![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 December 2005 Skąd: Płock ![]() |
No ale udowodnij to przed sądem
![]() Poddaj sie dobrowolnie karze i to chyba najlepsze wyjscie ewentualnie jak masz jeszcze jakas inna kategorie np.T i jest to twoje jedyne zródło utrzymania to mozesz prosic Sad aby zostawił choc to ... Jakos przezyjesz ja |kiedys tak od#ebałem cos mi to głowy strzeliło i miałem duzo wiecej i 3 lata tuningowałem napęd 2 nożny wiec tragedii nie masz.. -------------------- BMW E64 645i
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
To jest rzeczywiscie dziwne. Ale czy nie może być tak, że stresująca sytuacja spowodowała taką własnie reakcję organizmu jak delikatne podwyższenie wskazań pomiędzy drugim a trzecim pomiarem? Np. podwyzszenie poziomu adrenaliny oraz zwiększenie ciśnienia krwi (przez stres) wywołują chwilowo szybszy metabolizm alkoholu, który wydychamy z powietrzem? Tak pytam, bo jestem laikiem w tych kwestiach... Tak jest jak mowisz ale trzeci pomiar mowi bardziej o tym ze urzadzenie ma blad pomiarowy i to calkiem spory. Jezeli przy pierwszym pomiarze mial 0.1mg/l, zestresowal sie, organizm przyspieszyl metabolizm i drugi pomiar pokazal 0.07mg/l to trzeci tez powinien wynosic 0.07mg/l lub mniej. Tyle teorii. Praktyka jest taka ze w zaleznosci jak dlugo przytrzymasz powietrze w plucach przed pomiarem albo jak gleboki wdech wezmiesz taki bedzie pomiar. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 05 September 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
jak dmuchac zeby dobrze wypaść? powietrze trzymać długo w płucach - czy wręcz przeciwnie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Wychodzi to samo (testowane)
-------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Zobaczymy, na razie dzwoniła miła Pani i jadę na przesłuchanie w poniedziałek...
PS. wystawiłem na sprzedaż lexusa i to co się teraz dzieje to jakiś obłęd - jest najtańszy na allegro a i tak dzwonią mistrzowie i proponują cenę o 3-4 tys mniej... eh. -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
Zrób droższego to sprzedaż
![]() ![]() |
|
|
gość_sonicc_* |
![]()
|
![]() |
Patrzcie Go jeszcze mu prawka nie zabrali a juz samochód sprzedaje:D
|
|
|
![]()
|
|
Nie masz jakiejs S6 na zbyciu (wnioskuje po awatarze)? moze predzej sprzedasz niz Lexusa?
Jesli bedzie to najtansza S6c5 na allegro, to jutro rano stawiam sie z gotówką!!! powaga! ( o ile auto bedzie w slusznym stanie oczywiscie...) |
|
|
![]()
|
|
to chyba ten srebrny za 11500? Ładny, ładny i z opisu wynika ze doinwestowany. Jak ktoś chce za taki samochod dac 7000zł, to rzeczywiscie jest ułomny na umysle (albo szuka frajera). Za tyle to chodzą słabo wyposazone e36 z silnikami R4 i to nie w cukierkowym stanie.....
Szkoda ze to nie IS300... bo bym go łyknał nawet za dużo większa kase.... |
|
|
![]()
|
|
Nie mam S6C5
![]() Wracając do tematu: ktory sad bedzie te sprawe rozpatrywal ? Z mojego miejsca zameldowania?? -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 26 May 2012 ![]() |
To jest rzeczywiscie dziwne. Ale czy nie może być tak, że stresująca sytuacja spowodowała taką własnie reakcję organizmu jak delikatne podwyższenie wskazań pomiędzy drugim a trzecim pomiarem? Np. podwyzszenie poziomu adrenaliny oraz zwiększenie ciśnienia krwi (przez stres) wywołują chwilowo szybszy metabolizm alkoholu, który wydychamy z powietrzem? Tak pytam, bo jestem laikiem w tych kwestiach... Ja kiedyś po imprezie o 6 rano siedziałem w aucie i czekałem aż mi zejdą promile, i schodziły bardzo wolno, to zjadłem coś i na jakieś pół godziny skoczyły(powiedzmy z 0.3 do 0.6) a nastepnie szybko spadły(biegałem pół godziny ![]() Jedno piwko = 3h schodzi mniej wiecej, ale raz wypiłem piwo do kotleta i po pół godziny na swoim alkomacie miałem 0.00, na komisariacie również 0.00. Jako ciekawostke dodam że spałem kiedyś zimą narąbany ostro w odpalonym aucie na miejscu kierowcy, ale miałem włożoną blokade skrzyni biegów, przez co auto było unieruchomione, ciekawe jak do tego by podeszła policja, z tego co wiem to pojazd musi być w ruchu, a tutaj był niezdatny... A co do autora tematu to każdy alkomat ma jakiś błąd pomiarowy i przy wartości 0.10mg/ml jest sprawa jak najbardziej do ugrania. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Nie mam S6C5 ![]() Wracając do tematu: ktory sad bedzie te sprawe rozpatrywal ? Z mojego miejsca zameldowania?? Sąd, w którego okręgu popełniłeś wykroczenie. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 06 September 2011 ![]() |
poproszę o link do licytacji
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 30 January 2006 ![]() |
-------------------- Sklep przeniesiony poza forum.
|
|
|
![]()
|
|
Byłem na przesłuchaniu...
Pani sympatyczna, potwierdziła że coś te badanie dziwne i dawno czegoś takiego nie widziała, pokrzątała się, pytała innych co z tym zrobić i w końcu stwierdziła że odda się sprawę do sądu a oni na 90% przy takich granicznych wynikach nie podejmą się postępowania i zwrócą mi prawko. Mam nadzieję że tak się stanie ![]() -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 03 November 2003 Skąd: W-wa/ Radom ![]() |
Chciałem napisać kilka słów, na bazie moich doświadczeń z sądami, o możliwych drogach obrony,
1. Przyznajesz się że piłeś, ale twierdzisz że niedużo, i że poziom alkoholu miałeś napewno niski, a alkomat nie działał dobrze, no i nie zostałeś zbadany przez stacjonarny alkomat. 2. Mówisz że piłeś, ale badałeś się innym alkomatem z rana (wskazać jakim etc.) i ten nic nie pokazał, a policyjny coś nie bardzo działał o czym świadczą wyniki, no i nie zostałeś zbadany przez stacjonarny alkomat a powinieneś. 3. Nic nie piłeś, użyłeś płynu do płukania ust, nie jadłeś śniadania, chwile wcześniej wyszedłeś z domu, policyjny przenośny alkomat pokazywał źle, nie przebadano Cię stacjonarnym. 3 opcja jest o tyle najlepsza, że nie podajesz sam na siebie żadnej okoliczności obciążającej, więc w razie rozważań i wątpliwości sąd nie podeprze sie Twoim własnym zeznaniem, że jednak piłeś - a skoro piłeś, to dla bezpieczeństwa nie powinieneś przez następne np. 24h w ogóle jeździć, czyli jest wykroczenie ->wina tak czy inaczej, chociaż wskazania alkomatu budzą wątpliwości. -------------------- Boogie
Sprzedam SkRzYnIe Manual 6-b z M5 e39 w super stanie, info na priv |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 December 2005 Skąd: Płock ![]() |
3 opcja najlepsza (jesli nie powiedziałes Policji ,ze piłes) i jesli czegos takiego nie ma w wnoisku do sądu ...Highmen nigdzie nie jest napisane ,ze nie mozesz wsiadac w ciagu 254 godz od spozycia alkoholu bo co innego jest wypic 4 browary a co innego walic wóde cała noc jest tylko napisane ,ze nie mozna prowadzic samochodu po spozyciu alkoholu / w stanie nietrzezwosci choc highman masz racje jak cos lepiej nie podawac zadnych okolicznosci obciązających Ciebie(jego)zawsze jako oskarzony masz prawo kłamac (a nawet obowiązek)
![]() -------------------- BMW E64 645i
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
co do klamania, to sie zdziwilem jak rozmawialem z prawnikiem. Jako swiadek nie wolno klamac, bo mozna isc za to do pierdla (w swietle prawa). Natomiast jako oskarzony mozna klamac i za to nic nie grozi!
-------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Jako świadek składasz zeznania a jako oskarżony/podejrzany wyjaśnienia
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|