![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 22 August 2012 Skąd: Namysłów/Żyrardów ![]() |
Mały update:
Wykonany został nowy kolektor wydechowy: ![]() Owinęliśmy go bandażem i po montażu wygląda tak: ![]() ![]() Krótki film z odpalenia, co prawda bez przepływki ale działa: https://www.youtube.com/watch?v=hr1v7FDq8U8 Do przodu posunął się też temat hamulców: ![]() zostało zamontowanie pompy i odpowietrzenie, a to lada dzień nastąpi co do wydechu, kilka modyfikacji i udało się dojść nim pod tylną kanapę, póki co na jednym tłumiku, ale będzie zamontowany też drugi bo jest za głośno.. ![]() ![]() ![]() Układ przeniesienie napędu: zagubiłem gdzieś wysprzęglik więc od Igora wytargałem kolejny, który to po pełnym serwisie i malowaniu zagościł w aucie: ![]() z racji iż polonez miał sprzęgło na linkę a teraz zastosowaliśmy hudraulikę przeróbki wymagały też pedały.. pompa po odnowieniu: ![]() zespół: ![]() oraz już w aucie: ![]() jutro odpowietrzyć i zobaczymy jak to będzie działać.. kolejny element układanki, wał napędowy, czyli połączenie skrzyni nissana z mostem volvo za pomocą pręta ![]() ![]() podjąłem też decyzję iż będę zwężał tylny most, ale to dopiero po ślubie..bo za 1.5 tygodnia żenię się, a auto ma jechać na ślubie ![]() w tak zwanym międzyczasie zakupiłem dupowóz, wiem że to van, ale podobał się mojej nażeczonej, ja zmieniłem felgi i biorę się teraz za glebe i inne dodatki, zawsze pod prąd ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie RS |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
ten bandaz wypadaloby zabezpieczyc jeszcze w kilku miejscach nawet jak byl zakladany na mokro.
przewodow paliwowych nie chciales poprowadzic we wnetrzu? udalo sie nim pojechac na slub? |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 28 October 2010 Skąd: otwock ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 22 August 2012 Skąd: Namysłów/Żyrardów ![]() |
Jeśli zajdzie taka konieczność to zostanie to dodatkowo umocowane..
co do przewodów paliwowych, nigdy nie chciałbym mieć ich w kabinie, wolę żeby coś mnie oddzielało od nich, tak na wszelki wypadek ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
w kabinie to się robi specjalne przewody + łączenia tylko w konkretnych miejscach, do tego wyłącznik prądu z podłączonym koniecznie odcięciem stacyjki(bo potrafią podłączyć samo aku) i raczej nie ma się czego bać, jeśli będzie poskładane tak jak powinno być...
|
|
|
![]()
|
|
Pewnie masz racje kolego, ale ja jakoś wolałem puścić to dołem i nie bać się ewentuanego pożaru w kabinie..a z czasem zagości w środku system gaśniczy..
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 19 June 2013 ![]() |
Wy tu pitu pitu, a jak postępy z autem??
|
|
|
![]()
|
|
Są niby jakieś, ale tak małe że nawet nie ma co pokazywać..mechanik jest bardzo spefyciczny, nie mam jak wpłynąć na przyśpieszenie prac..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Znam ten ból.
|
|
|
![]()
|
|
To jakiś termin masz zaplanowany??
|
|
|
![]()
|
|
Pewnie ze mam. Samochod mial wyjechać do stycznia, potem do połowy lipca tego roku...a teraz twierdzi że do końca roku już na pewno..ale szczerze mówiąc to nie wierzę w to. Większość najważniejszych podzespołów jest gotowa. Zostały takie pierdoly, montaż foteli, recznego i tym podobnych rzeczy. Poinformowalem już go że więcej kasy nie wyślę aż do momentu odbioru gotowego auta..
|
|
|
![]()
|
|
O dwóch poprzednich terminach wiedziałem
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja też czekam z niecierpliwościa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Witam serdecznie po długiej przerwie. Postępy prac są i to znaczne, ale po kolei
![]() Samochód w końcu został odebrany od mechanika, nie jest jeszcze w pełni ukończony ale jeździ ![]() Układ wydechowy został dokończony, brzmi rewelacyjnie, delikatnie mruczy i nie jest męczący. Dorobiliśmy dodatkowy drążek: ![]() Hamulce są do poprawy, tzn należy zmienić pompę i serwo, bo na chwilę obecną auto baaardzo słabo hamuje.. Wyczekiwana jazda próbna ![]() https://www.youtube.com/watch?v=nFJHK9m0k60 Bardzo szybko zjawiła się na miejscu srebrno-niebieska alfa romeo, panowie byli pod wrażeniem samochodu, dostałem upomnienie i pojechali ![]() Auto wygląda tak: ![]() Pojechałem do domku, zatrzymałem się pod garażem i myślę sobie, poczekam do jutra to przejadę się jeszcze trochę, a tymczasem z samego rana.. ![]() ![]() nic to jednak..zapakowałem busa i auto pojechało do Piaseczna do Brt do firmy TomaRacing, do zrobienia jest jeszcze: 1. podłączenie zegarów 2. ogarnięcie elektryki czyli kierunkowskazów, świateł itd (mój mechanik odpiął i trzeba to podłączyć na nowo) 3. przerobienie wiązki silnikowej i wystrojenie auta na nieco wyższą moc Następnie auto wraca do Opola na zmianę pompy hamulcowej i kilka drobiazgów, dodatkowo będziemy robic nowe przednie wahacze na unibollach, ma być szeroko ![]() W oczekiwaniu na swoją kolejke z mocniejszymi "kolegami" ![]() ![]() ![]() W tak zwanym międzyczasie zakupiłem kolejną zabawkę, będzie służyć jako holownik do lawety z polonezem, bo transporter ma już naprawdę serdecznie dosyć.. ![]() Pozdrawiam serdecznie RS |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 19 June 2009 ![]() |
Coś się ruszyło?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |