![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 09 March 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Oglądał ktoś z Was te odcinki dot. 335i i jest w stanie wskazać gdzie był błąd? (chłodnica oleju?)
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 31 March 2005 Skąd: Piotrków Trybunalski ![]() |
Oglądał ktoś z Was te odcinki dot. 335i i jest w stanie wskazać gdzie był błąd? (chłodnica oleju?) Oglądałem trochę i on chyba nawet plasteliny nie używał do weryfikacji, tylko składał jak leci - takie rzeczy się mszczą i jak na jednym czopie będzie uciekało ciśnienie to tak się będzie działo - do tego jakiś syf i problem gotowy - silnik spalinowy mimo, że ma ponad 100 lat to wystarczy jedna pierdoła żeby go uszkodzić Ja z chłodnicą oleju też miałem przebój, ale w automacie 5hp18 - przy przebiegu 300kkm skończyły się tarczki w koszu do przodu i po ich wymianie, po jakichś 2 tys.km skrzynia zaczęła się ślizgać troszkę - pan mechanik się zarzekał , że sprężarka wszystko wydmuchał, i z zewnątrz i z obieu, a jak się okazało chłodniczka była z zewnątrz zabita syfem po całości, wiec nie chłodziła oleju. Była nieszczelna, więc trochę puszczała i oblepiała się syfem, który późnijej trochę zaciągała ![]() hitem było to jak nie dokręcił śrubki na lince od sterowania i zostałem na wstecznym - dobrze, że miałem w aucie jakieś deski, to najechałem tylnim kołem i to dokręciłem - to było prawie trzy lata jak tak jeźdże i jest ok, ale mechanik twierdził , że od drgań się odkręciło, bo mam twarde zawieszenie ... proroczy filmik i przewidywania roku 2020 ![]() -------------------- Usunięto kontrowersyjne treści. Profil pod obserwacją.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 30 July 2013 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
-------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
Mają rozmach sk.... i kozacką fantazję
![]() -------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Są sto lat za.... dresiarzami ![]() Pod remizą też takie akcje odchodziły ![]() (bez urazy dla tych co chodzą w dresie - chodzi mi o grupę społeczną co jest najbardziej zatroskaną o innego człowieka grupą - bo każdego pytają "czy masz jakiś problem?") |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 September 2005 Skąd: Katowice / Banja Luka ![]() |
-------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Zmiana pasa dla 7-krotnego Mistrza WRC też bywa problematyczna
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 10 January 2009 ![]() |
-------------------- [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/4/southparkturbo.jpg[/IMG][/URL]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 April 2007 Skąd: Karczew ![]() |
To chyba nic nowego , było już dawno kilka aut jeżdżących na wodorze .
https://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_RX-8_Hydrogen_RE https://gazeo.pl/samochody-hybrydowe-elektr...rtykul,102.html |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
Tak, to jest historia. Dzisiaj już wiemy, że spalanie wodoru to kiepski pomysł. Właściwy sposób jego wykorzystania to elektryk pędzony z ogniwa paliwowego. Ale najwyraźniej pewne firmy potrzebują robić wokół siebie szum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Widzieliście Starlink nad Polską? Nie wchodząc w politykę, 5G, 8g itp - dla mnie rewelka.
https://findstarlink.com/#1188;3 |
|
|
![]()
|
|
takie rzeczy to tylko w Polsce
CYTAT(Onet) Dokonał rozboju 13 godzin po wyjściu z więzienia. Myślał, że jest to dozwolone
Łódzcy policjanci zatrzymali mężczyznę, który chwilę po opuszczeniu zakładu karnego obrabował nastolatka. Tłumaczył, że był przekonany, iż dzień po wyjściu na wolność można popełnić przestępstwo bez żadnych konsekwencji. Do zdarzenia doszło w Łodzi w nocy ze środy na czwartek. Na ul. Radwańskiej do 19-latka podszedł mężczyzna i grożąc mu śmiercią, odebrał mu telefon i słuchawki. Pokrzywdzony natychmiast wezwał policję. Funkcjonariusze razem z 19-latkiem rozpoczęli poszukiwania napastnika. Ofiara rozpoznała agresora przy skrzyżowaniu z ul. Politechniki. Mężczyzna został zatrzymany przez policję, a w jego kieszeniach znaleziono skradzione przedmioty. Okazało się, że sprawcą rozboju jest 46-latek, który zaledwie 13 godzin wcześniej opuścił więzienie, w którym odbywał pięcioletni wyrok za podobne przestępstwo. W rozmowie z policjantami tłumaczył, że był pewny, iż przez jeden dzień po wyjściu z zakładu karnego można popełnić przestępstwo bez ponoszenia za to konsekwencji. Mężczyzna usłyszał zarzut rozboju i został tymczasowo aresztowany na trzy miesiące. W warunkach multirecydywy grozi mu do 18 lat pozbawienia wolności. |
|
|
![]()
|
|
Na drodze nagle bez powodu zatrzymało się osobowe audi, tamując ruch dla innych kierowców. Jak relacjonowali świadkowie wysiadł z niego kierowca i pasażerka, po czym zamienili się miejscami - informuje asp. sztab. Roman Wieczorek, rzecznik KPP w Zakopanem.
Jednak auto daleko nie odjechało. Po przebyciu kilkuset metrów kobieta znów zatrzymała pojazd na środku drogi i ustąpiła miejsca najmłodszemu trzeciemu kierowcy, który nawracając na jezdni spowodował kolizję - dodaje asp. sztab. Roman Wieczorek. Wkrótce na miejscu zjawili się mundurowi, którzy natychmiast przystąpili do kontroli trzeźwości podejrzanie zachowujących się kierowców. Okazało się, że 36-letnia kobieta miała w organizmie 3,8 promila alkoholu. Jej 39-letni towarzysz niewiele mniej - 3,5 promila. Z kolei 26-letni mężczyzna "zaledwie" 2,8 promila. Funkcjonariusze zatrzymali prawo jazdy najstarszego spośród pijanych kierowców. W przypadku kobiety nie mogli tego zrobić, ponieważ już wcześniej straciła uprawnienia z powodu jazdy na podwójnym gazie. Natomiast najmłodszy uczestnik zdarzenia nigdy prawa jazdy nie posiadał. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
-------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
przecież jeździmy elektrykami po to, żeby ratować foczki i misie polarne
![]() Spróbuj wytłumaczyć ekologowi cykle Milankovicia, skąd się bierze najwięcej dwutlenku węgla, to i tak usłyszysz, że to człowiek i jego wina. W końcu jesteśmy tacy potężni, że rządzimy ziemią i kosmosem Forma mi się nie podoba, przekaz pokrywa się z tym co mówią naukowcy a nie ekolodzy: https://www.youtube.com/watch?v=SsbEVZv-Qwo |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 29 January 2021 ![]() |
przecież jeździmy elektrykami po to, żeby ratować foczki i misie polarne ![]() Spróbuj wytłumaczyć ekologowi cykle Milankovicia, skąd się bierze najwięcej dwutlenku węgla, to i tak usłyszysz, że to człowiek i jego wina. W końcu jesteśmy tacy potężni, że rządzimy ziemią i kosmosem Forma mi się nie podoba, przekaz pokrywa się z tym co mówią naukowcy a nie ekolodzy: https://www.youtube.com/watch?v=SsbEVZv-Qwo Naukowcy od wielu lat nie mają żadnej wątpliwości na temat antropogenicznego pochodzenia globalnego ocieplenia, więc się nie ośmieszaj. Ekolodzy to naukowcy, a mówiąc ekolodzy masz na myśli nie ekologów, a ekoaktywistów, a to zupełnie różni ludzie, którzy nie są ze sobą powiązani. Cykle Milankovicia to tylko jeden parametr, katastrofa ekologiczna dzieje się na naszych oczach czy tego chcesz czy nie i jak nie podejmiemy kroków teraz to będziemy mieli przewalone, a w sumie to już mamy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 07 July 2025 - 08:56 |