Shoutbox 0 nowych PW 

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> V8 ze skrzynią manualną lub V6 turbo, Generalnie dużo momentu jeszcze w manualu
Krzyku
post Tue, 15 Jan 2013 - 19:42
Post #41

Forum Killer

pogadaj z uzykownikiem GELON, On kiedyś chciał sprzedać swoje S4.

--------------------
Kobieta gruba nie może być ładna, bo nawet jak jest ładna, to i tak wciąż jest gruba
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 15 Jan 2013 - 19:42
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
MadeInPoland
post Tue, 15 Jan 2013 - 21:07
Post #42

Forum Clubber

Nieczego nie urywa to S4, ale ciekawa zabawka, spodziewałem się, że to nieco większy samochód wewnątrz. Niestety sporo do zrobienia przy tym S4, ale wysyłka na złom byłaby dla niego krzywdząca. Przy strzałach z 5krpm odnosiłem wrażenie, że ślizga sprzęgło. Zapytam Gelona.

--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy

+Quote Post
makaveli
post Tue, 15 Jan 2013 - 21:57
Post #43

Forum Killer

s6 c4 nie wychodzily z manualem?

--------------------
e36 320iA coupe -> 329iT by SLG - 400+
e36 325i convertible
golf

+Quote Post
pilachgt
post Tue, 15 Jan 2013 - 22:03
Post #44

Forum Killer

CYTAT(makaveli @ Tue, 15 Jan 2013 - 21:57) *

wychodzily

--------------------
taniekola.pl

+Quote Post
hubos21
post Tue, 15 Jan 2013 - 22:28
Post #45

Frequent User

S6/S4 C4 z manualem na chwilę obecną jeszcze mniej osiągalne niż S8

+Quote Post
Don Pablo
post Tue, 15 Jan 2013 - 22:31
Post #46

Super User

CYTAT(makaveli @ Tue, 15 Jan 2013 - 21:57) *

CYTAT(hubos21 @ Tue, 15 Jan 2013 - 22:28) *
S6/S4 C4 z manualem na chwilę obecną jeszcze mniej osiągalne niż S8

I dlatego IMO warto poszukać sobie ładnej e34 540iM/S4-S6 C4 manual jako wozidło na weekendy. Tylko, że ja szedłbym w Audi 2.2T/ E34 M5, które nie spełniają założeń 8 garów i w mogą się nie mieścić w budżecie 20k.

+Quote Post
Maciu$
post Wed, 16 Jan 2013 - 01:23
Post #47

Super User

S4/S6 C4 sensownego z manualem nie widziałem już od dłuższego czasu czy to 2.2T czy 4.2, a Polski rynek tych aut od 2-3 lat śledzę na bieżąco. Przez ostatni rok strasznie przetrzepało C4, jak szukałem sobie woza to sporadycznie coś się trafiało w tym momencie nie ma dosłownie niczego.

+Quote Post
MadeInPoland
post Wed, 16 Jan 2013 - 16:49
Post #48

Forum Clubber

Kupiłem to S4, opłaciłem ubezpieczenie i wróciliśmy do Katowic (kobieta s4, ja lsem), kobieta stwierdziła, że super jazda i generalnie bardzo jej się spodobało auto. Zaparkowałem lexa i przyjechałem tym do Jaworzna na dyżur, ech. Generalnie ten samochód to niezła tandeta, audio bose myslałem, że coś z tego będzie, nie da się tego jednak słuchać, bardzo drażniące dla ucha, a gradacja głośności na pokrętle to jakaś porażka.
Huk w kabinie po przesiadce z ls sprawa wiadoma, jednak silnik, skrzynia i napęd to w sumie radość. Wydaje mi się, że tylne amortyzatory do wymiany oraz termostat, po wyjechaniu na A4 temperatura spadła do 60stC, aż się zdygałem i zwolniłem, niezła sadza musi tam być w komorach i kominie.
Ponieważ mam powoli plan mocowy na ten samochód z jednej strony, z drugiej kobiecie się tym dobrze jeździ, nadal zastanawiam się nad tym S8 z allegro.

Ktoś tutaj wylewał żal, że nie można za 20kPLN kupić V8 audi, może jakoś ustosunkuje się do tego:
http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=105672

Fakt, że to nieco ponad 20k, ale kto wie jaka będzie ostateczna cena?

P.S. Czy to audio bose w S8 to też taka tandeta?

P.S.2 jeżeli jest ktoś z K-wic czy okolicy, który ma seryjne S4 bardzo chętnie zmierzę się na A4 celem orientacyjnego określenia czy to w miarę zdrowa seria.

P.S.3 jaki jest kod tego silnika 2.7 bit?

--------------------

+Quote Post
MadeInPoland
post Wed, 16 Jan 2013 - 17:23
Post #49

Forum Clubber

Jeszcze kilka spraw:
1. Świeci się na czerwono ikona układu chłodzenia, pisze, że za mało płynu, którego jest aż nadto. Pytanie, czy ten błąd może być związany z zepsutym termostatem, w sensie takim, że jak mu spadnie temperatura to kuma, że padł termostat i wyrzuca błąd?
2. Jak ustawia się godzinę na tym archizegarku?
3. Testując luzy w napędzie puszczając gaz i cisnąc naprzemiennie z tyłu słychać głuchy stuk, jak gdyby jakaś tuleja metalowo gumowa padła.
Jak jest mocowana tylna belka do budy? Elastyczne łączniki? Któryś szczególnie pada? Tuleje wahacza?

Tuleje do tego bardziej się sprawdzają febi czy lemforder?

--------------------

+Quote Post
Reaper
post Wed, 16 Jan 2013 - 21:51
Post #50

Super User

no to chyba ktos bedzie mial dzisiaj dobra impreze, hehe smile.gif

--------------------
VW Arteon R-Line 2.0 TSi 2023 - his
VW Golf VIII Life 1.0 TSi 2020 - her
Oba Mondstein Grau :)

+Quote Post
kinko
post Wed, 16 Jan 2013 - 22:58
Post #51

Forum Killer

Nie wygląda to wszystko najlepiej, chyba kupiłeś auto pod wpływem impulsu.
U mnie taka ikonka wyświetliła się kiedy poszła uszczelka pod głowicą, ale ja na szczęście głowice miałem jedną.
Masz mętny płyn chlodniczy? Olej jest w normie czy ponad stan?

+Quote Post
MadeInPoland
post Wed, 16 Jan 2013 - 23:42
Post #52

Forum Clubber

kinko finansowo powiedzmy nie popłynę nawet gdyby była to kompletna mina to nie pożałuję ani złotówki, kupiłem to w formie zabawy i poznania modelu. Impuls był, ale kupiłem już w życiu kilkadziesiąt pojazdów i podchodzę do tego już z dystansem. Mój poziom wiedzy o Audi jest taki, że zastanawiałem się w trakcie zakupu czy to na pewno S4, nie A4. Na masce nie ma quattro (nieco inny odcień, maska prawdopodobnie została zmieniona), z tyłu nie ma znaczka na klapie bagażnika. Mam jakieś tam doświadczenia (głównie silnikowe) i wg mojej oceny stan techniczny tego pojazdu jest dobry oraz mało prawdopodobne aby był składany z przystanku PKS. Kasa po prostu taka, że więcej straciłbym przez tydzień chodząc i zastanawiając się brać czy nie brać. Po obniżeniu ceny o powiedzmy 2 kPLN nie powinienem mieć problemu ze sprzedażą tego, a powiedzmy 2 kPLN można przyjąć na klatkę, nie taką kasę się w życiu wydało. Po prostu mogę dać 2 kPLN za doświadczenie pt S4 B5. Mam czasem tak, że mnie najdzie na zakup jakiegoś pojazdu niestety.

kinko od razu brałem pod uwagę uszczelkę pod głowicą, widziałem w życiu kilka uszkodzonych uszczelek pod głowicą, nawet sam miałem tą przypadłość w rajdówce i wg mnie w tym S4 uczelki nie puszczają, na tyle na ile to mogłem sprawdzić. Płyn chłodniczy nie jest mętny. Olej w normie.

--------------------

+Quote Post
RunMadafaka
post Thu, 17 Jan 2013 - 00:20
Post #53

User

na driftforum jest podobno zdrowe forumowe e39 m5 za 26k zł. Ja nie mam pieniędzy ale, może kolega będzie miał kolejny impuls;)

+Quote Post
HighMan
post Thu, 17 Jan 2013 - 00:31
Post #54

Super User

CYTAT(RunMadafaka @ Thu, 17 Jan 2013 - 00:20) *
na driftforum jest podobno zdrowe forumowe e39 m5 za 26k zł. Ja nie mam pieniędzy ale, może kolega będzie miał kolejny impuls;)

Ostatnio czytałem o tej "zdrowości" gdzieś hehehe i serdecznie dziękuję, jeśli to takie auta, są nazywane zdrowymi....

--------------------
Boogie

Sprzedam SkRzYnIe Manual 6-b z M5 e39 w super stanie, info na priv

+Quote Post
RunMadafaka
post Thu, 17 Jan 2013 - 00:47
Post #55

User

CYTAT(HighMan @ Thu, 17 Jan 2013 - 00:31) *
Ostatnio czytałem o tej "zdrowości" gdzieś hehehe i serdecznie dziękuję, jeśli to takie auta, są nazywane zdrowymi....

nie znam samochodu, nie zagłębiałem się w temat, rzuciło mi się w oczy poprostu:) podejrzewam że taka zdrowość jak przytaczane tu w temacie auta z allegro biggrin.gif

+Quote Post
MadeInPoland
post Thu, 17 Jan 2013 - 00:47
Post #56

Forum Clubber

HighMan może napiszesz coś o tej S8? Za 20kPLN może będzie?

Jeszcze raz badałem poziom oleju, jest max i o dziwo olej jest całkiem niezły, nie jakiś żur, czy smoła. Ciśnienie wg mnie nie dostaje się do układu chłodzenia. Węże miękkie, nie ma cisnienia w układzie na zimnym silniku, co zwykle bywało dobrym indykatorem. Nie wyczuwam zapachu spalin z układu chłodzenia, co zwykle nie było trudne przy padniętej uszczelce.

P.S. RunMadafaka może Ty wiesz coś o tej S8?

Jesteście niepoważni. Naprawdę zawsze kupowaliście miny? Nigdy nie zdarzyło się Wam kupić dobrego pojazdu w normalnej kasie?

--------------------

+Quote Post
Knutomaniak
post Thu, 17 Jan 2013 - 08:01
Post #57

Super User

CYTAT(MadeInPoland @ Thu, 17 Jan 2013 - 00:47) *
Jeszcze raz badałem poziom oleju, jest max i o dziwo olej jest całkiem niezły, nie jakiś żur, czy smoła. Ciśnienie wg mnie nie dostaje się do układu chłodzenia. Węże miękkie, nie ma cisnienia w układzie na zimnym silniku, co zwykle bywało dobrym indykatorem. Nie wyczuwam zapachu spalin z układu chłodzenia, co zwykle nie było trudne przy padniętej uszczelce.

Po prostu wymienisz padniety czujnik poziomu plynu i bedzie gitara.

+Quote Post
kinko
post Thu, 17 Jan 2013 - 12:59
Post #58

Forum Killer

MadeInPoland, niestety jak kupujemy kilku-kilkunasto letnie auta o zacięciu sportowym to zawsze trzeba spodziewać się miny, zwłaszcza jeśli kusi niską ceną.
Zaloguj się na forum audi, podjedź może na jakiś spot lokalny lub do wyspecjalizowanego warsztatu i Ci się wszystko wyjaśni zanim wymienisz może niepotrzebnie pół samochodu wink.gif

+Quote Post
RunMadafaka
post Thu, 17 Jan 2013 - 19:44
Post #59

User

CYTAT(MadeInPoland @ Thu, 17 Jan 2013 - 00:47) *
HighMan może napiszesz coś o tej S8? Za 20kPLN może będzie?

P.S. RunMadafaka może Ty wiesz coś o tej S8?

Jesteście niepoważni. Naprawdę zawsze kupowaliście miny? Nigdy nie zdarzyło się Wam kupić dobrego pojazdu w normalnej kasie?

nie wiem nic, i broń boże nie komentowałem typowo tej s8, poprostu podrzuciłem kilka słow na temat m5- której nota bene też nie znałem- i wywiązała się rozmowa.
osobiście jestem zdania, że dopóki sam nie zobaczę i nie dotknę to staram się nie komentować stanu samochodu. To co dla jednego będzie paździerzem dla mnie będzie autem do odratowania, kwestia ile to będzie kosztowało. Oczywiście to czy auto jest najtańszym egzemplarzem czy najdroższym nie zawsze ma znaczenie, jeden chce pokazać, że ma auto, drugi chce je sprzedać i nie bujać się. Może dla właściciela tej s8 samochó zarobił na siebie i jest wart tyle ile stoi w ogłoszeniu? nikt mu tego nie zabroni.

bez urazy kolego

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 01:43