![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 21 May 2006 Skąd: WROCŁAW ![]() |
da sie kkkprzerobic, to turbo ma dobry potencjal w ps, niestety wstaje jak slimak
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 May 2008 ![]() |
to wole gtb22 bo wstaje szybko hehe Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Dario84 rozumiem że diesel w teorii ma niższe EGT podczas jazdy w częściowych obciążeniach, ale modzone klekoty jeżdżące pełnym ogniem na autostradzie EGT maja już podobne więc dlaczego nie? Bo nikt tego nie stosował? Testowałeś kiedyś coś takiego lub ktoś znajomy?
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 04 March 2012 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Widziałem na allegro turbine kkk 3.0 tdi przerobioną na podciśnienie i jeżdziło to w 1.9 tdi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 15 April 2010 Skąd: Lublin Czechów ![]() |
Od turbiny w A4 AEB odpaliłem kilka razy papierosa, była wręcz pomarańczowa z temperatury,( dopiero po prawie 3min przestała świecić) w tdi ani innych D nie dało rady tego zrobić, więc różnica w EGT jest znaczna..
|
|
|
![]()
|
|
pytanie mam do fachowców od GTB22, Czy wszystkie auta wystrojone na GTB22 walą tak na czarno . Ogladałem pare filmów na youtube i wszystkie robią zasłone dymną za soba . Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 20 October 2012 Skąd: Wrocław ![]() |
![]() Tutaj wykres 1.9 tdi z KKK ( odpowiednik GTB2260vk) Moje byłe auto robione w Evolution Motor Sport. Co prawda turbo wstaje póżno ale jak wstanie idzie jak wściekłe robi sie z diesla taka turbo benzyna ![]() |
|
|
![]()
|
|
ja już turbo zamieniłem na gtb2260vk Garetta a KKK odesłałem . a odpowie mi ktos co z tym czrnym dymem ???
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 February 2012 ![]() |
_evolution: napisz może jakie jeszcze zmiany były robione w tym 1.9 TDI na kkk (i jakie to było 1.9tdi bazowo)
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 February 2010 Skąd: Kraków ![]() |
![]() Tutaj wykres 1.9 tdi z KKK ( odpowiednik GTB2260vk) Moje byłe auto robione w Evolution Motor Sport. Co prawda turbo wstaje póżno ale jak wstanie idzie jak wściekłe robi sie z diesla taka turbo benzyna ![]() Jak to możliwe że poźno turbo wstaje? Przecież evo ponoć najlepiej ogarnia temat przeróbek i strojenia gdzie poniżej 2000 turbo pompuje już 2bary, spora jest różnica pomiędzy garettem a kkk? jeżeli chodzi o przeróbkę? ![]() peter22, te auta na gtb co walą dymem to walą cały czas czy tylko gdy jeszcze turbo nie wstało? |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 11 November 2006 Skąd: Śląsk ![]() |
Dlaczego taki słaby dół wyszedł skoro można tak zrobić z tej suszarki że prawie wstaje jak seria?? co do dymienia to zależy od napisanego programu, ale żeby nie miała suszarka za dużego laga to musi być trochę podlane paliwa, ale na pewno można wybrać optymalne parametry, zresztą u nas w pl to pikuś w porównaniu do francuskich tunerów czy włoskich tam to dopiero batory jest i nikomu to nie przeszkadza
|
|
|
![]()
|
|
Piramida wala na czarno cały czas. KKK to nie Garett daje sie przerobić ale wstaje jak GT22. jak sie myle to niech mnie ktos poprawi . Ja sie o tym dowiedziałem z b. dobrego źródła
|
|
|
![]()
|
|
np to auto http://www.youtube.com/watch?v=rp15hdsiUOc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 23 August 2007 Skąd: Kędzierzyn-Koźle ![]() |
Wszystko zależy od wystrojenia, my preferujemy softy albo całkiem bez dymu albo z delikatnym smuzeniem, mówię oczywiście o gtb22.
-------------------- Golf 4 1,9 TDI 240KM
|
|
|
![]()
|
|
czyli sie da , to super. a jakie moce wychodza na takim lekkim smuzeniu???
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 February 2010 Skąd: Kraków ![]() |
np to auto http://www.youtube.com/watch?v=rp15hdsiUOc no kopci ale na tym filmie nie widać żeby kopcił pod max obciążeniem, zanim turbo wstanie to trochę dymu zawsze będzie, ważne co by taki batory jak na filmie nie walił gdy suszara dmucha pełną parą ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 23 August 2007 Skąd: Kędzierzyn-Koźle ![]() |
Wszystkiennasze pracę łącznie z wykresami są na naszej stronie fb: www. facebook.com/ctrtuning
-------------------- Golf 4 1,9 TDI 240KM
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Co do kopcenia zalezy od kondycji silnika wtryskow etc. Mozna sie postarac i zrobic zeby dobrze wstała turbina ale lekki dym zawsze bedzie. A batory tylko na zyczenie klienta jest jesli chce albo lekkie problemy z autem
![]() A co do KKK mozna zrobic było zeby lekko wczesniej wstało ale nie da rady zrobic zeby wstało jak gtb2260vk ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 05 July 2025 - 13:18 |