![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 22 August 2012 Skąd: Namysłów/Żyrardów ![]() |
No fakt, niestety 16" póki co, ale może uda się wcisnąć to na 15
![]() Serwo było kiedyś, pompa jest założona już inna, od fiata coupe turbo - taki sam jak hamulce przednie |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 17 October 2012 Skąd: Wrocław ![]() |
Radziu to przyznaj sie kiedy wyjedziesz swoim potworem (najpierw pomnoz pozostaly czas przez 2:) ! Chcialbym w koncu zobaczyc jak jezdzi to cudo z dmuchawka !
pozdro -------------------- S4 B5
E30 320i cabrio C124 230CE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
A mierzyłeś już na 15" czy dużo będzie szlifowania w razie czego?
-------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 22 August 2012 Skąd: Namysłów/Żyrardów ![]() |
Znajomy ma takie same hamulce i bez szlifowania wlazły w 15", ale koniecznie et25 i do tego odpowiednia budowa środka felgi i da radę
![]() Obiecał mi ze do końca roku auto wyjedzie..ale takich obietnic wiele juz było, więc sie nie nastawiam..oby do kwietnia wyjechało, bo chciałbym sie trochę pouczyć jazdy zanim gdzieś wystartuje.. |
|
|
![]()
|
|
ET 25 jest jedynym pasującym?
-------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Nie, ale przy dystansie 3cm jaki obaj mamy zamontowany to et25 jest jedynym (?) albo najlepszym..
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
Znajomy ma takie same hamulce i bez szlifowania wlazły w 15", ale koniecznie et25 i do tego odpowiednia budowa środka felgi i da radę ![]() Obiecał mi ze do końca roku auto wyjedzie..ale takich obietnic wiele juz było, więc sie nie nastawiam..oby do kwietnia wyjechało, bo chciałbym sie trochę pouczyć jazdy zanim gdzieś wystartuje.. sprawdz felgi aluminiowe mim et12 15'' na swoje zaciski,widzialem u nas na forum w dziale sprzedam jakis czas temu felgi 15'' z et8. serwo hamulcowe mozesz dac mniejsze plus zbiornik powiekszajacy je w podszybiu np,widzialem taki wynalazek firmy f1z,jest/bylo to podobno stosowane w f1. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Kolejny krok do przodu
![]() Dużo jeszcze pozostało? -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 16 May 2007 Skąd: tychy ![]() |
mozesz wrzucic fotke jak to z przodu wyglada z IC ?
|
|
|
![]()
|
|
Nie mam takiej foty, będę następny raz to zrobię..po odpaleniu auta jak pochodzi trochę i będzie wiadomo że działa to do zrobienia pozostanie mi:
1. układ wydechowy - tłumiki już są, trzeba to pospawać w całość (zastanawiam się gdzie wyprowadzić wydech i w jaki sposób, jedna duża końcówka po jednej stronie, czy może 2 końcówki po 2 stronach, czy może coś jak ma vw r32, a może boczny wydech..ktoś ma jakiś pomysł?) 2. wnętrze a mianowicie montaż foteli, pasów, kierownicy, ręcznego i tym podobnych rzeczy plus największa zmora czyli tablica zegarów - elektronika u nas nie bardzo, więc zajmie się tym ktoś inny.. 3. największa bolączka na którą absotulnie nie mam pomysłu ani opcji to poszerzenie tyłu nadwozia..może ktoś ma pomysł i możliwości żeby wykonać to w jakiś sensowny sposób? 4. Plus pewnie jeszcze jakieś inne pierdoły o których zapomniałem i wyjdą w trakcie.. |
|
|
![]()
|
|
1. W jakie rozmiary już poszedłeś? Ja byłbym za oryginałem czyli z tyłu auta.
2. To będą w sumie wygodne prace i lekkie. Zegary zbudujecie własne czy zdecydujesz się na któreś rozwiązanie? 3. Dużo chcesz poszerzać? Tylny napęd zostawiasz seryjny? -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
Wydech z tyłu - wielkość tłumika i średnica wylotu .... hmmm rozsądna
![]() Poszerzenia, jak w groszkowym vr6 robią robotę!!! -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
Wydech przed tylnym kołem, wtedy odpada bujanie si do okoła mostu.
|
|
|
![]()
|
|
Jesli ktoś śledził temat od początku to widać tam że mam zamontowany most od volvo który to jest szerszy od polonezowskiego o 12cm..poszerzenia takie jak w groszkowym mam,ale jednak okazały się za wąskie..a nigdzie szerszych znaleźć nie mogę,więc możliwe że będę budował poszerzenia typu wide body od początku..
znajomy ma sierre cosworth i ma szeroki boczny wydech,super wygląda ale jest za głośny.. co do zegarów to widać też we wcześniejszym poście co chce zrobić..chciałem mieć multiwyswietlacz ale cena mnie odstraszyla..bedzie więc duży obrotomierz centralnie na środku a po bokach reszta zegarów,co nie wejdzie w seryjne miejsce powedruje na deskę,predkosciomierz zaś będzie wyświetlany na przedniej szybie jak w corvettcie.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
Jeśli laminatowe za wąskie to może takie home made z poliwęglanu
![]() Nie sugeruj się jak wyszło u gościa można zrobić praktycznie dowolnych wymiarów, w zakresie przybliżonego kształtu. No i nie będą pękać od byle czego jak laminat. -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|
![]()
|
|
Nie no to już jest przegięcie..
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 31 August 2010 Skąd: okolice wawy ![]() |
Wyrzuć ten filtr powietrza. On jest w stanie zatrzymać tylko liście i kamienie, a cały kurz silnik zaciąga.
-------------------- Chcesz mi pomóc? Przeczytaj poniższy link i podaruj 1% podatku
http://www.fsr.pl/portal/fsr/695/5528/Kurach_Rafal.html?search=58898 |
|
|
![]()
|
|
Zapomniałem o paru faktach, czasami się zdarza.
A może wypchanie blachy na zewnątrz i te poszerzenia, które już masz? Dużo brakuje cm aby schować koło? -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
Taki akurat filtr był w sklepie,więc wziąłem co było..z czasem jak będzie potrzeba to go zmienię. Co do poszerzenia blachy to odpada bo tam są drzwi..ale znalazłem na allegro pakiet do e30 gtr i tam tylne poszerzenia sa 10 cm..podeszlo by mi to gdybym wiedział czy chociaż krzywizna blotnika jest podobna,ale sprzedawca nie odpisał mi niestety..zamówię i zobaczę,może podejdzie..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 14 July 2025 - 11:58 |