![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Robson, ja naisałem w czym napotkałem przekładkę, nie śledziłem w czym występowało..
Nie mam tez dwumasów z tych aut do porównania... -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
Dwumas razem ze sprzęgłem AAN / jednomas NM/7A ma taką samą wysokość. dlatego u mnie siadło bez niczego. A dwumas ABY jest pewnie nieco grubszy.
-------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 17 October 2012 Skąd: Wrocław ![]() |
Minęło już prawie pół roku a auto w tym czasie zrobiło... 0 km. Jakoś pod koniec czerwca, po zmianie sprzęgła zrobilem sedanem ok 50 km i nagle zgasł. Jako, że od sierpnia jestem na stażu za granicą to trudno było tym wszystkim monitorować więc na pierszy ogień poszedł Evo z Wrocławia. Nie ogarnął należycie tematu przez 4 miesiące zwodząc mnie, że 'niedługo auto będzie gotowe'. Twierdził, że to niby emulator od immobilizera ale po 4 miesiącach obiecanek zabralem furę i zawiozłem do kolegi z forum B2- Qpeciarza - bardzo dobrze zna się na 20vt i jeszcze lepiej na b2q. Odkrył, ze przyczyną zgaśnięcia auta był zerwany klin na kole rozrządu, ktory przestawił go o ok 30 stopni i motronic świrował
![]() ![]() w międzyczasie nabyłem okazyjnie replike kolektora Wagner RS2 ![]() i dalej w pogotowiu czyhają szpryce z RS2 ![]() podobno nie ma różnic w mocy międzky kolektorem seryjnym a RS2 ale suszarka wcześniej wstaje więc i poszerza sie użyteczny zakres obrotów w marcu wracam do domu i bede dalej bawił się autem, planuje w końc\u zrobić osłonę filtra powietrza od kolektora wydechowego, zmienić felgi na speedline, wzór taki, jak w coupe, połżyć we wnętrzu wygłuszenie i wykładzinę i...jeździć. Przede wszystim kosztem bezawaryjności, a nie mocy. Jednak jakiś tam pobyt za granicą pozwolił mi stwierdzić, że lepiej jeździć z mniejszą mocą (lepiej jeździć) niż stać w garażu ![]() ![]() naprawić zamek kierowcy zmienić fotel, na taki jak poniżej, a nie cholerny niewygodny kubeł ![]() ![]() w trakcie czyszczenia ![]() ![]() ![]() ![]() i po czyszczeniu (jakby co chętnie doradzę w czyszczeniu skorzanej tapicerki ![]() ![]() jednak z dwojga złego wole na razie bezawaryjnośc a nie większą moc ![]() Pozdrawiam i życze dużo tej cholernej bezawaryjności !!! -------------------- S4 B5
E30 320i cabrio C124 230CE |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Uuuu, nie pochwaliles sie.. w sumie nie ma czym
![]() Jakies straty? A konkretnie - ile ssacych poszlo? Pozdr -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
Uuuu, nie pochwaliles sie.. w sumie nie ma czym ![]() Jakies straty? A konkretnie - ile ssacych poszlo? Pozdr No ja sie nie mam czym chwalić z czystej przyczyny - braku czasu, obecności w garażu i braku wystarczajacego doświadczenia. Pochwalić mogę kolege Qpeciarza za ogarnięcie problemu i odpalenie auta ![]() ![]() Kompresja jest w normie więc zakładamy, że z głową wszystko w porządku i wystąpiło zjawisko 'farta' ! -------------------- S4 B5
|
|
![]()
|
|
Hehe, to duzo szczescia w nieszczesciu
![]() Dobrze ze przeszly Ci glupie pomysly ze sprzedaza. Pozdr -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
ten skorzany fotel czysciles mokrymi chusteczkami higienicznymi dla niemowlat?
silnik wolnossacy->mniej puzli->wieksza bezawaryjnosc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: łódzkie ![]() |
podobno nie ma różnic w mocy międzky kolektorem seryjnym a RS2 ale suszarka wcześniej wstaje więc i poszerza sie użyteczny zakres obrotów jak piszesz o kolektorze wydech. to jest ogromna różnica jak o kolektorze dolot. to nie jest duża poza napisem Porsche ;-) |
|
|
![]()
|
|
ten skorzany fotel czysciles mokrymi chusteczkami higienicznymi dla niemowlat? Mokrymi chusteczkami moze najwyzej zetrzec kurz z fotela. Na poczatek cleaner z furniture clinic i jechanie szczotka do skory, czasem kilkakrotnie bo ponad 20sto letni brud nie chcial schodzic. Na koniec mleczko nawilzajace zeby skora zrobila sie miekka przyjemna w dotyku. ![]() jak piszesz o kolektorze wydech. to jest ogromna różnica jak o kolektorze dolot. to nie jest duża poza napisem Porsche ;-) Teraz dopiero widze jaki zrobilem glupi skrot myslowy - chodzilo mi o kolektor wydechowy RS2 w kontekscie seryjnej sprezarki z AANa. -------------------- S4 B5
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 11 August 2025 - 20:59 |