![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 29 August 2009 ![]() |
Kiwi ja naprawde rozumiem, ze kreuje sie CO2 na wroga publicznego, choc watpliwosci co do roli tego gazu nie brakuje. Sek w tym, ze sprawa jest duzo bardziej zlozona, a ludzie lubia proste sprawy. Emisja CO2 jest ograniczana w przypadku auto poprzez... tylko i wylacznie zmniejszanie zuzycia paliwa. Mniejsze zuzycie paliwa to dla wiekszosci krajow EU mniejszy deficyt handlowy, uzaleznienie od ropy. Normy Euro nie maja nic wspolnego z emisja CO2, podobnie jak filtry DPF, zawory EGR, katalizatory i inne takie.
W zwiazku z tym ciezko byc przeciwnikiem np coraz ostrzejszych norm Euro, gdyz one zapewniaja porzadek na NASZYM PODWORKU. Nie w Chinach. A CO2 to tylko piekny propagandowy wrog, ktory pozera nocami nasze dzieci. I kompletnie mi to nie przeszkadza... lud jest ciemny, lud to kupuje, dzieki temu wyciaga ladowarki po naladowaniu telefonu, kupuje czyste auta czy lodowki klasy A+. Skutki sa wiec niezle. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 26 May 2012 ![]() |
Polecam pooglądać troche Discovery i inne programy.
Ziemia co jakiś przeżywa globalne ocieplenie i globalne ochłodzenie. Teraz np półkula północna się ociepla, a południowa ochładza. Jeden wybuch islandzkiego wulkanu wprowadził w ciągu kilku dni do atmosfery tyle CO2 co wszystkie auta na świecie przez ileś tam lat. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Miałem w E55 ręczny nożny i generalnie zasada działania taka sama jak w klasycznym ręcznym więc nie mam pojęcia co miałoby się zepsuć. Natomiast w elektronicznym ręcznym jest co najmniej kilka rzeczy więcej które ot tak mogą odmówić działania. Popularnie nazywany ręcznym to hamulec AWARYJNY...a więc powinien zawierać minimum mechaniki i 0 elektroniki tak aby wtedy kiedy cała reszta odmówi posłuszeństwa on zadziałał... Ta teoria 0 elektroniki ma jakieś uzasadnienie? Możesz zrobić tego typu konstrukcję z odpowiednim stopniem nie zawodności nie zależnie od tego czy jest ona 'mechaniczna' czy 'elektroniczna/elektryczna'. Możesz zrobić gówniany (wadliwy, z wysokim p-stwem awarii) 'mechaniczny' ręczny jak i zajebisty (niezawodny) 'elektroniczno-elektryczno-hydrauliczny' ręczny jak i odwrotnie. Nie ma to nic wspólnego z tym, czy będzie on mechaniczny czy elektryczny. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Na odpiętych klemach rozumiem ten ręczny nie działa ?
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 13 April 2006 ![]() |
Na zerwanej lince lub zesputej zapadce ten twój zadziała 'inżynierze'?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: łódzkie ![]() |
Dobry wybuch na słońcu w naszym kierunku i chyba tylko stare Merole 123-124 diesel będę jeździły...no i kaczki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Na zerwanej lince lub zesputej zapadce ten twój zadziała 'inżynierze'? Ja zapytałem poważnie, nigdy nie zerwała mi się linka ręcznego w żadnym aucie, a kłopoty z odpaleniem w zimę pojawiały się, stąd pytanie. ![]() ![]() -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 26 September 2003 Skąd: z okolicy ![]() |
passat b5 2000r jeszcze z tych dobrych, ręczny działa bez zarzutu a im bardziej układ skomplikowany tym większe prawdopodobieństwo awarii
-------------------- jedyna na forum
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
Panowie, nie dość że kręcicie się w kółko, to jeszcze zaczynacie sięgać do argumentów o biciu Murzynów u przeciwnika. Moim zdaniem temat się wyczerpał, czas na ustalenie protokołu rozbieżności i przejście do innych zajęć.
Pozdrawiam, r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 11 August 2025 - 09:17 |