![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 24 March 2011 Skąd: ZG ![]() |
co z tego ze 335i bedzie szybsze i podatniejsze na mody ?
skoro mowa tutaj o S5 jako o typowym DD ... wiec porownujac wyglad ( wiadomo kwestia gustu ) zewnatrzny i wewnetrzny, jakos materialow we wnetrzu, wykonczenie, dzwiek silnika wg mnie we wszystkim wygrywa s5 ... jesli ktos akceptuje spalanie na poziomie 20L w miescie i to ze gdy stanie na kreske z autem szybszym to przegra a z autem wolniejszym to wygra ![]() Pozatym S5 to auto "gt" nie jest nastawione na sport tylko na bezpieczne i szybkie pokonywanie kolejnych kilometrow w komfortowych warunkach. Wg mnie do tego audi z wolnossacymi silnikami V8 nadaja sie idealnie. A ze pala tyle ile pala V8 ? to chyba normalne ... ja nie wime ile ma palic V8 4.2 ... ale wg mnie 20+/- to normalne spalanie takiego silnika. 335i jest: podatniejsze na mody wg mnie duzo gorszy dzwiek gorzej wykonane jesli chodzi o wnetrze... deske e60, e65, e90 to wg mnie jakies nieporozumienie. Chyba ze ktos jest przyzwyczajony do teatru i budki suflera na srodku. A jesli bez budki to w ogole tragedia ... ![]() brzydsze wew i zew lepiej prowadzace sie ekonomiczniejsze mniej "caloroczne" a pisanie ze 911Turbo nie odbiega komfortem od S5 jest wg mnie dziwne i ktos kto tak pisze chyba nigdy nie jezdzil dluzej oboma autami. S5 jest abrdzo fajne jesli chodzi o codzienne uzytkowanie i duzo mnie uciazliwe niz 911T .... pozatym dziwne porownywanie tych aut. Zaraz ktos pewnie wypali ze warto "troche" doplacic i wziac GT-R`a .... dziwny tu trend bo kazda rozmowa konczy sie prawie na tym ze warto wziac RS6 c6, GT-R`a albo "kup BMW" lub "Megane RS" http://www.fourtitude.com/news/publish/Fea...icle_3709.shtml -------------------- Bylo: A4 b5 1.9tdi, TT 1.8T, S6 C5 manual 4.2, S6 C6 5.2, A8 d3 4.2
Jest: Corvette C6 6.0 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 28 June 2010 Skąd: Mogilno ![]() |
każda rozmowa kończy się, że BMW lepsze na torze i krętej drodze jak zazwyczaj ktoś szuka dupowozu do miasta
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
a ja nie lubie BMW, twarde jak cholera nawet głupie E60/61, jako dupowóz w PL się zupełnie nie sprawdza...dupowóz ma być wygodny a nawet na 16 calowych felgach to auto to drabinowóz...takie samo odczucie mam do X5...te auta są przereklamowane jak cholera i tyle...właśnie sprzedaję swoją 5 i zupełnie nie żałuje tego auta....5 razy bardziej było mi szkoda puszczać A6 czy S60....te całe gadanie o BMW mnie smieszy i tyle..a powracając do Meritum bardzo mi się podoba post na górze strony..dokładnie tak jest...S5 jest zarąbiste i tyle..jesli kolego szukasz auta tego typu to kupuj i zobaczysz ze za kilka miesięcy nie będziesz chciał go sprzedawać...4x4 miażdzy każde tylnionapędowe auto...wjezdzasz sobie na 3tys obrotów...póżniej dynamicznie puszczasz sprzęgło i nikt Ci nie podskoczy..nawet 335i..no chyba ze gosciu zrobi głupią minę i zacznie Cię wyprzedzać przy 140kmh ale wtedy mu fotoradar cyknie fotkę i następnym razem jak go taki start będzie kosztować 500zł to pomyśli. KUPUJ i pochwal się fotką
![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
miałem do testów na dłuższą chwilę f30 335i w sedanie i nie zgadzam się z tym, że brakuje w nim komfortu. nawet na kiepskich jakościowo drogach.a 8-stopniowy automat to bajka-byli redaktorzy pamiętam, którzy pisali nawet felietony o tym, że to skrzynia dwusprzęgłowa...coś w tym jest, bo biegi zmienia minimalnie wolniej od dsg a robi to miękko. jako DD moim skromnym zdaniem daje rade.a kiedy potrzeba to i lata
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 09 April 2005 Skąd: Germany ![]() |
E92 335i to tak samo bardzo udane auto.
Już seria jest po prostu szybsza od S4/S5 i nadaje się idealnie jako DD Turbiny wstają już od 1400 obrotów więc ciągnie już od dołu pięknie. Spalanie w mieście 13, na trasie 9. A jak będziesz chciał to Chip za 1000 zł i robi się 0-200 w 16sek a V-max 300. -------------------- Internet is my world, BMW is my car
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 December 2006 Skąd: z kosmosu ![]() |
czy to nie było do przewidzenia....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 17 January 2010 Skąd: z Garażu... ![]() |
-------------------- Ibiza Cupra R Powered by DIGITUN.PL - sold...
350z - sold A8 D3 4.2 Scirocco 2.0TSI |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
czy to nie było do przewidzenia.... mnie dziwi jedna rzecz - skoro ktoś kupuje auto za duże pieniądze (czy nawet za małe) to przecież nie powinien sugerować się tylko opinia forumowiczów czy dealera. Forum przekazuje swoje uwagi, a to czy będą się pokrywały z opinią przyszłego właściciela auta nie jest czymś pewnym. Jednym podobają się brunetki innym blondynki. z czasem Ci co ubóstwiali brunetki przechodzą na blondynki, a adoratorzy blondynek dostrzegają walory brunetek. W przypadku aut jest identycznie. Więc teraz to trzeba usiąść i pojeździć oboma samochodami. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 03 February 2007 Skąd: Grudziądz/Gdańsk ![]() |
4x4 miażdzy każde tylnionapędowe auto...wjezdzasz sobie na 3tys obrotów...póżniej dynamicznie puszczasz sprzęgło i nikt Ci nie podskoczy..nawet 335i..no chyba ze gosciu zrobi głupią minę i zacznie Cię wyprzedzać przy 140kmh ale wtedy mu fotoradar cyknie fotkę i następnym razem jak go taki start będzie kosztować 500zł to pomyśli. KUPUJ i pochwal się fotką ![]() A wiesz, że są 335xi? -------------------- Było M52TUB28
Jest OM 642, M62B44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Odpowiednio wolniejsza od 335i
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 03 February 2007 Skąd: Grudziądz/Gdańsk ![]() |
Niestety nie jeżdziłem ani jednym ani drugim. Napędy tak pożerają moc?
-------------------- Było M52TUB28
Jest OM 642, M62B44 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 19 November 2007 ![]() |
Jak dla mnie solidnym argumentem żeby nie kupować S5 jest to że siedzi tam motor, który był wstawiany kolejno do S4 B6, S4 B7, a więc wywalając znaczne pieniądze dostajemy technologie z przed 10, a nawet 15 lat... Pal licho, gdyby to była udana jednostka. Oczywiście można dorabiać jakieś ideologie, o przewadze S5 nad 335i, że to niby S czyli nad-Audi, no ale bądźmy poważni. Silnik z 335i to jednostka o 2 klasy wyżej niż 4.2 z S5.
CYTAT Niestety nie jeżdziłem ani jednym ani drugim. Napędy tak pożerają moc? Waga robi swoje. Nie pamiętam już ile, ale o jakieś 100, 120kg więcej waży. 0-100 jest porównywalnie szybkie co 335i, mimo większej wagi, dlatego że 4WD efektywniej przenosi moc na asfalt przy niższych prędkościach. Przy wyższych z kolei to rwd będzie góra, stąd 335i na 0-200, będzie szybsze niż 335xi, a o ile to nie wiem. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 April 2009 ![]() |
Jeżeli wierzyć w te dane:
http://www.zeperfs.com/en/fiche1488-bmw-335-i-e90.htm http://www.zeperfs.com/en/fiche2826-bmw-335-xi.htm 80-180 różnica 2,1 sek |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Jak dla mnie solidnym argumentem żeby nie kupować S5 jest to że siedzi tam motor, który był wstawiany kolejno do S4 B6, S4 B7, a więc wywalając znaczne pieniądze dostajemy technologie z przed 10, a nawet 15 lat... Żartujesz, prawda? -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
Jak dla mnie solidnym argumentem żeby nie kupować S5 jest to że siedzi tam motor, który był wstawiany kolejno do S4 B6, S4 B7 Że co?! Co ma wspólnego silnik 4.2 z S4 B6/B7 (BBK) z tym w S5, Q7, Touareg, Phaeton, a pośrednio też RS4 B7? -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Ilość cylindrów, pojemność i producenta.
-------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 19 November 2007 ![]() |
Że co?! Co ma wspólnego silnik 4.2 z S4 B6/B7 (BBK) z tym w S5, Q7, Touareg, Phaeton, a pośrednio też RS4 B7? Nie znam się na oznaczeniach silników Audi i konkretnymi różnicami technicznymi pomiędzy silnikiem 4.2 z S4 B6 a 4.2 z S5, bo aż tak tego nie śledzę. Natomiast możesz mi powiedzieć co realnie dostanie więcej człowiek (w kwestii silnika oczywiście) który kupił S5, od tego który kupił S4 B6 kilka lat wcześniej ? Bo z tego co widać, to poza wzrostem 10km/20nm, minimalnie lepszą dostępnością momentu na dole, oraz spalaniem na zbliżonym poziomie, jak na 2 generacje aut które je dzieli, to te różnice są raczej kosmetyczne. A FSI... ? Nie jestem jakimś fanbojem marki BMW, ani jakiejkolwiek innej, ale Audi po wypuszczeniu znakomitej serii S4/RS4 b5 nic nie pokazało w przypadku S4 B6/B7 czy S5. Nie licząc dzwięku silnika i wyglądu S5. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Masz zawsze mozliwosc silnika 3.0 tfsi jak v8 Ci sie nie podoba. Robisz 400ps 500Nm.
-------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 09 April 2005 Skąd: Germany ![]() |
Dokladnie
jedynym sensownym teraz S4/S5 jest 3.0TFSI nareszcie spalanie "normalne" tzn 11-13 a jak sie zachce to ABT robi na 435PS/520Nm tylko remapem. W ogole nie rozumiem jak mozna V8 ktore pali ponad 15l dawac na DD do miasta ? Miesiac fajnie sie jezdzi a pozniej zaczynasz liczyc pieniadze ktore codziennie wlewasz do baku... Takie auta sa jako 2 w rodzinie, w weekend gdzies wyskoczyc, w sobote poupalac itd ale nie na co dzien. A na trasie i tak objedzie Cie 335i ![]() -------------------- Internet is my world, BMW is my car
|
|
|
![]()
|
|
Tak patrzac po danych to 335 nie objedzie ani 4.2 ani 3.0tfsi
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 01:44 |