![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 24 September 2016 Skąd: Kraków ![]() |
#Misior - smog jest nadal bezapelacyjnie, ale jak te wskaźniki Airly często były takie fioletowe/czerwone, tak teraz są powiedzmy czerwone/pomarańczowe. Trzeba zaznaczyć, że miejscowości obok nadal palą w piecach, więc wszystko się niesie nad Kraków, który jest w dolinie. Jak ja mieszkam na Bronowicach wyjadę dosłownie z 15km na północ (na Olkusz), to jest katastrofa. Jedziesz autem piękny słoneczny dzień i wjeżdżasz niby w mgłę, a tu się okazuje, że ktoś pali czuj wie czym w piecu i wszystko leci na drogę.
W lato przyznam, że nie obserwuję Airly, więc nie jestem w stanie się wypowiedzieć. #Kompot - właśnie transport (mam na myśli samoloty + statki) pewnie powoduje sporo zanieczyszczeń, nawet abstrachując od tego co leci z kominów/silników, ale nie raz ze statku jest jakiś wyciek, często czyta się o jakiś plamach oleju na morzu, czy jakiś ładunkach, które dryfują. Niemniej jestem pewien, że fabryki, które spuszczają swoje odpady do wód gruntowych, czy zakopują w ziemię, to jest większy dramat niż Skoda Fabia Kowalskiego i Nowaka razem wziętych. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
Jest moc!
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Oficjalnie Porsche 718 Cayman GT4 w wersji RS. KOZAK
![]() http://dailydriver.pl/nowosci/premiery/por...akiet-weissach/ Swoją drogą poprawa czasu na Nurburgring względem GT4 o ponad 23 sekundy, to już ładny progres, nawet biorąc pod uwagę dużo lepsze opony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Oficjalnie Porsche 718 Cayman GT4 w wersji RS. KOZAK ![]() http://dailydriver.pl/nowosci/premiery/por...akiet-weissach/ Swoją drogą poprawa czasu na Nurburgring względem GT4 o ponad 23 sekundy, to już ładny progres, nawet biorąc pod uwagę dużo lepsze opony. Fajne, ale aint nobody got ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 16 October 2010 Skąd: Grudziądz ![]() |
Niedługo w tych samochodach beda jeszcze mikropłatności... chcesz 40Nm więcej dopłać 3,25zł za 10 minut lub 6zł za 20 minut... Ja np mam tak że już rozumiem że to też samochód sportowy tylko że w zupełnie innej kategorii. Takiej poza kręgiem moich zainteresowań. Ale szanuje przyspieszenie. Tutaj są inne parametry ważne, inne przeszkody konstrukcyjne do przeskoczenia, innego kunsztu to wymaga w budowie. Inaczej sie też tym jeździ z racji na mase, charakterystykę silnika i dostępność momentu obrotowego. Tutaj zamiast sie jarać spasowaniem kolektora z głowicą ludzi sie jarają średnicą przewodu przyłącza baterii. Dla mnie to jednak film o żabach. Poza tym oglądanie tego jest pozbawione części doznań( czytaj: nudne w chu...). W wyścigach spalinowych kosiarek słyszymy jak podchodzi do zakrętu, na którym biegu i kiedy przebił, kiedy hamuje, kiedy odkręca.. słyszymy jak pracuje gazem. W wyścigach elektrycznych kosiarek widzimy że zbliża sie do zakrętu i że przejechał albo nie... jak przejechał?... hgw. Przejechał. Czy wychodził na pełnej pi...e czy ostrożnie? Nie wiadomo tak do końca. Jezeli są kłopoty z silnikiem lub mocą to w spalinówce to słychać i są emocje czy kierownik mimo to ogarnie i wykrzesa coś i podejmie walke czy kibel jednak. W elektrykach z jakiegoś powodu samochód jedzie wolniej albo może szybciej.. czemu? Ano nie wiadomo. Znak czasów i nie jestem fanem. Przy osobnych silnikach na każde koło i zaawansowanej elektronice może jeszcze dojść sterowanie oddawaną mocą/hamowanie na poziomie nieosiągalnym w klasycznym aucie. Jak dorzucić rozpoznawanie trasy, czy dodac precyzyjnego GPS, to kierowca będzie coraz bardziej symboliczny. Przerodzi się to z czasem w wyścig informatyków? |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
Przeglądam sobie filmiki z atakami na przejście graniczne w Kuźnicy i widzę że jeden z imigrantów ma na prawdę sprytny plan.
![]() https://youtu.be/-vYIrOOh3ms |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 February 2013 Skąd: Namysłów ![]() |
Kamuflaż, ten w niebieskiej kurtce fajnie ,fiknal jak dostał wodą.
-------------------- Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
robi się grubo - wysyłają do walki magów bojowych
![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
Kurla po mojemu to wszytsko w jak najlepszym porządku...
Pachołek drogowy na asfalcie -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
Mikolaj szedl, z prezentami. A my go nie wpuscili
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 September 2005 Skąd: Katowice / Banja Luka ![]() |
A ni dowcip a ni rewelka. Bardziej ciekawostka
![]() https://www.sport.pl/Rajd/7,131932,27852880...tml#s=BoxOpImg6 -------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Sekcja komentarzy jak zawsze lepsza niż artykuł
![]() ![]() -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
Standard, na fejsie są ciekawsze.
![]() -------------------- Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Lampy też z kompozytu w Otwocku najwyraźniej mają, tylko marnego jakiegoś, byle obcierka się łamie.
-------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 01 December 2004 Skąd: Suburbicon ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Lampy też z kompozytu w Otwocku najwyraźniej mają, tylko marnego jakiegoś, byle obcierka się łamie. Typek w technikum piłował Punto na ręcznym i przy max 20km/h ściął latarnię. W punciaku tylko błotnik wgiety i koło zdarte. Jakby miała druty wyglądała by identycznie albo jeszcze gorzej. Edit: Ok ale tamta nie była ze zbrojonego betonu ![]() -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
rozumiem, że wierzysz w 55
![]() pooglądaj sobie ich publiczne filmy na YT |
|
|
![]()
|
|
Mihau,zarzuc jakimś linkiem .
-------------------- Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.
|
|
|
![]()
|
|
co tu wrzucać, Piotrek jaki jest i był każdy tutaj wie
![]() tylko, że teraz wrzuca do sieci pod nazwiskiem a nie jako TT ![]() https://streamable.com/qitkh7 - niemiecka autostrada na Białystok https://streamable.com/ib8e6l - jego własny materiał o rozbitym McLarenie https://www.youtube.com/watch?v=lS9LwrNgBKw - test McLarena z driftem przez przejście dla pieszych (5:20) (uprzedzając - wiem gdzie jestem i nie będę rzucał kamienieniem - chodzi mi tylko o wrzucanie pod własnym nazwiskiem wygłupów a potem ojejku hejtujo mnie, chłop nie ma 20 lat i powinien ogarniać, że promowanie sie takimi materiałami to igranie z ogniem - media czekają na takie rzeczy. Mnie akcje nie szokują ale portal BRD nakręca akcję i zaraz będzie z tego drugi Frog czy tam Czort) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 09 July 2025 - 06:52 |