![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 22 August 2012 Skąd: Namysłów/Żyrardów ![]() |
Fajnie. A zdradzisz chociaż co za silnik planujesz tam wrzucić?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 24 October 2008 ![]() |
No i wszystkie bebechy przełożone
![]() Zdjęcia - PESfoto (Paweł Skrzypczyński) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A tu jeszcze kilka fot odemnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Jaka cena? Kurde, kocham te oba poldki
![]() ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 15 June 2010 Skąd: Łódź ![]() |
Kozackie poldzisko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 05 May 2009 Skąd: Nowa Huta ![]() |
Zielony ładniejszy był
![]() -------------------- BMW...freude am fahren...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
Przejściówka w tym kolorze robi robotę, Jakieś zmiany zawieszoniowo-hamulcowe nastąpiły?
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 01 December 2013 Skąd: Katowice ![]() |
mam wrażenie, albo jest walnięty przy wlewie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Zdjęcia przeleciały przez internety jak burza, jest kozacko i medialnie
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 28 February 2010 ![]() |
Może się mylę, przeczytałem 2 razy cały temat i nigdzie nie jest opisane nic o misce i smoku, tu silnik wzdłużnie a seryjnie poprzecznie....
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 31 March 2008 Skąd: Kraków ![]() |
Piękny, aczkolwiek zielony bardziej się podobał.
Jaka cena za niego? Wyślij PW lub tutaj. Pzdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 January 2010 ![]() |
Fejm się zgadza i to na maksa. Fotki poldka widziałem też na zagranicznych fejsach
![]() ![]() -------------------- G35 White Pearl
Triumph Spitfire Customized--> coming soon |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie zdjęcia Pawła wyjątkowo szybko rozprzestrzeniły się w internecie
![]() PatrykV8, smok został fabryczny. Jest to jeden odlew aluminiowy z pompą, więc przerobienie go byłoby kłopotliwe. Miska została tylko minimalnie nacięta i zespawana w jednym miejscu gdzie była blisko belki (możliwe że nie było to nawet konieczne.) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 04 March 2014 ![]() |
A jak rozwiązałeś sprawę tylnego mostu?
Jeśli gdzie to jest napisane to musiałe nie zauważyć. Ten "akwarium" jest poprostu cudny ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 05 July 2008 Skąd: Białystok ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 04 March 2014 ![]() |
Sorki mój błąd
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 January 2010 ![]() |
Gabriel dostałeś moją wiadomość dotyczącą deski na fejsie? bo tu masz pełną skrzynkę
-------------------- G35 White Pearl
Triumph Spitfire Customized--> coming soon |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 28 February 2010 ![]() |
Gabriel czyli obalasz mit że wcale nie jest to wymagane przy swapie? Nici się nie dzieje?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 03 May 2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 02 July 2017 ![]() |
Nie będę zakładać nowego tematu, więc kontynuuje ten.
A więc auto jak wiadomo podróżowało od właściciela do właściciela zanim znalazło stały dom. W końcu wylądowało u mnie. ![]() Oczywiście jak na niego przystało - na lawecie. Kupilem go z ukreconym dyfrem. ![]() Niestety, na samej wymianie mostu nie przystało. Auto było w fatalnym stanie zaczynając od mostu na silniku kończąc. Na pierwszy ogień poszła zmiana mostu, teraz jest jeszcze krótszy o przełożeniu 4,3. Kolejnym etapem były oczywiście hamulce, po zakupie auto praktycznie w ogole nie hamowało więc seryjne heble rodem z fiata 125p zostały zastąpione hamulcami z Alfy Romeo 146 o średnicy tarcz 284mm, serwo z pompą od poloneza na Lukasie ![]() Porównanie: ![]() Dystanse na tyle również zostały zmienione: ![]() Z rzeczy wizualnych założyłem front od Borewicza: ![]() Elektryka to była istna plątanina kabli, której nie byłem już w stanie ogarnąć, silnik pracował na 4/5 a czasem 6 garów, w zależności jaki miał humor ![]() Zrobiony został na nowo układ chlodzenia. Chlodnica od uno turbo, płaski wentylator FMIC.PL, rurki wodne ze stali nierdzewnej oraz złączki silikonowe FMIC.PL ![]() ![]() Silnik po krótkim czasie wydmuchał uszczelkę pod głowicą, wywalał płyn ze spalinami przez zbiorniczek wyrównawczy. Więc dostał nowe uszczelki, uszczelniacze oleje filtry, płyny no i rozrząd: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety w dalszym ciągu chodził jak chciał i wyrzucał płyn przez zbiorniczek, jedna sekcja na cewce wyzionęła ducha. Nie robiłem juz tego ponieważ silnik po "remoncie" również nadawał się jedynie do zrobienia z niego stolika. Po zmierzeniu kompresji na 2 cylindrze manometr wskazał "aż" 5 bar. Więc pozostało tylko jedno ![]() ![]() ![]() Udało się zdobyć silnik w stanie idealnym, nigdy nie rozbierany, który został również uszczelniony przed włożeniem, zalany Motulem. Instalacja elektryczna zrobiona od podstaw, wywalony został oryginalny komputer, który został zastąpiony ECUMASTEREM EMU a wentylator chłodnicy, który nie dawał rady zastąpiony został wentylatorem od Accorda VI 2.0 (przynajmniej na razie) ![]() ![]() Ożywione zostały również wskaźniki na liczniku bo poza stanem paliwa nie działało dosłownie nic. Drążki reakcyjne, które byly wydłużane wg zdjęć w tym temacie najnormalniej w swiecie pękły więc wykonane zostały nowe solidniejsze: ![]() Obecnie auto zostało mechanicznie poskładane i odpalone niestety przed wyjazdem na strojenie padła kolejna cewka ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 05:04 |