilkudziesięciu lat nie pasuje do polskiego prawa. Z czym PZM wraz z ministerstwem transportu powinni w końcu coś zrobić, ale tu i tu jest totalny beton więc będzie po staremu Jeżeli samochód spełniał wszystkie kryteria dopuszczające do użytkowania na drogach publicznych to po co ten cyrk? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Nie spełniał bo miał klatkę, pasy i fotele z homologacja FIA a nie drogową, czego wymagają regulaminy PZM, a jednocześnie miał ważne badanie techniczne, czego też wymaga PZM do startu w tej imprezie. Rzecz polega na tym, zę te dwie rzeczy się wzajemnie wykluczają a każda rajdówka w tym kraju ma ten przegląd załatwiony defacto nielegalnie przez ślepego diagnostę.
Wg prawa albo możesz się 100% legalnie poruszać po drogach albo masz rajdówkę i nie powinieneś przejść badania technicznego i poruszać się po drogach. Wg PZMu masz mieć jednocześnie to i to, ale przy okazji praktycznie żadna stacja należąca do PZM Ci tego badania nie podbije bo przecież rajdówka wiec nie można. I na tym cały cyrk polega, że zawodnicy sobie jakoś radzą, ale powoli kończą sie mozliwości takeigo radzenia. -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
Jestem zaznajomiony z patem prawnym, tylko dlaczego inne załogi mając pojazd niedostosowany do poruszania się po drogach publicznych nie miały z tym problemu, dostały mandat i pokwitowanie zabrania dowodu rejestracyjnego, które de facto pozwala na dalsze użytkowanie pojazdu na drogach publicznych, tylko ta pilotka co rozkręciła aferę dostała wezwanie na komendę i zakaz dalszej jazdy?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Dokładnie tak... A wszystkich prawych forumowiczów RF zapraszam do działu projekty sprawdźmy które z nich powinny wyjechać na drogę publiczną ![]() Reszcie idealistów życzę spotkania z takim "funkcjonariuszem" ale nie w sytuacji drogowej a w każdej innej. Ja niestety cały czas obcuje z inwencję prawną "funkcjonariuszy" tylko nie koniecznie przy przepisach o ruchu drogowym a w innych dziedzinach życia/biznesu. Jestem ciekaw jak nasi idealiści by sobie poradzili "zgodnie" z prawem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 February 2013 Skąd: Namysłów ![]() |
-------------------- Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Zdecydowanie Rewelacja. Ku przypomnienia młodszym użytkownikom naszego kochanego forum StreetRacing.pl ! Nazwa forum została zmieniona pod wpływem nacisków społecznyn ze Street na poprostu Racing.
Słynny nasz kolega Mikso, który zaczynał skromnym, ale jak na możliwości i czasy grubo zrobionym silnikiem z fiata DOHC z 132 , Argenty ? Bo już nie pamiętam. Zakres przeróbek silnika był dosyć spory. Zaspawany dyfer był wtedy w modzie ![]() Mikso potrafił rywalizować swoim fiatem z lepszymi i mocniejszymi autami. Poruszył tym nasze serca a forum kwitło w najlepsze. Miłego oglądania ![]() https://m.youtube.com/watch?v=XejlhNFrGeo -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 01 December 2004 Skąd: Suburbicon ![]() |
Nostalgłem
![]() Ale co prawda to prawda - rewelka |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 01 February 2010 Skąd: Toruń ![]() |
O kurde, ale dinozaur! Widzłaem jak Mikso jeździł w Toruniu na lotnisku na Toyo Drifting Cup. Dawno dosyć to było, jeszcze się do gimbazjum chodziło... Robił naprawdę robotę - dotrzymywać tempa beemkom, S13tce itd to była wielka sztuka, musiał chłopak grubo z prędkości tam wpadać w pierwszy zakręt żeby dać radę potem przez resztę trasy się utrzymać
![]() -------------------- Civic EJ2_K20
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 10 July 2025 - 02:41 |