Shoutbox 0 nowych PW 

437 Stron V  « < 412 413 414 415 416 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Dowcip. REWELKA !, [uwagi odn. zamieszczania w pierwszym poście]
grzesiek84
post Mon, 29 Nov 2021 - 18:37
Post #8261

Frequent User

CYTAT(mihau_dst @ Mon, 29 Nov 2021 - 07:37) *
rozumiem, że wierzysz w 55 laugh.gif

pooglądaj sobie ich publiczne filmy na YT

To że to matoł to ja wiem laugh.gif

--------------------
Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 29 Nov 2021 - 18:37
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
mihau_dst
post Mon, 29 Nov 2021 - 18:39
Post #8262

Super User

Wrzuciłem linki do poprzedniego posta wink.gif

+Quote Post
grzesiek84
post Mon, 29 Nov 2021 - 18:43
Post #8263

Frequent User

Spoko,dzięki mi źle zacytowało posty

--------------------
Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.

+Quote Post
Bio
post Tue, 30 Nov 2021 - 14:32
Post #8264

Forum Killer

Jako ciekawostka w sumie.
https://www.tokfm.pl/Tokfm/7,171710,2702699...yxcld3u9RFKowcc

--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl

+Quote Post
nomad66
post Tue, 30 Nov 2021 - 18:59
Post #8265

Forum Killer

Bio, nie każdy robi test, ale jak straci smak i zapach z delikatną temperaturą to tego nie da się pomylić. Ja czegoś takiego nie leczyłem niczym, po 2 dniach smak wrócił, katar miałem kilka dni dłużej. Przeciwciała do dziś, ponad rok od choroby.
W rodzinie leczyli się amantadyną, 2-3 dni i nawet potem kataru nie mieli, niektórzy mieli pozytywne wyniki testu PCR, inni, tak jak ja nie robili, po prostu charakterystyczne objawy i tyle. Potem test na przeciwciała, obecne: czyli przechorowane i bezpieczny.

Pozytywny PCR to kłopot przecież dla wielu..

Równocześnie dobrze możemy porównać dane z WHO:
http://www.vigiaccess.org/
wpisujemy covid-19 vaacine
mamy na 30.11.2021 2622859 działań niepożądanych.
Dużo danych na temat co było zgłaszane, ile osób, wiek, płeć.

Dla porównania szczepienie przeciw grypie (Influenza vaccine), od 1968 roku działań niepożądanych 275922.

+Quote Post
[Yossarian]
post Thu, 02 Dec 2021 - 10:10
Post #8266

Forum Homee

Rzeczywistosć chyba właśnie zostawiła daleko w tyle serial Alternatywy 4 tongue.gif https://interwencja.polsatnews.pl/reportaz/...osc-mieszkania/

--------------------
_http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder
Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16
było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra"

+Quote Post
Paweł#G
post Sat, 04 Dec 2021 - 17:45
Post #8267

Frequent User

To pojeździli:
https://motoryzacja.interia.pl/rajdy-i-wysc...dze,nId,5686736

+Quote Post
mate96
post Sun, 05 Dec 2021 - 00:44
Post #8268

Forum Homee

Ja prdl. Jakim trzeba być człowiekiem żeby na Barbórce zatrzymać samochód ze stawki startowej?

--------------------
Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć
Fabia II RS daily
Suzuki SV650S żeby mieć

+Quote Post
16vg60
post Sun, 05 Dec 2021 - 07:16
Post #8269

Forum Killer

Trzeba być tym "złym policjantem" czyt. kur.., chyba każdy z nas kiedyś trafil na dobrego i złego policjanta...

--------------------
GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars
S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car
GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys

+Quote Post
Tommo
post Sun, 05 Dec 2021 - 08:31
Post #8270

Forum Clubber

To nie wina policji tylko poebanego prawa jakie obowiązuje. Policjant robi swoją robotę i ma się trzymać przepisów. Tego od nich w końcu oczekujemy łożąc podatki.

--------------------
A110S

+Quote Post
16vg60
post Sun, 05 Dec 2021 - 08:38
Post #8271

Forum Killer

Proszę Cię..., wiem ze to ich robota, są od tego, ale tak jak napisałem są dobrzy i...
Wyobrażasz sobie ze nagle od wczoraj wszytskie rajdówki zatrzymują i co?
Prawo jest jakie jest i prędko nic się nie zmieni, a. Na pewno nie n a lepsze

Trzeba być człowiekiem a nie na ślepo egzekwować zjebane prowo

--------------------

+Quote Post
Tommo
post Sun, 05 Dec 2021 - 09:08
Post #8272

Forum Clubber

CYTAT(16vg60 @ Sun, 05 Dec 2021 - 08:38) *
Wyobrażasz sobie ze nagle od wczoraj wszytskie rajdówki zatrzymują i co?

I odwołują rajd, sponsorzy się wycofają, skończy się kasa i może w końcu coś z tym zrobią.

Zwalanie winy na patrol który wykonuje swoją robotę jest absurdalny. Co to znaczy dobry czy zły policjant? Policja jest od pilnowania porządku społecznego zgodnie z obowiązującym ( nawet ułomnym) prawem. Kropka. Rajdowka nie zaliczyła rajdu, katastrofa. Ale jakby za kilka km spowodowała wypadek w którym ktoś ucierpiał, policjant który puścił niezgodny z przepisami samochód miałby poważne zarzuty.

Tak jak pisałem. Odpowiadają politycy, ci którzy stanowią i wprowadzają takie a nie inne prawo.

--------------------
A110S

+Quote Post
Misior
post Sun, 05 Dec 2021 - 09:51
Post #8273

Forum Homee

Był jeszcze chyba drugi przypadek z Audi Quattro.
Punktem wspólnym była klatka - czyli odwieczne pytanie - jak to możliwe, że wszystkie rajdówki mają klatkę i przegląd....

+Quote Post
16vg60
post Sun, 05 Dec 2021 - 10:32
Post #8274

Forum Killer

To znaczy ze dla mnie ktoś jest człowiek albo zwykłą kur..

Mandatów przez ponad 20lat naje... tyle ze mógłbym obdzielić pół forum, i uwierz nigdy nie skomlałem bo jestem osobą świadomą , poczytalną i wiem co odpi..
Tak jak zauważyłeś jest to ich praca i od tego są nie neguje tego , po zatrzymaniu kilka słów, przypalenie głupa, poczucie się do winy, poproszenie o niższy "wymiar kary" i odrazu wiemy z kim mamy do czynienia
Nie raz się zdarzyło ze za pierdoly, przyp... się i prawili morały jakbym rozjechał po pijaku na pasach kogoś, innym razem człowiek przegiał tak pałe ze aż wstyd i zakończyło się upomnieńniem albo symbolicznym mandatem (nigdy nie dałem policjantowi w łapę)

Więc naprawdę usprawiedliwianie w tym konkretnym przypadku "policjanta" jest absurdalne
Co mu to dało? , po za tym ze okazał się zwykłym..., zjebał komuś pewnie kilka tygodni przygotowan, utopinie worka siana itd.

A co do wypadku na drodze przez taka rajdówke, kolejny raz udowadniasz ze ze masz chyba jakieś lęki, można niwelować ryzyko ale nie ma co podać w paranoje i żyć cały czas w przeświadczeniu ze zaroz ktoś nas rozjedzie, wyjedzie na czołówkę, albo spodnie na głowę samobójca

--------------------

+Quote Post
Tommo
post Sun, 05 Dec 2021 - 11:33
Post #8275

Forum Clubber

Już teraz wiem na czym ma polegać Twoja ocena na policjanta dobrego i złego. Ten dobry jest wtedy, kiedy interpretuje prawo na Twoją korzyść. Tyle że to zwykła anarchia i wschodnie obyczaje. Ja w to nie wchodzę. Chciałbym żyć w państwie w którym jasno i klarownie jest opisanie co można a co nie i jake konsekwencje mi grożą.
Czy ten policjant nadużył swoich kompetencji? No nie. Jedyne co zrobił to wyegzekwował prawo, za co dostał zjeby.
Przykład wypadku nie ma nic wspólnego z moim lękami które sobie wymyśliłeś. Tylko żebyś zrozumiał że on odpowiada karnie za swoje czyny. A skąd wiesz czy nie miał takiego nakazu odgórnie od inspektora i konieczność wywiązania się z tego obowiązku

--------------------
A110S

+Quote Post
Tommo
post Sun, 05 Dec 2021 - 11:34
Post #8276

Forum Clubber

.

--------------------
A110S

+Quote Post
Tommo
post Sun, 05 Dec 2021 - 11:35
Post #8277

Forum Clubber

.

--------------------
A110S

+Quote Post
prnit
post Sun, 05 Dec 2021 - 11:44
Post #8278

Forum Homee

widziałem na żywo jak ta nasza milicja ruszyła za tym audi na swiatlach, gosciu mial do przejechania tym autem 500m, a Ci bomby , sygnał i na światłach przejechali z 70kmh za nim jakby gosciu był jakims bandziorem albo ukradł to auto...dramat w kapciach, to audi wyjechało dosłownie kawałek na ulice, mogli do niego podejść i mu powiedziec prosze Pana proponujemy Panu jednak lawete bo mamy przykaz aby zatrzymywać na odcinku kilkuset metrów auta rajdowe...to nie, musieli zrobić awanture, a gosciu autem za milion euro musial sie tłumaczyc na rajdzie ze audi quattro ma klatke..dramat !!

normalnie gosciu grzecznie pojechał, ani nie gazował, nic, spokojnie skręcił i pojechał
https://www.dropbox.com/s/yri2vo2yjo984fl/2....54.12.jpg?dl=0

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
ledziu
post Sun, 05 Dec 2021 - 13:43
Post #8279

Forum Homee

CYTAT(Tommo @ Sun, 05 Dec 2021 - 11:33) *
Już teraz wiem na czym ma polegać Twoja ocena na policjanta dobrego i złego. Ten dobry jest wtedy, kiedy interpretuje prawo na Twoją korzyść. Tyle że to zwykła anarchia i wschodnie obyczaje. Ja w to nie wchodzę. Chciałbym żyć w państwie w którym jasno i klarownie jest opisanie co można a co nie i jake konsekwencje mi grożą.
Czy ten policjant nadużył swoich kompetencji? No nie. Jedyne co zrobił to wyegzekwował prawo, za co dostał zjeby.
Przykład wypadku nie ma nic wspólnego z moim lękami które sobie wymyśliłeś. Tylko żebyś zrozumiał że on odpowiada karnie za swoje czyny. A skąd wiesz czy nie miał takiego nakazu odgórnie od inspektora i konieczność wywiązania się z tego obowiązku

Za dużo TVP1 laugh.gif

A tak na poważnie to masz zwykłą nadgorliwość kolejnego ratlerka z wypraną głową po szkoleniu o ratowaniu Polski.

A skąd wiesz że to nie jest odgórny przykaz kogoś dla kogoś bo ktoś komuś wlazł w paradę przy organizacji tej imprezy ?

Do tego chcesz przestrzegania prawa to może temu ambitnemu ratlerkowi zaproponuj wycieczkę w okolice ul. Mazowieckiej z soboty na niedzielę. Jest to 300m od ulicy Karowej.
Zobaczysz "przestrzeganie prawa" i jakoś ratlerków brak już nie wspomnę o tym że na każdej bramce są ratlerki tylko ze bez mundurów. No ale pewnie mają zgodę przełożonego ratlera na obstawianie klubu gogo albo burdelu co później dokładają do pitu biggrin.gif

CYTAT(prnit @ Sun, 05 Dec 2021 - 11:44) *
widziałem na żywo jak ta nasza milicja ruszyła za tym audi na swiatlach, gosciu mial do przejechania tym autem 500m, a Ci bomby , sygnał i na światłach przejechali z 70kmh za nim jakby gosciu był jakims bandziorem albo ukradł to auto...dramat w kapciach, to audi wyjechało dosłownie kawałek na ulice, mogli do niego podejść i mu powiedziec prosze Pana proponujemy Panu jednak lawete bo mamy przykaz aby zatrzymywać na odcinku kilkuset metrów auta rajdowe...to nie, musieli zrobić awanture, a gosciu autem za milion euro musial sie tłumaczyc na rajdzie ze audi quattro ma klatke..dramat !!

normalnie gosciu grzecznie pojechał, ani nie gazował, nic, spokojnie skręcił i pojechał
https://www.dropbox.com/s/yri2vo2yjo984fl/2....54.12.jpg?dl=0

Tak to powinno być załatwione tylko jak pozorant udowodnił by że nie jest pozorantem ?

CYTAT(16vg60 @ Sun, 05 Dec 2021 - 10:32) *
To znaczy ze dla mnie ktoś jest człowiek albo zwykłą kur..

EEtam widać że nie masz doświadczenia bo koledzy po fachu takich emisariuszy nazywają inaczej laugh.gif

+Quote Post
Andrzejsr
post Sun, 05 Dec 2021 - 14:01
Post #8280

Forum Clubber

CYTAT(Tommo @ Sun, 05 Dec 2021 - 11:33) *

Otóż to.

Może ktoś się skarżył z mieszkańców w tamtej okolicy że "jeżdżą i hałasują, k..a. zróbcie coś od tego jesteście za moje podatki ! " i co - nic nie zrobi, to taki skarążacy, raczej nie odpuszczający narobiłby mu problemów/nerwów. Po co mu to, w imię czego ? on nie jest od stanowienia prawa. Nie ma przepisów którymi mógłby takowgo obywatela oddalić typu "panie obywatelu, mamy poza kodeksem drogowym przepisy ktróre dopuszczają auta sportowe na ulicę , takie które przeszły rozszerzone, specjalne badanie w specjalnie wyznaczonej stacji diagnostycznej , mają je często co półroku/kwartał/czy przed imprezą sportową itd) i spełniają określone warunki itd itp.

A nie ma takich przepisów, bo całe lata wszystkim zainteresowanym najwyraźniej kombinatorstwo odpowiadało. Może eliminowało konkurencję pozwalało się babrać we wspólnym sosie. Emocje i podbudowanie ego budziło już samo zakombinowanie przeglądu.

Druga sprawa to co za różnica, czy rajd Barbórka, czy dojazd na amatroski trackday na kołach ?

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post

437 Stron V  « < 412 413 414 415 416 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 12 July 2025 - 12:10