Shoutbox 0 nowych PW 

6 Stron V  « < 2 3 4 5 6 >  
Closed TopicStart new topic
> Zatrzymanie prawa jazdy, Nietrzeźwy?
SONIC
post Tue, 15 Jan 2013 - 12:45
Post #61

Forum Killer

No ale udowodnij to przed sądem biggrin.gif a jak juz powszechnie wiadomo "Niezbadane są wyroki Boskie i Sądów powszechnych"
Poddaj sie dobrowolnie karze i to chyba najlepsze wyjscie ewentualnie jak masz jeszcze jakas inna kategorie np.T i jest to twoje jedyne zródło utrzymania to mozesz prosic Sad aby zostawił choc to ...
Jakos przezyjesz ja |kiedys tak od#ebałem cos mi to głowy strzeliło i miałem duzo wiecej i 3 lata tuningowałem napęd 2 nożny wiec tragedii nie masz..

--------------------
BMW E64 645i
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 15 Jan 2013 - 12:45
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Feluke
post Tue, 15 Jan 2013 - 12:47
Post #62

Moderator

CYTAT(Frolik @ Tue, 15 Jan 2013 - 11:57) *
To jest rzeczywiscie dziwne. Ale czy nie może być tak, że stresująca sytuacja spowodowała taką własnie reakcję organizmu jak delikatne podwyższenie wskazań pomiędzy drugim a trzecim pomiarem? Np. podwyzszenie poziomu adrenaliny oraz zwiększenie ciśnienia krwi (przez stres) wywołują chwilowo szybszy metabolizm alkoholu, który wydychamy z powietrzem? Tak pytam, bo jestem laikiem w tych kwestiach...

Tak jest jak mowisz ale trzeci pomiar mowi bardziej o tym ze urzadzenie ma blad pomiarowy i to calkiem spory.
Jezeli przy pierwszym pomiarze mial 0.1mg/l, zestresowal sie, organizm przyspieszyl metabolizm i drugi pomiar pokazal 0.07mg/l to trzeci tez powinien wynosic 0.07mg/l lub mniej. Tyle teorii.
Praktyka jest taka ze w zaleznosci jak dlugo przytrzymasz powietrze w plucach przed pomiarem albo jak gleboki wdech wezmiesz taki bedzie pomiar.

+Quote Post
Frolik
post Tue, 15 Jan 2013 - 13:25
Post #63

Forum Homee

jak dmuchac zeby dobrze wypaść? powietrze trzymać długo w płucach - czy wręcz przeciwnie?

+Quote Post
specu
post Tue, 15 Jan 2013 - 14:44
Post #64

Forum Clubber

Wychodzi to samo (testowane)

--------------------
ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage

+Quote Post
SajneK
post Thu, 17 Jan 2013 - 15:37
Post #65

Forum Clubber

Zobaczymy, na razie dzwoniła miła Pani i jadę na przesłuchanie w poniedziałek...

PS. wystawiłem na sprzedaż lexusa i to co się teraz dzieje to jakiś obłęd - jest najtańszy na allegro a i tak dzwonią mistrzowie i proponują cenę o 3-4 tys mniej... eh.

--------------------
Lexus IS200t

+Quote Post
kremat0r
post Thu, 17 Jan 2013 - 16:17
Post #66

Forum Killer

Zrób droższego to sprzedaż biggrin.gif i żeby przebieg nie był za mały laugh.gif

+Quote Post
gość_sonicc_*
post Thu, 17 Jan 2013 - 16:31
Post #67

Patrzcie Go jeszcze mu prawka nie zabrali a juz samochód sprzedaje:D

+Quote Post
Frolik
post Thu, 17 Jan 2013 - 20:06
Post #68

Forum Homee

Nie masz jakiejs S6 na zbyciu (wnioskuje po awatarze)? moze predzej sprzedasz niz Lexusa?
Jesli bedzie to najtansza S6c5 na allegro, to jutro rano stawiam sie z gotówką!!! powaga! ( o ile auto bedzie w slusznym stanie oczywiscie...)

+Quote Post
Frolik
post Thu, 17 Jan 2013 - 20:10
Post #69

Forum Homee

to chyba ten srebrny za 11500? Ładny, ładny i z opisu wynika ze doinwestowany. Jak ktoś chce za taki samochod dac 7000zł, to rzeczywiscie jest ułomny na umysle (albo szuka frajera). Za tyle to chodzą słabo wyposazone e36 z silnikami R4 i to nie w cukierkowym stanie.....

Szkoda ze to nie IS300... bo bym go łyknał nawet za dużo większa kase....

+Quote Post
SajneK
post Thu, 17 Jan 2013 - 20:34
Post #70

Forum Clubber

Nie mam S6C5 smile.gif Ladne stany nie są najtansze na allegro niestety i to chyba dotyczy kazdej marki... Tak, ten za 11500, dla forumowicza za 10 oddam, gdyby to byl IS300 to z pewnoscia bylby co najmniej 5k drozszy...

Wracając do tematu: ktory sad bedzie te sprawe rozpatrywal ? Z mojego miejsca zameldowania??

--------------------
Lexus IS200t

+Quote Post
WLD_Wlodi
post Thu, 17 Jan 2013 - 20:43
Post #71

Frequent User

CYTAT(Frolik @ Tue, 15 Jan 2013 - 11:57) *
To jest rzeczywiscie dziwne. Ale czy nie może być tak, że stresująca sytuacja spowodowała taką własnie reakcję organizmu jak delikatne podwyższenie wskazań pomiędzy drugim a trzecim pomiarem? Np. podwyzszenie poziomu adrenaliny oraz zwiększenie ciśnienia krwi (przez stres) wywołują chwilowo szybszy metabolizm alkoholu, który wydychamy z powietrzem? Tak pytam, bo jestem laikiem w tych kwestiach...

Ja kiedyś po imprezie o 6 rano siedziałem w aucie i czekałem aż mi zejdą promile, i schodziły bardzo wolno, to zjadłem coś i na jakieś pół godziny skoczyły(powiedzmy z 0.3 do 0.6) a nastepnie szybko spadły(biegałem pół godziny laugh.gif )

Jedno piwko = 3h schodzi mniej wiecej, ale raz wypiłem piwo do kotleta i po pół godziny na swoim alkomacie miałem 0.00, na komisariacie również 0.00.

Jako ciekawostke dodam że spałem kiedyś zimą narąbany ostro w odpalonym aucie na miejscu kierowcy, ale miałem włożoną blokade skrzyni biegów, przez co auto było unieruchomione, ciekawe jak do tego by podeszła policja, z tego co wiem to pojazd musi być w ruchu, a tutaj był niezdatny...

A co do autora tematu to każdy alkomat ma jakiś błąd pomiarowy i przy wartości 0.10mg/ml jest sprawa jak najbardziej do ugrania.

+Quote Post
maaaad
post Thu, 17 Jan 2013 - 21:28
Post #72

Forum Killer

CYTAT(SajneK @ Thu, 17 Jan 2013 - 20:34) *
Nie mam S6C5 smile.gif Ladne stany nie są najtansze na allegro niestety i to chyba dotyczy kazdej marki... Tak, ten za 11500, dla forumowicza za 10 oddam, gdyby to byl IS300 to z pewnoscia bylby co najmniej 5k drozszy...

Wracając do tematu: ktory sad bedzie te sprawe rozpatrywal ? Z mojego miejsca zameldowania??

Sąd, w którego okręgu popełniłeś wykroczenie.

+Quote Post
robert7791
post Thu, 17 Jan 2013 - 22:52
Post #73

Frequent User

poproszę o link do licytacji

+Quote Post
no_fear
post Fri, 18 Jan 2013 - 10:04
Post #74

Frequent User

CYTAT(robert7791 @ Thu, 17 Jan 2013 - 22:52) *
poproszę o link do licytacji

http://allegro.pl/show_item.php?item=2959107757 wink.gif

--------------------
Sklep przeniesiony poza forum.

+Quote Post
SajneK
post Mon, 21 Jan 2013 - 14:22
Post #75

Forum Clubber

Byłem na przesłuchaniu...
Pani sympatyczna, potwierdziła że coś te badanie dziwne i dawno czegoś takiego nie widziała, pokrzątała się, pytała innych co z tym zrobić i w końcu stwierdziła że odda się sprawę do sądu a oni na 90% przy takich granicznych wynikach nie podejmą się postępowania i zwrócą mi prawko.

Mam nadzieję że tak się stanie smile.gif

--------------------
Lexus IS200t

+Quote Post
HighMan
post Mon, 21 Jan 2013 - 17:42
Post #76

Super User

Chciałem napisać kilka słów, na bazie moich doświadczeń z sądami, o możliwych drogach obrony,

1. Przyznajesz się że piłeś, ale twierdzisz że niedużo, i że poziom alkoholu miałeś napewno niski, a alkomat nie działał dobrze, no i nie zostałeś zbadany przez stacjonarny alkomat.
2. Mówisz że piłeś, ale badałeś się innym alkomatem z rana (wskazać jakim etc.) i ten nic nie pokazał, a policyjny coś nie bardzo działał o czym świadczą wyniki, no i nie zostałeś zbadany przez stacjonarny alkomat a powinieneś.
3. Nic nie piłeś, użyłeś płynu do płukania ust, nie jadłeś śniadania, chwile wcześniej wyszedłeś z domu, policyjny przenośny alkomat pokazywał źle, nie przebadano Cię stacjonarnym.

3 opcja jest o tyle najlepsza, że nie podajesz sam na siebie żadnej okoliczności obciążającej, więc w razie rozważań i wątpliwości sąd nie podeprze sie Twoim własnym zeznaniem, że jednak piłeś - a skoro piłeś, to dla bezpieczeństwa nie powinieneś przez następne np. 24h w ogóle jeździć, czyli jest wykroczenie ->wina tak czy inaczej, chociaż wskazania alkomatu budzą wątpliwości.

--------------------
Boogie

Sprzedam SkRzYnIe Manual 6-b z M5 e39 w super stanie, info na priv

+Quote Post
SONIC
post Mon, 21 Jan 2013 - 18:27
Post #77

Forum Killer

3 opcja najlepsza (jesli nie powiedziałes Policji ,ze piłes) i jesli czegos takiego nie ma w wnoisku do sądu ...Highmen nigdzie nie jest napisane ,ze nie mozesz wsiadac w ciagu 254 godz od spozycia alkoholu bo co innego jest wypic 4 browary a co innego walic wóde cała noc jest tylko napisane ,ze nie mozna prowadzic samochodu po spozyciu alkoholu / w stanie nietrzezwosci choc highman masz racje jak cos lepiej nie podawac zadnych okolicznosci obciązających Ciebie(jego)zawsze jako oskarzony masz prawo kłamac (a nawet obowiązek) biggrin.gif moze cos pokreciłem bo prawa nie skonczyłem ale jakis czas studiowałem w razie czego pewnie niescisłosci PioterW rozwieje:D Pzdr

--------------------
BMW E64 645i

+Quote Post
jackkpl
post Mon, 21 Jan 2013 - 18:50
Post #78

I live here !

co do klamania, to sie zdziwilem jak rozmawialem z prawnikiem. Jako swiadek nie wolno klamac, bo mozna isc za to do pierdla (w swietle prawa). Natomiast jako oskarzony mozna klamac i za to nic nie grozi!

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
m!xeR
post Mon, 21 Jan 2013 - 19:03
Post #79

Forum Killer

Jako świadek składasz zeznania a jako oskarżony/podejrzany wyjaśnienia

--------------------
e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone
scirocco r dsg

+Quote Post
SONIC
post Mon, 21 Jan 2013 - 19:04
Post #80

Forum Killer

no własnie o tym mówie biggrin.gif jako oskarzony mozesz a nawet powinienes kłamac ! (jesli jestes winny oczywiscie)

--------------------
BMW E64 645i

+Quote Post

6 Stron V  « < 2 3 4 5 6 >
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 14 July 2025 - 18:03