![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Gabriel, kiedyś przerabiałem temat i były bardzo podobne objawy(coś się przytykało) - pomogła wymiana filtra.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 21 May 2011 Skąd: Mrągowo ![]() |
Mam kolejny problem. Po przejechaniu kilku km silnik mi zgasl. Po odpaleniu chodzil tylko 5-10 sekund i gasl, ale za ktoryms razem odpalil normalnie wiec pojechalem dalej. Przejechalem znowu ze 2-3 km i stalo sie znow. Tym razem podczas kilku prob odpalil na te 5-10 sekund, ale po chwili juz nie chcial w ogole zagadac. A gdzie masz przepływomierz? Na filmiku z Legend PRL, na ujęciu spod maski nie widać w dolocie przepływki... Ja miałem dokładnie ten sam problem po konwersji przepływki, bo uznałem że skoro emuluję sygnał, to MAF nie będzie potrzebny - gruuuubo się myliłem. Zamontuj przepływkę i będzie dobrze - ona nie steruje tylko składem mieszanki ale również kątem wyprzedzenie zapłonu. Po paru kilometrach komputer głupiał, z wydechu leciała benzyna, iskra była a nie odpalał. -------------------- Simple is beautiful.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 24 October 2008 ![]() |
Z przeplywka byl niefortunny wypadek bo kiedys kabelek od niego mi sie wkrecil w pasek, urywajac wtyczke z kawalkiem kabla ktory oczywiscie gdzies wypadl i sie zgubil po drodze. Z leniwstwa przejezdzilem tak kilka miesiecy i nigdy problemu z nim nie bylo.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 January 2010 ![]() |
Widziałem Cię ostatnio na mojej wsi i że byłeś w ciekawym miejscu jakim jest garaż Marka Bregisza:)
-------------------- G35 White Pearl
Triumph Spitfire Customized--> coming soon |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 05 March 2005 Skąd: zza węgła ![]() |
Peloponez widziany we wtorek lecac bokiem pod Belwederem koło Łazienek
![]() Pytanie do Ojca Właściciela: czy tam przypadkiem burbo nie wjechało w tzw. międzyczasie??? |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 15 February 2008 ![]() |
Super Poldek, miazdzy system
|
|
|
![]()
|
|
Turbo niestety nie wlecialo, skrzynie Volvo nie wytrzymuja nawet fabrycznej mocy vr6, wiec zastanawiam sie co dalej robic ;] Rodzi sie jakis plan ale jak narazie brak mi warunkow zeby nad tym popracowac
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 09 June 2012 ![]() |
myślałeś o połączeniu ze skrzynią z m30? taka moja teoria ale jak wrzucają silniki bmw to i skrzynie raczej wejdą a strasznie drogie nie są
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: GGC Inc. ![]() |
Turbo niestety nie wlecialo, skrzynie Volvo nie wytrzymuja nawet fabrycznej mocy vr6, wiec zastanawiam sie co dalej robic ;] Rodzi sie jakis plan ale jak narazie brak mi warunkow zeby nad tym popracowac ![]() a jak Skandynawowie radzą sobie ze skrzyniami volvo przy mocach 400+? -------------------- Sierra P100 pick-up 89r. - SOLD
Silvia S15 Nurburgring facelift edition - SOLD M3 E46 LCI www.nissantech.pl |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
Mają m90 z modzonym jakoś synchro 2 i 3 biegu...
EDIT: Spróbujcie połączyć dzwon z m47 z fordową n9, seryjnego vr'a wytryma spokojnie, przełożeń do wyboru trochę, tania jest i łatwo dostępna. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 July 2008 ![]() |
Patrze na zdjęcia i tak sie zastanawiam - nie przeszkadza Ci brak wycieraczek ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
z tego co kilka dni temu widzialem to ma jedna dla kierowcy
![]() -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 07 December 2012 Skąd: WI ![]() |
Jako twój nowy sąsiad kilku dniowy po drugiej strony ulicy patrząc na tył zaparkowanego Poloneza , uważam że jest stanowczo za głośny
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 22 April 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
masyznka!
-------------------- https://www.facebook.com/HypertechRacing
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 13 November 2006 Skąd: 3CITY ![]() |
Silnik na pewno fajny i ten jego dźwięk ale i tak najlepszy jest wygląd gleba,szeroki rant i te dokładki błotników petarda ,są na tym forum jakieś s4,skyline itp ale ten projekt jak dla mnie to i tak jest mistrzostwo.
-------------------- Renault Megane 3RS
|
|
|
![]()
|
|
to sie zwie stylówa Panie
nie każdy wóz jest od tego żeby sie błyszczał -------------------- https://www.facebook.com/HypertechRacing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 22 August 2012 Skąd: Namysłów/Żyrardów ![]() |
A tak właściwie ma ktoś kontakt do właściciela? Bo mam sprawę do niego..
|
|
|
![]()
|
|
wyślij mu wiadomość prywatną a jeśli będzie chciał to odpisze
![]() -------------------- https://www.facebook.com/HypertechRacing
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 28 January 2014 Skąd: Rzeszów ![]() |
Wóz niesamowity, pięknie zrobiony i z klasą. Rewelacja.
-------------------- _________________
[url="http://bafomet.pl"]bafomet.pl[/url] |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję :-) Mam już z grubsza ułożony plan dalszych przeróbek Borka, większość elementów będę robił od nowa, bo za pierwszym podejściem miałem o wiele mniejsze pojęcie w tych tematach i dopiero po czasie wyszły na jaw ograniczenia tego co skonstruowałem
![]() Z drugiej strony szkoda aby wszystkie te części się marnowały, więc kupiłem zdrową budę niebieskiego Poldka przejściówki z 92 roku, i przekładam do niej VR6 i resztę "tuningowych gratów". Jeśli ktoś jest zainteresowany, pewnie niedługo będzie na sprzedaż, a ja będę sobie dalej udoskonalał zielonego :-) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 24 July 2025 - 22:41 |