Shoutbox 0 nowych PW 

15 Stron V  « < 13 14 15  
Closed TopicStart new topic
> Nowy wspaniały samochód
Kodem
post Thu, 23 Aug 2012 - 14:42
Post #281

User

Kiwi ja naprawde rozumiem, ze kreuje sie CO2 na wroga publicznego, choc watpliwosci co do roli tego gazu nie brakuje. Sek w tym, ze sprawa jest duzo bardziej zlozona, a ludzie lubia proste sprawy. Emisja CO2 jest ograniczana w przypadku auto poprzez... tylko i wylacznie zmniejszanie zuzycia paliwa. Mniejsze zuzycie paliwa to dla wiekszosci krajow EU mniejszy deficyt handlowy, uzaleznienie od ropy. Normy Euro nie maja nic wspolnego z emisja CO2, podobnie jak filtry DPF, zawory EGR, katalizatory i inne takie.

W zwiazku z tym ciezko byc przeciwnikiem np coraz ostrzejszych norm Euro, gdyz one zapewniaja porzadek na NASZYM PODWORKU. Nie w Chinach. A CO2 to tylko piekny propagandowy wrog, ktory pozera nocami nasze dzieci. I kompletnie mi to nie przeszkadza... lud jest ciemny, lud to kupuje, dzieki temu wyciaga ladowarki po naladowaniu telefonu, kupuje czyste auta czy lodowki klasy A+. Skutki sa wiec niezle.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 23 Aug 2012 - 14:42
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
WLD_Wlodi
post Thu, 23 Aug 2012 - 15:08
Post #282

Frequent User

Polecam pooglądać troche Discovery i inne programy.
Ziemia co jakiś przeżywa globalne ocieplenie i globalne ochłodzenie.
Teraz np półkula północna się ociepla, a południowa ochładza.
Jeden wybuch islandzkiego wulkanu wprowadził w ciągu kilku dni do atmosfery tyle CO2 co wszystkie auta na świecie przez ileś tam lat.

+Quote Post
JJacek
post Thu, 23 Aug 2012 - 15:10
Post #283

Forum Killer

CYTAT(m!xeR @ Thu, 23 Aug 2012 - 14:31) *
Miałem w E55 ręczny nożny i generalnie zasada działania taka sama jak w klasycznym ręcznym więc nie mam pojęcia co miałoby się zepsuć. Natomiast w elektronicznym ręcznym jest co najmniej kilka rzeczy więcej które ot tak mogą odmówić działania. Popularnie nazywany ręcznym to hamulec AWARYJNY...a więc powinien zawierać minimum mechaniki i 0 elektroniki tak aby wtedy kiedy cała reszta odmówi posłuszeństwa on zadziałał...

Ta teoria 0 elektroniki ma jakieś uzasadnienie?
Możesz zrobić tego typu konstrukcję z odpowiednim stopniem nie zawodności nie zależnie od tego czy jest ona 'mechaniczna' czy 'elektroniczna/elektryczna'. Możesz zrobić gówniany (wadliwy, z wysokim p-stwem awarii) 'mechaniczny' ręczny jak i zajebisty (niezawodny) 'elektroniczno-elektryczno-hydrauliczny' ręczny jak i odwrotnie. Nie ma to nic wspólnego z tym, czy będzie on mechaniczny czy elektryczny.

+Quote Post
SajneK
post Thu, 23 Aug 2012 - 15:25
Post #284

Forum Clubber

Na odpiętych klemach rozumiem ten ręczny nie działa ?

--------------------
Lexus IS200t

+Quote Post
JJacek
post Thu, 23 Aug 2012 - 15:43
Post #285

Forum Killer

Na zerwanej lince lub zesputej zapadce ten twój zadziała 'inżynierze'?

+Quote Post
lightman
post Thu, 23 Aug 2012 - 15:47
Post #286

Forum Killer

Dobry wybuch na słońcu w naszym kierunku i chyba tylko stare Merole 123-124 diesel będę jeździły...no i kaczki smile.gif

+Quote Post
SajneK
post Thu, 23 Aug 2012 - 15:55
Post #287

Forum Clubber

CYTAT(JJacek @ Thu, 23 Aug 2012 - 15:43) *
Na zerwanej lince lub zesputej zapadce ten twój zadziała 'inżynierze'?

Ja zapytałem poważnie, nigdy nie zerwała mi się linka ręcznego w żadnym aucie, a kłopoty z odpaleniem w zimę pojawiały się, stąd pytanie. laugh.gif rolleyes.gif

--------------------
Lexus IS200t

+Quote Post
surykatka
post Thu, 23 Aug 2012 - 16:06
Post #288

Frequent User

passat b5 2000r jeszcze z tych dobrych, ręczny działa bez zarzutu a im bardziej układ skomplikowany tym większe prawdopodobieństwo awarii

--------------------
jedyna na forum

+Quote Post
k11
post Thu, 23 Aug 2012 - 16:10
Post #289

Administrator

Panowie, nie dość że kręcicie się w kółko, to jeszcze zaczynacie sięgać do argumentów o biciu Murzynów u przeciwnika. Moim zdaniem temat się wyczerpał, czas na ustalenie protokołu rozbieżności i przejście do innych zajęć.

Pozdrawiam, r.

--------------------
e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć

+Quote Post

15 Stron V  « < 13 14 15
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 11 August 2025 - 09:17