![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 February 2010 Skąd: Kraków ![]() |
a na ile można liczyc w silniku 2.0 tdi wydech 3 cale zaraz za turbo IC centralny turbo gtb2260vk i jakies mocniejsze wtryski , obecnie na seryjnych wyszło 240 KM i 450 NM u mnie wyszło 294konie plus wtrysk metanolu dało w sumie około 312koni, na seryjnych wtryskach bez przestawiania rozrządu wychodzi około 250-265 koni w zalezności od jakości wtrysków. Bosio 1287+ dedykowane do 2.0tdi 16V dają juz sporo dymu ale przy około 300PS i 4000 jest jeszcze 500Nm. Ale co z tego jak zasrana głowica która siedzi w 2.0tdi 16V nie daje rady takiej mocy i momentu dlatego po zmianie silnika pozostałem przy seryjnych wtryskach a obecnie zrobiłem na tej mocy około 55kkm i silnik jeszcze zyje ![]() Wykresik z 2012 roku: https://www.facebook.com/EcuProject/photos/...e=1&theater |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 12 May 2003 Skąd: L ![]() |
a teraz pytanie za sto punktów: Ile moze wyjsc na 1.9 tdi 105 km BKC z
- seryjnymi wtryskami - dp3cale'' - rura dolotowa z arl - przeplywka z 2.0 tdi - nowe gtb2260vk - nowe sprzeglo sachsa - 3bar sensor ? |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 August 2010 Skąd: warszawa ![]() |
180KM, bo tyle chyba te silniki przyjmują, no nie stare dobre arl'e.
|
|
|
![]()
|
|
180KM, bo tyle chyba te silniki przyjmują, no nie stare dobre arl'e. hm, na poprzednim setupie na wtryskach ALkach i turbinie arla i dosyc mocnym programie, (i wiecej nic nie modzone) wyszlo 200... ale nie zameirzam co 50.000 km czyli w moim przypadku co rok zmieniac koncowek czy tez calych wtryskow, bo w ostatnim przypadku padly calkowicie... no nic, zobaczy sie, teraz wole mniej, ale bezawaryjniej. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 June 2005 ![]() |
Z tego co kojarzę BKC ma już szeroką rurę dolotową, zmiana przepływki raczej bez sensu, gtb22 do seryjnych pompek bez sens jeszcze większy. Lepiej coś mniejszego żeby wstawało jakoś.
|
|
|
![]()
|
|
Z tego co kojarzę BKC ma już szeroką rurę dolotową, zmiana przepływki raczej bez sensu, gtb22 do seryjnych pompek bez sens jeszcze większy. Lepiej coś mniejszego żeby wstawało jakoś. to co wymienilem mam juz zamontowane, czekam na pompki oem jeszcze, mam juz dosc wymiany co rok koncowek firad, chyba ze dac koncowki boscha w ostatecznosci, ale nie wiem czy blok wytrzyma wtedy na takim setupie... a ze gtb to mialem wiec wlozylem. Szkoda zachodu z tym modzeniem starego tdi, ale jak sie samemu o tym nie przekonalem to nikomu nie wierzylem. A może ALki włoze i na tym wystroje, sie zobaczy.. co by nie wyszlo, pokaze wykres. |
|
|
![]()
|
|
to co wymienilem mam juz zamontowane, czekam na pompki oem jeszcze, mam juz dosc wymiany co rok koncowek firad, chyba ze dac koncowki boscha w ostatecznosci, ale nie wiem czy blok wytrzyma wtedy na takim setupie... a ze gtb to mialem wiec wlozylem. Szkoda zachodu z tym modzeniem starego tdi, ale jak sie samemu o tym nie przekonalem to nikomu nie wierzylem. A może ALki włoze i na tym wystroje, sie zobaczy.. co by nie wyszlo, pokaze wykres. a swoją drogą bedą pasowac do bkc (gdzie sterowanie jest edc-16) cale pompki, całe powtarzam z arla o koncowe AL (gdzie sterowanie jest edc-15) ?? |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Z tego co kojarzę BKC ma już szeroką rurę dolotową, zmiana przepływki raczej bez sensu, gtb22 do seryjnych pompek bez sens jeszcze większy. Lepiej coś mniejszego żeby wstawało jakoś. czyli co, mam rozumieć, że wykres który wrzuciłem został narysowany w paintcie i nie ma możliwości, żeby gtb22 dobrze wstawało? |
|
|
![]()
|
|
CYTAT a swoją drogą bedą pasowac do bkc (gdzie sterowanie jest edc-16) cale pompki, całe powtarzam z arla o koncowe AL (gdzie sterowanie jest edc-15) ?? będą pasować, trzeba je tylko wpisać w sterownik. CYTAT czyli co, mam rozumieć, że wykres który wrzuciłem został narysowany w paintcie i nie ma możliwości, żeby gtb22 dobrze wstawało? może, ale w wykresy evo nie chce mi się wierzyć ![]() |
|
|
![]()
|
|
wykres z hamowni dynoproject, to też już jest niewiarygodne? w kilku innych autach strojonych przez Evo też widziałem jak wstaje GTB22 i już mnie specjalnie nie dziwią 2b doładowania przy 2k rpm...
|
|
|
![]()
|
|
w takim razie ten wykres co pokazałeś to chyba najmocniejsze GTB22 na AL jakie widziałem
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 04 July 2005 Skąd: WrO ![]() |
Tylko ten wykres nie jest na AL
![]() |
|
|
![]()
|
|
wyżej napisane że na al
![]() |
|
|
![]()
|
|
jeżeli dalej mowa o wykresie który wrzucałem, to nigdzie nie pisałem nic o AL. napisałem, że seryjne pompki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 04 July 2005 Skąd: WrO ![]() |
Dokładnie, najmocniejsze seryjne pompki
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 02 June 2011 ![]() |
Witam , podpinam się pod temat , jeżdżę Passatem B6 2.0 tdi 16v 170km kod silnika BMR , pytanie jaki przyrost mocy możma uzyskać wymieniając turbo na GTB 2060 vklr + IC + DP 3 cale na seryjnych pompkach ? Auto to dupowóz i służy do normalnego przemieszczania się ale jak wiadomo czasami brakuje mocy. Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 12 December 2012 ![]() |
Nie czasami a pewnie zawsze brakuje przecież taka krowa nie jedzie
![]() Czego możesz się spodziewać to na pewno worka pieniędzy do wydania i max 250-450 to Ci raczej każdy napisze ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 02 December 2006 Skąd: Białystok ![]() |
pod warunkiem ze wtryski dadza Ci paliwo a tu bywa roznie
-------------------- E60 535d
S211 320CDi W201 -YT |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 06 November 2014 ![]() |
Kogo polecacie do modyfikacji 2.0TDI BKD na GTB2260VK ? Najlepiej blisko Mazowieckiego ale jak oferta $ bedzie kuszaca to zapuszcze sie dalej. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 08 April 2008 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 09 July 2025 - 20:48 |