Shoutbox 0 nowych PW 

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Opolski Sprint Samochodowy + Zlot Samochodów Japońskich, Lotnisko Kamień Śląski 02.09.2012
bors
post Sun, 02 Sep 2012 - 20:56
Post #61

User

a idz mi z tą skodą , bedzie mi sie sniła po nocach smile.gif.Poza tym fakt ,skończmy temat, niech organizatorzy wyciagną wnioski
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 02 Sep 2012 - 20:56
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
damian146ti
post Sun, 02 Sep 2012 - 21:29
Post #62

Frequent User

W temacie 0,04s

--------------------
Motorsport Wiring Solutions
Powered by MWS

+Quote Post
taquito
post Sun, 02 Sep 2012 - 22:19
Post #63

Frequent User

fachowcy powiedzcie plyty podobne do tych z lotniska w Rudnikach a jednak wszyscy czasy robia gorsze !? wyslizgane plyty na starcie ?

w innych miejscach ( ustawianie LC na parkingu) musialem przesunac odcinke LC aby nie zamulilo a na starcie wrecz odwrotnie, jakie sa wasze opinie ?

--------------------
Fiat CC 1.2 8v Turbo

ET 11,7s @ 195km/h

+Quote Post
yapko
post Sun, 02 Sep 2012 - 23:47
Post #64

Frequent User

Czasy w Kamieniu o 0.3 sek gorsze niż w Rudnikach. Ja na 4 biegu co łączenie płyt to piszczałem oponami.
Dla mnie nawet fajne zawody, tylko nietaktownie zachował się do mojej osoby kierownik zawodów ( ten staaaarszy łysy facet) upominając mnie przed finałem że podczas grzania opon, burnout'u, nie moge przekroczyć linii startu, bo on może mnie wykluczyć z zawodów ! .... Na wszystkich innych zawodach można !
Nie ustawiałem się do poprzednich startów długo, nie jestem kontrowersyjną osobą, nie jestem chamski ani ignorancki, a jednak tego Pana zapamiętam z bardzo złej strony za takie zastraszanie.

Szkoda że organizatorzy nie powycinali trawy na pasach. Na hamowanie było tak mało miejsca że nigdy się nie zmieściłem przed słupkami.

--------------------
https://www.facebook.com/yapkoteam?ref=hl - polub mój funpage
Nissan Sunny SR20DET et 12,339
1 miejsce FWD Turbo 2013

+Quote Post
Orzeł
post Mon, 03 Sep 2012 - 06:29
Post #65

User

Zamieszanie było i to spore. Jednego zawodnika wykluczono bo z tyłu wystawały mu koła poza obrys auta (naciągnięte gumy) zrobił 3 przejazdy i w 4tym nagle starszy Pan podchodzi i mówi że to auto już nie pojedzie, inni jeździli w streecie wybebeszonymi autami a jeszcze inni wpisywali się do klasy niżej. Po co były badania kontrolne?? Mogli od razu powiedzieć, że konkretne auto nie może startować albo ma zmienić klase, a nie kasować 40 zł i później Starszy Łysy Pan miał jakieś widzimisie i dyskfalifikacja.

Co do czasów to z tego co zauważyliśmy średnio były gorsze w zależności od klasy o 0.5-1 sek w porównaniu do np Rudnik. Każdy zastanawiał się czy coś mu nie padło w aucie, ale po rozmowie z różnymi zawodnikami stwierdziliśmy że auta są ok tylko coś nie halo jest z tym torem albo trakcją smile.gif.

Może miał ktoś założonego RL przy przejazdach i porówna czas z RL do tego z przejazdu ??

W temacie czasów 0.002:

finał diesla:
1) 14.112
2) 14.114

biggrin.gif

--------------------
Jest 535XD stage2: 396@790 by DYNOSOFT
Było CCCO A4 3.0 TDI By DYNOSOFT
381PS@726Nm

+Quote Post
buryy
post Mon, 03 Sep 2012 - 07:44
Post #66

User

To były pierwsze zawody z nowym regulaminem, następnym razem pewnie AO się poprawi.
Starszy pan rzeczywiście mocno irytujący.
Dzięki yapko, Kąkolewo? ;-)

--------------------
FUN:
Golf 1 400+
S4B5 450+
AudiCoupeQuattroV8T 600+

+Quote Post
LamaDawid
post Mon, 03 Sep 2012 - 07:50
Post #67

Super User

CYTAT(Orzeł @ Mon, 03 Sep 2012 - 06:29) *
Zamieszanie było i to spore. Jednego zawodnika wykluczono bo z tyłu wystawały mu koła poza obrys auta (naciągnięte gumy) zrobił 3 przejazdy i w 4tym nagle starszy Pan podchodzi i mówi że to auto już nie pojedzie, inni jeździli w streecie wybebeszonymi autami a jeszcze inni wpisywali się do klasy niżej. Po co były badania kontrolne?? Mogli od razu powiedzieć, że konkretne auto nie może startować albo ma zmienić klase, a nie kasować 40 zł i później Starszy Łysy Pan miał jakieś widzimisie i dyskfalifikacja.

Co do czasów to z tego co zauważyliśmy średnio były gorsze w zależności od klasy o 0.5-1 sek w porównaniu do np Rudnik. Każdy zastanawiał się czy coś mu nie padło w aucie, ale po rozmowie z różnymi zawodnikami stwierdziliśmy że auta są ok tylko coś nie halo jest z tym torem albo trakcją smile.gif.

Może miał ktoś założonego RL przy przejazdach i porówna czas z RL do tego z przejazdu ??

W temacie czasów 0.002:

finał diesla:
1) 14.112
2) 14.114

biggrin.gif

klasa street Przecież w regulaminie pisze że koła mogą wystawać 5 cm poza zarys samochodu to dziwne że sędzia nie zna regulaminu :/

--------------------
Corsa A R32 Turbo Street FWD
2013 Bemowo ET: 11:43 217km/h Rekord Polski do 2015
2012 Ełk ET 11:67 212km/h
2012 Rudniki ET: 11:75 213km/h

+Quote Post
lightman
post Mon, 03 Sep 2012 - 08:39
Post #68

Forum Killer

jaja jak berety, taka szczegółowa kontrola zaglądali wszędzie chyba tylko kontroli osobistej nie zrobili i takie kwiatki. laugh.gif

+Quote Post
bandadrombo
post Mon, 03 Sep 2012 - 10:05
Post #69

Rookie

CYTAT(bors @ Sun, 02 Sep 2012 - 18:35) *
Pozdrawiam buraka nie chcacego sie przyznac do oszustwa

Sam jesteś burakiem, parówo. Narobiłeś tyle zamieszania, zwyzywałeś rywala, dostałeś z powrotem swój amelinowy pucharek, po czym rzuciłeś nim wpi***, a na końcu gość z obsługi powiedział, że się zrzekłeś wygranej...

Polecam zmienić pampersa, bo poziom porażający blink.gif

+Quote Post
bors
post Mon, 03 Sep 2012 - 10:12
Post #70

User

no zrobiłem zamieszanie bo buraków oszustów dzieciaków trzeba tępić
i
http://www.youtube.com/watch?v=nyOCgr86usE

dziękuje dobranoc

+Quote Post
bandadrombo
post Mon, 03 Sep 2012 - 10:43
Post #71

Rookie

Normalny chłop poszedłby do tego ciula co był spikerem i powiedział, że się pomylił. To tyrałeś afere do zawodnika, bo go wyczytali? , po czym dostałeś puchar do ręki, ale w efekcie SAM SIĘ ZRZEKŁEŚ WYGRANEJ DZBANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kto tu jest dzieciakiem?!

Brak mi słów na takie podejście...

http://www.youtube.com/watch?v=8Bavd6gi20Y

+Quote Post
bors
post Mon, 03 Sep 2012 - 10:44
Post #72

User

no byłem u spikera u dyrektora zawodów i jescze u paru osób , wszyscy olali sprawe i powiedzieli ze jest wszystko w porządku, smile.gif.Sędziowie nie chciei sie przynać do błedu to chciałem zeby sie zawodnik przyznał do oszustwa a tego nie zrobił, a to ze mi oddał jakies alumenium sprawy nie załtiwło bo oficjalnie dalej wygrał on

+Quote Post
bandadrombo
post Mon, 03 Sep 2012 - 10:55
Post #73

Rookie

Jak przylazł chłop z obsługi celem wyjaśnienia to co zrobiłeś? Wogóle nie ma tematu...wstyd jak z Częstochowy na Kalkute.

+Quote Post
yapko
post Mon, 03 Sep 2012 - 11:04
Post #74

Frequent User

buryy już do Kamienia Śląskiego miałem 350 kilometrów. Do Kąkolewa mam 430 w jedną strone. To za dużo. Moje następne zawody to SSS Biała Podlaska i tam zapraszam na rewanżyk smile.gif

k64 Pamiątkowa fotka smile.gif Mam nadzieje że Yapko Team pomógł, szczególnie przy tylnim lewym hamulcu smile.gif

od lewej : yapko ( 2 miejsce FWD Turbo), Szalony ( 1 miejsce FWD), Sebo991 ( 1 miejsce Mini), k64 ( 2 miejsce RWD Turbo)

--------------------
https://www.facebook.com/yapkoteam?ref=hl - polub mój funpage
Nissan Sunny SR20DET et 12,339
1 miejsce FWD Turbo 2013

+Quote Post
siewcu
post Mon, 03 Sep 2012 - 11:25
Post #75

Forum Clubber

Wyniki gdzieś są?

+Quote Post
luklam
post Mon, 03 Sep 2012 - 14:20
Post #76

Super User

CYTAT(yapko @ Sun, 02 Sep 2012 - 23:47) *
Czasy w Kamieniu o 0.3 sek gorsze niż w Rudnikach. Ja na 4 biegu co łączenie płyt to piszczałem oponami.
Dla mnie nawet fajne zawody, tylko nietaktownie zachował się do mojej osoby kierownik zawodów ( ten staaaarszy łysy facet) upominając mnie przed finałem że podczas grzania opon, burnout'u, nie moge przekroczyć linii startu, bo on może mnie wykluczyć z zawodów ! .... Na wszystkich innych zawodach można !
Nie ustawiałem się do poprzednich startów długo, nie jestem kontrowersyjną osobą, nie jestem chamski ani ignorancki, a jednak tego Pana zapamiętam z bardzo złej strony za takie zastraszanie.

Szkoda że organizatorzy nie powycinali trawy na pasach. Na hamowanie było tak mało miejsca że nigdy się nie zmieściłem przed słupkami.

Jeśli chodzi o grzanie opon to rzecz polega na tym, że się przejeżdża linię starty po to żeby oczyścić sobie tor z zanieczyszczeń i nagumować start.
grożenie wykluczeniem z zawodów z tego powodu to według mnie jakiś paradoks.
z tego co tu czytam to tam była jakaś masakra i chyba dobrze że nie pojechałem bo nie lubię chamówy na zawodach.

Komisja chyba nie odrobiła zadania domowego i nie czytała regulaminu.

Na Rudnikach czasy były dobre bo organizator wysprzątał pas z zanieczyszczeń i wyciął trawę na pasie, z tego co słyszałem to w kamieniu były kamienie na pasie więc nie ma się co dziwić że czasy gorsze.

--------------------
Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012

+Quote Post
sharkcrx
post Mon, 03 Sep 2012 - 15:08
Post #77

Rookie

Siemka
Dostal ktos puchar nie za ta klase co mial??
Co do czasow to byly gorsze np. od tych z 1/4 w Rudnikach o ok. 0,4-0,5s
Wracajac do aut street to np. kolesia w CRXe zdyskwalifikowano w klasie street do 1.6 za brak wnetrza oraz zdemontowanie lampy. Czerwone Polo tez widzialem i powinno byc w innej klasie.
Ci co startuja w nie swojej klasie oraz kombinuja z wnetrzem to zwykle cwaniaczki i powinno sie takich eliminowac. Kiedys oprotestowalismy jednego pana na Kamieniu, komisja sprawdzila i musial jechac w klasie wyzej, wiec czasem w trakcie zawodow lepiej przejsc sie po plycie i zobaczyc co smiga w danej klasie wink.gif

+Quote Post
luklam
post Mon, 03 Sep 2012 - 16:54
Post #78

Super User

Zastanawia mniej jeszcze jedna sprawa.
Czemu ktoś złożył na kolegi protest że ma przelotowy tłumik?
Przecież przelotowy tłumik jest czymś normalnym w samochodach.
Według mnie następny absurd Na imprezie.

Ciekawe czy organizatorzy czytają forum i wiedzą co się działo na zawodach.

--------------------
Pierwsze Street AWD 9s w Polsce, Ełk 2012

+Quote Post
TWISTER
post Mon, 03 Sep 2012 - 17:35
Post #79

Frequent User

Ja się już dwa lata wstecz proszę oto aby motocykle mogły startować oficjalnie angry.gif angry.gif i ch@#$ z tego wynika. Organizatorzy tylko odsylają jeden do drugiego i chcą żeby dzwonić niewiadomo gdzie i po co, jak i tak to nie daje żadnego efektu. W tym roku to olałem serdecznie, konkurencja jest i się cieszy że motocykle się ścigają smile.gif

--------------------
_Szkoła Nauki Jazdy Tarnowskie Góry, Bytom

+Quote Post
k64
post Mon, 03 Sep 2012 - 18:17
Post #80

Forum Clubber

o co chodzi z tym zdjeciem na gorze o mnie?

"W temacie 0,04s" ? rolleyes.gif

to teraz ja napisze co i jak , bo bylem i na rudnikach i smigam na sss i na kamieniu bylem.

wielkie zmiany i raczej na + impreza poszla, ale jeszce duzo do naprawy hoho.

kto jedzie a kto nie?
noo glownie spogladano na badaniu technicznym na bezpieczenstwo - mialem maske na drucie, gasnice na slabym zapieciu itd ii ok przeszlo,

ale jak ktos ma aku luzny to nie dopuscil bym za holere bo jednak roznie bywa.

ja to widze tak - przypuszczam ze Ci ktorzy przeprowadzali badania techniczne maja wiedze bardziej dotyczaca przygotowania samochodu do zawodow ale nie na 1/4mili.

jak ktos mial wiecej wiedzy z tej dziedziny niz techniczny i obylo sie bez hamstwa itd to przechodzilo smile.gif hehe kulturka zawsze w obie strony leci.

a wiec jak dochodzi do starcia juz na poczatku imprezy to ciezko to widze smile.gif

hamstwo
Pytam sie Jak mozna tak ohh bez kolejki pare razy wlatywac na start ? nastepnym razem wyskocze ja Tak samo a moze inny nie bedzie duzo gadac tylko szczeli z liscia. Publika lubi show ale zawodnicy obok to maja w dupie a impreza jest dla zawodnikow jak nr 1 a wiec - Mozna sie zapytac grzecznie i w wiekszosci przypadkow przeciez ustepuje sie , tak przynajmniej jest na innych zawodach ale tutaj Hamstwo bylo i wszyscy to widzieli, tyczy sie to szczegolnie najszybszego VW na zawodach ktore krecilo 11, kierowco ciesze sie ze jestes znany , masz fajny samochod ale strugasz gwiazdora , tylko pamietaj ze wcale nie jestes taki szybki - zachowales sie conajmniej jak burak a nie jak gwiazda zawodow, tymbardziej ze chyba cos tam potrafisz jezdzic w Opolskim ale to nie ten sport - 1/4mili to zabawa dla zawodnikow a nie gwiazdy na lodzie - wszyscy maja sie bawic dobrze nie tylko ty.

Komentator itd- ma gadane , ok gosc (chyba bylo 2 komentatorow - 1 wiecej kumal o 1/4 a drugi mniej a wiec nie wiem kto gadal troche mniej fachowo), ale slaba wiedza na temat wyscigow na 1/4mili , slaba wiedza o tuningu mechanicznym podstawy ! znajomosc silnikow , przerobek itd - przynajmniej tyle (poprawcie to i bedzie ok) - " z turbinom wzmocnionom" itd - lepiej tego nie gadac bo smiesznie bylo czasem - a pozatym to ok. Atmosfera fajna biggrin.gif

trakcja: przynajmniej u mnie byla ok ! bo na jeszce bardziej spalonym sprzegle i mniejszym doladowaniuj robilem o 0,100 sek. gorsze czasy niz na EŁKU ! choc moze lepiej startowalem albo hoosiery lepiej lepily wlasnie na tej nawierzchni.

co do czasow i toru - (porownojac poprzednie zawody) procz mnie (bo u mnie fajnie bylo) faktycznie w wiekszosci mocne samochody 13stki 14stki wiec jakos slabo.

HAMOWANIE - za malo stanowczo , zaraz za meta srodkowy pedal raczej mocno jak nie bardzo mocno zeby wyrobic, zniszczylem przez to wlasciwie 2 opony nowki przednie ale to nic.

p.s.

podziekowania oczywiscie dla yapko i ekipy z "warszawy" za pomoc, i za atmosfere.
Sebo991 ) - przepraszam ze na koniec tak troche glupio wyszlo - bylem zdenerwowany pewna kwestia i syplo mi sie glupio - mam nadzieje ze wybaczysz.

przedewszystkim mi osobiscie zaden nie zaszkodzil , nie wkurzyl itd, zabawa byla piekna (mimo ze dalem ciala w finale a raczej sprzeglo ktore i tak za duzo z siebie dalo
- gratuluje jeszce raz e30 n/a 1 miejsca ) ,

i ogolnie impreza ok ! szkoda ze nie bylo 60ft

wzuce tylko te filmy ktore mam/byly dla mnie ciekawe.

final rwd turbo / spalone sprzeglo hah

k64 vs e30 n/a

k64 WZMOCNIONA TURBINA laugh.gif

sajmon audi znow chodzi ! vr6 turbo 4x4 street ! biegi ? przynajmniej lukasz lamik bedzie miec sie zkim sciagac laugh.gif

opel tigra Imielin Team Amelinium 2.0 let

moj najlepszy przejazd i koniec sezonu dla mnie

--------------------
2011 SSS -> W-ce mistrz RWD DRAG , Bemowo ET - 12,89 (mat suszarka)
2011 bigbmw -> 1 miejsce King of BMW - ET: 12,51 (mat suszarka) (urwane 0,3sek)
2012 sss Ełk -> ET: 12,01 (mat suszarka) (urwane 0,5sek)
2013 sss Kamień Ś. -> ET 11,2 (mat suszarka pocięta :P ) (urwane 0,8sek i napędy też :P)
2015 automaster -> ET 12,2 Najszybszy Lotus 7 w pl.
2016 k64 DragGirl -> ŻONA w BMW TURBO !!! :) e46 m50 608KM 800nM Go Babe GO ! :)

dyno: 740KM 1000nM seria wałki - m50 3.0
nowy projekt - sie robi czasem :P

performance.k64.pl turbo replki i orginalne gt35 gt30 gt28 ... repliki, BMW TURBO zestawy , wastegate, blow off ...

+Quote Post

5 Stron V  « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 15 September 2025 - 06:55