![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 July 2008 ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 22 August 2012 Skąd: Namysłów/Żyrardów ![]() |
Chce mieć z tyłu szerokie kapcie tylko i wyłącznie ze względu na trakcje..a co do poszerzeń błotników, mam ori z rajdowego poloneza OBRSO ale kupiłem też te poszerzenia z alledrogo do nissana, takie plastikowe czy jakieśtam inne badziewie..zobaczymy co będzie z tyłem, bo podobają mi się poszerzenia jak w golfie rally albo bmw m3 e30, ale wtedy to już nie będzie seryjny polonez, a zależy mi jednak żeby z zewnątrz jak najmniej rzucał się w oczy..
czyli mówicie koledzy że kucie silnika sobie darować? początkowo uważam ze i tak moc rzędu 300 KM będzie cieżka do opanowania, przypominam choćby stratopoloneza który miał ich 286 i najlepsi polscy kierowy rajdowi mieli z nim problem.. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 16 May 2007 Skąd: tychy ![]() |
Jak to wszystko wyglada na dzien dzisiejszy ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 22 August 2012 Skąd: Namysłów/Żyrardów ![]() |
Witam witam. Na dzień dzisiejszy udało się wstępnie dopasować silnik do komory, wygląda to następująco:
![]() ![]() ![]() silnik niemal idealnie usiadł na łapach od poloneza, lekko się to dopasuje i będzie cacy ![]() przyjechała już druga skrzynia ![]() ![]() jest to seryjny element od ca18det, zmienimy dzwon na ten od sr20det i już ![]() za około tydzień, max 2 przyjedzie most od volvo, jednak najpierw planuje umiejscowić silnik wraz ze skrzynią, uruchomić to, a następnie zabrać się za resztę podzespołów..nagłośnienie z poldka zostało wyjęte, podjąłem decyzje o obspawaniu całej budy oraz o montażu pełnej klatki bezpieczeństwa wg. zał. "J".. nadal podtrzymuję termin ukończenia strony technicznej na koniec marca.. Pozdrawiam RS |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 29 May 2010 ![]() |
planujesz zrobić coś więcej z zawiasem czy na razie zostaje jak jest ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 05 July 2007 Skąd: Opole ![]() |
Jak dobrze widzę to ten co u czajnika stał?
-------------------- CRX ED9 --> sold
CRX EE8 --> sold C36 AMG --> sold Sunny GTI-R --> sold Sunny GTI Neo VVL --> new toy |
|
|
![]()
|
|
Leonek1321Co rozumiesz poprzez pojęcie coś więcej z zawiasem? Z tyłu dodaje pióro, z przodu tniemy sprężyny, no i zamierzamy coś z amorkami zrobić, albo od innego auta dopasować albo wyślemy te które mamy do kogoś kto nam je zrobi...
Ali-En no tak, auto jest u niego, to on mi robi wszystko.. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
SR nie powinien stać w pionie?
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 08 July 2012 Skąd: Mordor (W-ch) / Opole ![]() |
To jak montujesz most z Volvo to nie dajesz zawiasu typu 4link? Można by się pokusić jeszcze o gwint, coś w ten deseń:
![]() -------------------- Viki`B powered by y/z16xe (ruda tańczy jak szalona :D )
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 24 July 2003 Skąd: Szczecin/Koszalin ![]() |
Będzie coś robione w kwestii układu kierowniczego?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: GGC Inc. ![]() |
SR nie powinien stać w pionie? SR jest delikatnie pod kątem w RWD -------------------- Sierra P100 pick-up 89r. - SOLD
Silvia S15 Nurburgring facelift edition - SOLD M3 E46 LCI www.nissantech.pl |
|
|
![]()
|
|
Pietrek.L a masz może coś więcej na temat tego zawiasu? bo szczerze to nie myślałem nad czymś takim, ale można by w sumie..
ptq jeśli chodzi o układ kierowniczy, złożymy na razie tak jak jest, a potem się zobaczy co i jak w razie czego.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
-------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
![]()
|
|
Witam serdecznie. Po rozmowie z kolegą BRT zapadła decyzja dotycząca zawieszenia, a mianowicie..albo grubo albo wcale!! ściągnęliśmy już auto dawce - nissana 300zx 3.0 TwinTurbo z którego to przeszczepione zostanie tylne zawieszenie..
![]() czekam jeszcze na wiadomość od mojego mechanika co do przedniego zawieszenia, ale chyba też pójdziemy w nissana.. po wstępnym mierzeniu okazuje się że polonez przytyje w dupie o ponad 10 cm na stronę..co z tym faktem będę myślał później..w przyszłym tygodniu zabierają się za silnik, a cała buda zostanie wybebeszona oraz obspawana, do tego najprawdopodobniej zacznie się także budowa klatki, co do samej stylistyki auta, chyba pójdę w tym kierunku: ![]() oczywiście pozostając przy 4d plus poszerzenia pod koła ala e30 m3 Pozdrawiam RS |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 February 2009 Skąd: Białystok reprezentant ![]() |
jak bedzie wygladal jak na foto to ja chce miec takie auto
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 16 February 2008 Skąd: London ![]() |
Z31 byl twinturbo?
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 02 May 2012 Skąd: Poznań ![]() |
Pomarańczowy piękny z foto
![]() -------------------- My hobby, my hole life - Astra GSI Turbo
Przemieszczacz - Audi A4 1.8 Avant |
|
|
![]()
|
|
Z31 byl twinturbo? powiem szczerze że nie wiem, taki przyjechał i tyle, mi silnik nie jest potrzebny więc olałem temat.. Pomarańczowy piękny z foto ![]() mój będzie zielony, co do dokładek, przedni spoiler już mam, wykonał mi go kolega z innego forum na zamówienie, na wszelki wypadek kupiłem 3 ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
Widzę że projekcik nabiera kolorytu
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |