![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 19 May 2011 Skąd: DLU ![]() |
mega dobry setup do coupety , potencjal jest
![]() zdjecia z montazu jak z fabryki u pininfariny, tzn czysto -------------------- torque ? no, thanks !
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
wszystko mi się podoba, motorownia zacnie poskładana, super setup tylko to FWD
![]() -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 08 March 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Auto na ten sezon przygotowane
![]() Zostało zrobione prawie wszystko co było zaplanowane : - większa chłodnica oleju - dodatkowa pompa paliwa BOSCH 044 - dodatkowy zbiornik Swirl Pot aby uniknąć odpływanie paliwa - nowszy soft do EMU - zmiana skrzyni 6b na 5b ( na razie seria z czasem dojdzie szpera ) - 3 barowy wskaźnik boost Zostały wystrojone dwie mapy : Mocniejsza przy doładowaniu nie całych 2 barów 501KM @ 6625 rpm i 574,1Nm @ 4907 rpm Słabsza przy doładowaniu 1,5 bara 474,8KM @ 6643 rpm i 528.5Nm @ 5865 rpm Musieliśmy Nm obciąć aby nie zabić od razu skrzyni ![]() Fotki https://picasaweb.google.com/10910234480273...kiemMBINieTylko https://picasaweb.google.com/10910234480273...469/FiatCoupeLE Filmik z hamowni http://www.youtube.com/watch?v=UDbpcbn7vsk http://www.youtube.com/watch?v=o5DZpBohr7Y |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
piękny wózek
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 24 November 2011 Skąd: Wawa ![]() |
a ja z trakcją przy takiej mocy? szpera daje radę?
-------------------- Renault Megane 1.8 16V Turbo - było
Mazda 6 MPS - był -Best ET 13:45 Ryki 2015 Mazda 6Speed - jest |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 04 August 2009 Skąd: Ldz ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=tQ1FjYkwKBY
Może Kolege zainteresuje, też Coupe też 2,5litra tylko jeden garnek więcej i napęd na tył (jest cały topic na forum o uturbianiu Bawarskiej marki). -------------------- Delta HPE, 2X Dedra Integrale
|
|
|
![]()
|
|
Tomka znam osobiście
![]() Kibicuję jogo projektowi ale chcę pozostać przy włoskiej motoryzacji Trakcja jest bo pierwszy i drugi bieg idzie na doładowaniu jednego bara |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
Wytłumaczcie jedno. Przepływy czapki się kończą czy z jakiego powodu sytuacja jest taka, że 0,5bar doładowania daje 27KM ? Raczej 0,5Bar-a z takiej muszelki daje więcej.
-------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Wytłumaczcie jedno. Przepływy czapki się kończą czy z jakiego powodu sytuacja jest taka, że 0,5bar doładowania daje 27KM ? Raczej 0,5Bar-a z takiej muszelki daje więcej. Napedzanie turbiny, wbrew potocznej opinii, kosztuje. A jak chcesz ja pedzic na granicy,to kosztuje to bardzo duzo. Druga sprawa, ze dalo to 50nm, a 27 koni. Trzecia to taka ,ze wieksze doladowanie, to slabsza sprawnosc turbo, cieplejsze powietrze, czyli mniejsza gestosc powietrza. Wiec 2 bary w stosunku do 1.5 bara to 20% wieksze cisnienie,ale moze skutkowac tylko 10% wieksza gestosc powietrza. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
Napedzanie turbiny, wbrew potocznej opinii, kosztuje. A jak chcesz ja pedzic na granicy,to kosztuje to bardzo duzo. nie mieszaj w to gestości bo ona nie ma nic z tym wspólnego Druga sprawa, ze dalo to 50nm, a 27 koni. Trzecia to taka ,ze wieksze doladowanie, to slabsza sprawnosc turbo, cieplejsze powietrze, czyli mniejsza gestosc powietrza. Wiec 2 bary w stosunku do 1.5 bara to 20% wieksze cisnienie,ale moze skutkowac tylko 10% wieksza gestosc powietrza. ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Tak czy siak turbo się kończy ale bez przesady bo i głowica wymięka....
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
nie mieszaj w to gestości bo ona nie ma nic z tym wspólnego ![]() ![]() Jak to gestosc nie ma nic wspolnego? Od gestosci powietrza zalezy, jak duza moc sie wygeneruje. Dlatego przy morzu w zimny dzien masz wieksza moc, niz w gorach w lato. W efekcie wyciskanie maksa z turbo nie zawsze ma sens, bo wiecej grzeje niz to warte. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Jak to gestosc nie ma nic wspolnego? Od gestosci powietrza zalezy, jak duza moc sie wygeneruje. Dlatego przy morzu w zimny dzien masz wieksza moc, niz w gorach w lato. W efekcie wyciskanie maksa z turbo nie zawsze ma sens, bo wiecej grzeje niz to warte. tak ale ciężko o zmiane gęstości przy podnoszenu doładowania . |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 01 June 2010 Skąd: Rzeszów ![]() |
Damag Mega projekt kibicuje od początku na forum fiat Coupe:) Czekam na filmy jak to lata:D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 07 December 2012 Skąd: WI ![]() |
Ładnie schludnie prace dokonane
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
damag ja nie jestem pewien czy jest sens cokolwiek poprawiać bo przebieg momentu jest można powiedzieć idealny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 15 April 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Możesz powiedzieć jaka jest waga aktualna auta?
Projekt bardzo fajny ![]() Prezentuje się bardzo dobrze. Mam nadzieje, że będzie bezproblemowy. -------------------- Daewoo Lanos GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Projekt fajny. Stylistycznie wolałbym skromniej ale to kwestia gustu. Powodzenia w dalszych modach
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
podchodzi jakas skrzynia RWD pod ten silnik bez flanszy?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 05:06 |