![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 April 2009 ![]() |
Tak, widziałem to porównanie i oczywiście w warunkach bojowych IS-F nie ma szans z M3, natomiast w codziennym użytkowaniu jest to bardzo przyjemny samochód.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Nie wiem Rennen kiedy jezdziłeś tymi Porsche ale ja zrobiłem kilka trasek z kolegą który jest właścicielem takiego auta (997turbo) i do komfortu to mu brakuje baaaardzo dużo..jest twardo..głośno i auto jest dość małe w środku (na tylnej kanapie to mozesz sobie walizke przewiezć) takie S5 jest 5x bardziej komfortowe, większe, ma normalny bagażnik, i jest według mnie bardzie luksusowo wyposażone (widziałeś nawigacje w 997?) ja tutaj zupełnie porównania nie widzę..co do tego ze V8 z Audi są złymi silnikami..nie wiem..miałem ten silnik w S4 i opróćz spalania nie miałem żadnych zastrzezeń do tego auta....pięknie jechało od samego dołu, mocy wystarczyło mi zawsze do wszystkiego..w trasie pięknie przyspieszało nawet na ostatnim biegu...elastycznośc miało niesamowitą...wrzucało się 5 czy 6 i sie jechało całą trase z warszawy na mazury...co z tego ze dostawało w dupe od Evo, M3 czy innych scigantów...nic mnie nie obchodzi ze takie S5 będzie ze swiatel 0,3 sek wolniejsze od M3..do takiego auta trzeba dorosnąć....ma klase, prestiż, jest wygodne i super wygląda czyli to co napisałem wczesniej..do tego dzis cenowo już niezle wychodzą. Jestem jak najbardziej ZA i z przyjemnoscią bym jezdził takim autem na codzień!
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 09 April 2005 Skąd: Germany ![]() |
ja takze biore pod uwage S3 3.0TFSI
jest oszczedniejsze niz starsze V8, i bardziej rozwojowe. V8 faktycznie nie trzymaja mocy i dostaja w dupe nawet z 335i -------------------- Internet is my world, BMW is my car
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 07 February 2012 ![]() |
Spójrzmy prawdzie w oczy - dla mnie istnieje tylko kilka audi , ale król jest tylko jeden RS6 + program. To jest generator mocy 3,3 s do 100km/h i nadal przyspiesza w niebagatelnym tempie. Nie ma takich aut na szosie w warunkach asfaltu poniżej 20 st. C. Reszta jest bo jest , gdzieś tam w zakręt wejdzie szybciej o 2 km/h, ale po wyjściu zrobi monotonię. Niektórzy tutaj piszą jakieś brednie że swoim M3 w ruchu ulicznym wchodzą na 100% w łuki. Gratuluję rodzinom z dziećmi jadącym z na przeciwka w swoich KIA piccanto.
Do meritum Rennen błądzisz- że auta amerykańskie się nie prowadzą , że Subaru i Mitschubischi się nie prowadzi, a audi to już inny typ . Czasami czytając Twoje wypoty ma się wrażenie, że projektanci niepotrzenie w tych autach umieścili kierownicę , można było jak w samolotach , drążki lub pedały. -------------------- S4 2.2T
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 25 July 2004 Skąd: radzymin ![]() |
pajak101, dzieki za Twoja opinie ktora nic nie wnosi do teamtu, tylko niepotrzebnie prowokujesz pisząc o m3.watek nie jest o rs6 z programem a o s5, kumasz?
jesli ktos potrzebuje auta do komfortowych podrozy po autostradach/drogach szybkiego ruchu, takie s5 bedzie dobrym wyborem. oczywiscie, zapominajac o spalaniu paliwa. sam dzwiek v8 zwyczajnie znudzi sie po jakims czasie (czlowiek to malpa, przwyczaja sie do tego co ma) i wtedy okaze sie wlasnie, ze wkurzajace jest to, ze dostaje sie baty od 335i, ktore moim zdaniem uroda nie ustepuje. i wtedy sie okaze ze nie bardzo jest co zrobic z autem i najlepiej je sprzedać. -------------------- e36 320iA coupe -> 329iT by SLG - 400+
e36 325i convertible golf |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Spójrzmy prawdzie w oczy - dla mnie istnieje tylko kilka audi , ale król jest tylko jeden RS6 + program. To jest generator mocy 3,3 s do 100km/h i nadal przyspiesza w niebagatelnym tempie. Nie ma takich aut na szosie w warunkach asfaltu poniżej 20 st. C. Reszta jest bo jest , gdzieś tam w zakręt wejdzie szybciej o 2 km/h, ale po wyjściu zrobi monotonię. Niektórzy tutaj piszą jakieś brednie że swoim M3 w ruchu ulicznym wchodzą na 100% w łuki. Gratuluję rodzinom z dziećmi jadącym z na przeciwka w swoich KIA piccanto. Do meritum Rennen błądzisz- że auta amerykańskie się nie prowadzą , że Subaru i Mitschubischi się nie prowadzi, a audi to już inny typ . Czasami czytając Twoje wypoty ma się wrażenie, że projektanci niepotrzenie w tych autach umieścili kierownicę , można było jak w samolotach , drążki lub pedały. Nie wiem co chciałeś przekazać tym postem, nie wiem też skąd wywnioskowałeś swoją teorię o amerykańskich autach, subaru czy mitsubishi i w dodatku kierujesz ją do mnie - o niczym takim nie pisałem. Piszesz, że błądzę, a twój post wygląda jakbyś zapomniał pigułek lub wziął o kilka za dużo ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
nie drapcie sie dziewczyny..
![]() do tematu- zeby napic sie piwa nie trzeba kupowac od razu Browaru... ja tak wyleczylem sie z 650i za wypozyczenie na weekend place 250 € i nic mnie nie interesuje... zrobilem juz tak 2 razy zeszlego lata. przez weekend niech pali i 20l, a od poniedzialku wracamy do normalnego zycia (e92 335i) -------------------- Internet is my world, BMW is my car
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
pajak101, dzieki za Twoja opinie ktora nic nie wnosi do teamtu, tylko niepotrzebnie prowokujesz pisząc o m3.watek nie jest o rs6 z programem a o s5, kumasz? jesli ktos potrzebuje auta do komfortowych podrozy po autostradach/drogach szybkiego ruchu, takie s5 bedzie dobrym wyborem. oczywiscie, zapominajac o spalaniu paliwa. sam dzwiek v8 zwyczajnie znudzi sie po jakims czasie (czlowiek to malpa, przwyczaja sie do tego co ma) i wtedy okaze sie wlasnie, ze wkurzajace jest to, ze dostaje sie baty od 335i, ktore moim zdaniem uroda nie ustepuje. i wtedy sie okaze ze nie bardzo jest co zrobic z autem i najlepiej je sprzedać. A jak dostaniesz baty od golfa II jadac 335i to zmienisz na golfa II? Czy to juz nie jest wkurzajace? Albo jak bedziesz sie slizgal na swiatlach w ulewny dzien i dostaniesz od s5? Wszystko zalezy na kogo sie trafi i w jakich warunkach. Na kazdego kozaka znajdzie sie kozak. Zreszta czy jak sie jezdzi s5 to trzeba przez caly czas wciskac gaz do konca i z kazdym sie scigac? Auto jest ladne, uniwersalne, wygodne i mozna je traktowac jako normalny samochod na co dzien. Nie zepsuja sie sprezarki, nie wydasz kasy na tuning, bo jest nierozwojowe. Lejesz paliwo i nic Cie nie obchodzi. A piszac ze auto jest wolne, to czuje sie tak jak by po naszych drogach jezdzily same veyrony. -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
od jakiego Golfa 2 ma dostac baty 335i ???
nie moge sobie tego wyobrazic bo jezdze tym autem -------------------- Internet is my world, BMW is my car
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
no nie wiem co ta sa Golfy...
0-200 km/h w 19 sek (seria 335i) malo aut robi a juz na pewno nie zaden Golf -------------------- Internet is my world, BMW is my car
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 06 December 2011 ![]() |
Lamika
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 21 March 2010 Skąd: wlkp ![]() |
od jakiego Golfa 2 ma dostac baty 335i ??? nie moge sobie tego wyobrazic bo jezdze tym autem Chociażby od tego: EOT -------------------- 29256
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
Jednemu starczy do jazdy 300km drugi powie że 500km to mało..Sam zastanawiałem się nad zakupem S5, ale wybrałem A5 3.2 quatro , dużo mniejsze spalanie, a osiągi wcale nie dużo gorsze w jeździe po mieście i tak bardzo nie odczuwalne..
-------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 03 May 2011 Skąd: lublin ![]() |
no nie wiem co ta sa Golfy... 0-200 km/h w 19 sek (seria 335i) malo aut robi a juz na pewno nie zaden Golf to jeszcze ciebie nikt niezadziwil ja mialem okazje zadziwic wlasciciela takiego bmw a mam tylko 320 KM W golfie 2 i 200 robie w 17 sec a mina goscia powiekszyla sie jak jemu na 250 odcielo a ja swoim przyspieszalem dalej to moj jest powiedzmy jest w miare szybki to co by zrobily z tego bmw golfy z silnikami vr6turbo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
to co robi niemal każde 500-konne auto z 300-konnym... ![]() Ja p****lę, o czym jest ta dyskusja? Wiesz joker nie którzy myślą ,że mają najszybsze auto na świecie ( miałem takiego gościa w paracy który za takie uwazał matiza ze stożkowym filtrem powietrza) ![]() Panowie to ile ma palić ponad 4 litrowa v8 - 10 lpb srednio ...to 2 litrowe benzyniaki musiały by łykać 5l -paradoks ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
to co robi niemal każde 500-konne auto z 300-konnym... ![]() Ja p****lę, o czym jest ta dyskusja? O wyższości Świąt wielkanocnych nad Bożonarodzeniowymi ;-) Myślę,że Bad_Boyowi chodziło o auta w pełni seryjne. Bo porównywanie Golfa z vr6t z 335i to troche jak porównywanie GTRa z Veyronem. Zastanawia mnie czemu mimo,że S to S, tak wiele osób pisze o nim,że to po prostu mocniejsze A5? Konstrukcyjnie buda,zawias,napedy etc to zwykła A5ka ? -------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 April 2009 ![]() |
Nie pozostaje nic innego jak zproponować teraz Radicala SR8LM, bo przejżdżając przypadkowo przez Nordschleife w drodze do warzywniaka nie bedzie na niego ch...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 25 July 2004 Skąd: radzymin ![]() |
czesław, źle mnie zrozumiałeś - napisałem o tym w kontekście tego, że auto jest średnio podatne na mody.a nie że jakies bmw jest szybsze od audi.
czemu fani audi tak sie starsznie cisnieniuja jak tylko tkos wspomni o audi? ![]() jak dostane baty 335i od golfa II to przynajmniej będe mógł to 335i modować i poszukac tego golfa za jakiś czas jeszcze, może będzie lepiej. -------------------- e36 320iA coupe -> 329iT by SLG - 400+
e36 325i convertible golf |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 18:15 |