![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 15 July 2007 Skąd: Radom ![]() |
RF-OT - Wiem że temat mało racingowy ale... ![]() Jeśli dobrze pamiętam, to kiedyś kiedyś jak się pojawiły na forum te "cytaty", to też była zabawa w dopisywanie......i naaaawet troche śmichów hihów z tego było ![]() -------------------- Kobieta gruba nie może być ładna, bo nawet jak jest ładna, to i tak wciąż jest gruba
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 17 August 2004 Skąd: Sochaczew ![]() |
krzyku zobacz post 235 z tego tematu (z poprzedniej strony konkretniej) - kolega podal nawet linki do tych tematow
![]() -------------------- '08 b8 3.0tdi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 13 January 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Co się dziwić
Na pewnym ogólnopolskim forum BMW były opisywana "jakośc" usług ASO u nas i całkiem niedaleko bo u źródła czyli w Niemczech. Chodziło o kupno nowego auta. Nie mogę znaleźć tematu ale po przeczytaniu można było zaznać szoku jak traktuje się ludzi w salonach marki premium u nas ,a jak za granicą. |
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
Bo Polska to dziki kraj...
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Silnik roku ... WTF ASO - No COMMENT Kup BMW ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 17 October 2006 Skąd: wawa ![]() |
Miałem podobną akcję z ASO Jaguara na Waszyngtona, też coś stukało przy odpalaniu i chcieli dojść drogą dedukcji do awarii.
Padały propozycje wymiany rozrządu ( koszt ok 12 000 zł), zaworów itp. Wkońcu znalazłem niezależny warsztat który naprawił usterkę za 1/4 kwoty ![]() ASO to zło!!!!!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
Co się dziwić Na pewnym ogólnopolskim forum BMW były opisywana "jakośc" usług ASO u nas i całkiem niedaleko bo u źródła czyli w Niemczech. Chodziło o kupno nowego auta. Nie mogę znaleźć tematu ale po przeczytaniu można było zaznać szoku jak traktuje się ludzi w salonach marki premium u nas ,a jak za granicą. U nas numero uno w salonie marki premium jest Pan Sprzedawca ![]() -------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
Z tymi zaworami w N52 to faktycznie jakaś popularna przypadłość? Bo jeśli tak, to ASO faktycznie dało d..., ale jeśli nie, to niech się cieszy, że nie pojechał do moich starych (byłych) kolegów (nazwę warsztatu przemilczę) od beemek, którzy by pewnie zaczęli od zawieszenia, żeby wyeliminować wszystkie najbardziej prawdopodobne źródła hałasów i na gest handlowy z ich strony też bym nie liczył. Oczywiście ASO nie powinno być porównywane do bandy (pary) rzeźników BMW.
Skoro było po gwarancji, to nie musiał jechać zaraz do ASO, bo są lepsze warsztaty, a jakie są tam ceny wszyscy wiedzą. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 19 February 2003 Skąd: Szczecin ![]() |
-------------------- Surge/swirl Tank ze zlaczkami i przewodem paliwowym!! http://allegro.pl/2l-swirl-surge-tank-zlaczki-5m-przewod-w-oplocie-i3175588018.html Aukcja od zlotowki :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 28 December 2011 Skąd: Katowice ![]() |
Some say...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
Silnik roku ... WTF ASO - No COMMENT Kup BMW ![]() Nikolas, ASO zaplacilo 70% kosztow mimo tego ze auto bylo 2 lata po gwarancji. Ja uwazam ze to nie jest jakis krok na ich nie korzysc. Gdyby odliczyc te 2200 za serwis ktory zawsze pokrywa klient , to remont silnika za 6600 jest bagatela. Jest to mniej wiecej polowa wyplaty w krajach skandynawskich ![]() ![]() -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Wed, 17 August 2005 Skąd: go brać, skąd go brać? ![]() |
... W polsce 6600 brzmi troche inaczej ![]() Nie dla kogoś, kto jeździ 5er ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nikolas, ASO zaplacilo 70% kosztow mimo tego ze auto bylo 2 lata po gwarancji. Ja uwazam ze to nie jest jakis krok na ich nie korzysc. Gdyby odliczyc te 2200 za serwis który zawsze pokrywa klient , to remont silnika za 6600 jest bagatela. Jest to mniej więcej polowa wypłaty w krajach skandynawskich ![]() ![]() Przypadek raczej znany w UE, to raczej wyjścia nie mieli żeby klient nie nagłośnił za bardzo sprawy. I nie chodzi mi o pokrycie kosztów 70% tylko o to jak "znają" dobrze temat. A ten silnik roku to LOL do kwadratu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie dla kogoś, kto jeździ 5er ![]() A czy tu o tylko koszta chodzi? Ktoś spier***ił sprawę podczas projektowania silnika, to klient ma za to płacić, tracić czas, nerwy - gdzie auto miesiącami stoi w ASO ? Wiadomo że nie tylko BMW ma takie wpadki, ale sam fakt tego że teraz coraz częściej klient jest testerem aut i ponosi koszty staje się być denerwującym. |
|
|
![]()
|
|
Dlatego napisałem wcześniej, że jeśli problem jest znany (nie śledzę wszystkich info o BMW), to ASO szukając go po całym silniku dało dupy.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ogolnie to powinna byla pojsc akcja serwisowa w swiat i bylo by po sprawie, no ale to $$$
-------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
|
|
![]()
|
|
Nie dla kogoś, kto jeździ 5er ![]() Racja, na biednych nie trafia ![]() Dla tego przesiadlem sie na nizsza klase i jezdze Audi B8 ![]() -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Wartość rzeczywista (ACV): $46 225 USD Nawet w USA wiedzą po co kupuje się takie "auta" ![]() -------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 09:18 |