Shoutbox 0 nowych PW 

15 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Closed TopicStart new topic
> Nowy wspaniały samochód
kremat0r
post Thu, 05 Jul 2012 - 23:50
Post #101

Forum Killer

Z tym czynnikiem w klimie to rozumiem że jakiś żart. Dziś 1 kwietnia laugh.gif ?. Dobrze, że w ogóle nie używam auta z klimatyzacją, codziennie 8h w pracy mi starczy by być wystarczające tym "chory" . Właśnie ciekawe co przy dzwonie, chłodnica klimy z przodu, lekki dzwon i wszystko wycieka jako pierwsze. Chyba podzielą teraz wypadki na parę kategori

"Uderzenie było nie groźne, jednak pasażerowie zginęli przez klimatyzację biggrin.gif " takie to bezsensowne, że aż śmieszne.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 05 Jul 2012 - 23:50
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
kiwi
post Fri, 06 Jul 2012 - 00:12
Post #102

Forum Homee

CYTAT(kremat0r @ Thu, 05 Jul 2012 - 23:50) *
Z tym czynnikiem w klimie to rozumiem że jakiś żart. Dziś 1 kwietnia laugh.gif ?. Dobrze, że w ogóle nie używam auta z klimatyzacją, codziennie 8h w pracy mi starczy by być wystarczające tym "chory" . Właśnie ciekawe co przy dzwonie, chłodnica klimy z przodu, lekki dzwon i wszystko wycieka jako pierwsze. Chyba podzielą teraz wypadki na parę kategori

"Uderzenie było nie groźne, jednak pasażerowie zginęli przez klimatyzację biggrin.gif " takie to bezsensowne, że aż śmieszne.

Niestety to fakt ....fizycznie serwisy kia i hyundaja już zamawiają nowe maszyny i czynnik ...Mercedes się broni wink.gif

--------------------
quattro

+Quote Post
kremat0r
post Fri, 06 Jul 2012 - 00:18
Post #103

Forum Killer

Jakbym pracował w serwisie kia/hyundai to chciałbym 500% podwyżki za pracę przy materiałach niebezpiecznych. I tak nie wiem czy bym chciał tak ryzykować, wystarczy mały błąd człowieka/ usterka maszyny i co całe ASO do piachu ?
A co z "małymi" warsztatami od klimatyzacji? Na bank nie będą mieć pieniędzy, może na sprzęt im starczy ale co dalej ? Kto beknie za jakiś wypadek, kto wyszkoli ludzi. Jakieś chore to się wydaję. Mam nadzieje, że zajmie się ktoś tym wink.gif
Nie wyobrażam sobie jakie to będą musiały być zabezpieczenia i procedury, o szkoleniu załogi z BHP i charakterystyki tej substancji nie wspominając.

+Quote Post
siewcu
post Fri, 06 Jul 2012 - 00:27
Post #104

Forum Clubber

Też się zastanawiam kiedy się ktoś do tego dobrze. A małe warsztaty nie upadną jeszcze dłuuugo, dalej będą serwisować auta na R134a - prawie nikt się nie weźmie za takie rzeczy, jak ten cały HFO1234yf... Jak ktoś czytał to widział, jak nie to mieli to stosować w gaśnicach, ale było zbyt szkodliwe. Ale na klimę się nadaje biggrin.gif

+Quote Post
Tomaszz
post Fri, 06 Jul 2012 - 08:35
Post #105

User

CYTAT(Maxim555 @ Thu, 05 Jul 2012 - 22:45) *
Wczytuje się powoli w temat i jest właśnie przy hamulcu ręcznym. Nikt jeszcze nie napisał, że podstawową zaletą takiego rozwiązania, oprócz "łatwości obsługi", automatycznego zabezpieczenia przed jazdą na ręcznym (myślę, że na ziemi więcej osób jeździ z zaciągniętym ręcznym, niż ratuje się nim przed uderzeniem) jest dodatkowe miejsce między fotelami. Samochód może mieć w tym miejscu schowek, większy podłokietnik, albo 8 miejsc na kawę, lody, coca cole. Jednym słowem, przeciętny Kowalski będzie bardzo podniecony możliwością upchania dwóch pampersów w miejsce po urządzeniu, które służy do zawracania.

To ja może dodam wg mnie największą zaletę elektrycznego regulowania foteli - pamięć wszystkich ustawień przy zmianie kierowcy. Nic mnie tak nie denerwuje jak ustawienie się po każdej zmianie kierowcy na nowo. Przed wejściem do auta wciskałbym sobie zaprogramowany guzik i czekał, aż wszystko się pode mnie ustawi smile.gif

--------------------
O3 1.8 TSI + Monterey 3.1 LTD

+Quote Post
SajneK
post Fri, 06 Jul 2012 - 09:36
Post #106

Forum Clubber

To raz, dwa że regulacja fotela manualnego w trakcie jazdy to jakis koszmar... Z tego wszystkiego o czym tu jest mowa uciążliwe są tylko systemy ekologiczne, typu start&stop, dpfy itp... reszta co by nie mowic pomaga w mniejszym lub wiekszym stopniu.

--------------------
Lexus IS200t

+Quote Post
lightman
post Fri, 06 Jul 2012 - 10:46
Post #107

Forum Killer

Mała dziurka w rękawicy i... http://www.hcfor.pl/chirurgia-medycyna-ope...owodorowym.html

+Quote Post
czesław
post Fri, 06 Jul 2012 - 11:00
Post #108

Forum Killer

Fajnymi bajerami z ktorych czesto korzystalem a sa malo popularne to ogrzewanie przedniej szyby (ford,jaguar) oraz podgrzewana kierownica. Mysle ze sa one tanie w produkcji, natomiast rzadko spotykane. Reczny w insigni mnie irytowal, zawsze mylilem kierunek przycisku i zamiast odblokowac to go blokowalem ponownie. Nie lubie aut z szyberdachami, choc mialem 3 auta w ktorych byl, ale nigdy z nich nie korzystalem, nie wiem jaka funkcje ma spelniac biggrin.gif . Natomiast nie kupilbym auta bez klimy.

--------------------
Mocy Dostarcza JETRONIK

+Quote Post
Tomaszz
post Fri, 06 Jul 2012 - 12:28
Post #109

User

CYTAT(czesław @ Fri, 06 Jul 2012 - 11:00) *
Fajnymi bajerami z ktorych czesto korzystalem a sa malo popularne to ogrzewanie przedniej szyby (ford,jaguar) oraz podgrzewana kierownica. Mysle ze sa one tanie w produkcji, natomiast rzadko spotykane. Reczny w insigni mnie irytowal, zawsze mylilem kierunek przycisku i zamiast odblokowac to go blokowalem ponownie. Nie lubie aut z szyberdachami, choc mialem 3 auta w ktorych byl, ale nigdy z nich nie korzystalem, nie wiem jaka funkcje ma spelniac biggrin.gif . Natomiast nie kupilbym auta bez klimy.

Może poszli naprzód, ale kiedyś jak jeździłem jakimś fordem z podgrzewaną szybą to wieczorem wyglądało to okropnie tzn. pod światło np. latarni było widać te druciki - dla mnie było to totalnie nie do zaakceptowania, może dlatego się zbytnio nie przyjęło smile.gif

--------------------
O3 1.8 TSI + Monterey 3.1 LTD

+Quote Post
Marlon
post Fri, 06 Jul 2012 - 12:54
Post #110

Forum Clubber

Miałem Lagunę z ogrzewana przednią szybą - działało to świetnie, ale dzisiejsze klimatyzacje radzą sobie z odmrażaniem przedniej szyby niewiele gorzej.
No i zdaje się że jednak była to stosunkowo droga zabawka, wymiana ogrzewanej przedniej szyby też nie należy do tanich

--------------------
dragracingowy spiker do wynajęcia ;)

_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g

+Quote Post
1602
post Fri, 06 Jul 2012 - 15:04
Post #111

Frequent User

Ale ciekawy temat wzbudziłem!

Respekt za wiedzę w temacie!

Złomnik

Toyota Starlet 1984

--------------------
Starlet KP60 - jeżdżę na co dzień

Fiat 126p - sam naprawiam

+Quote Post
kiwi
post Fri, 06 Jul 2012 - 15:06
Post #112

Forum Homee

Panowie szyba ,kierownica ,fotele ogrzewane ...to opcję ,które jak ktoś chce to włączy ,zamówi....znane były nawet w latach 90 ....fajna odrobina luksusu ...klima to standart bo dzięki niej zwiększa się koncentracja podczas jazdy w tak upalne dni jak dziś ( chyba ,że ktoś ma problem z górnymi drogami oddechowymi) .

Bzdura to eko dodatki .:typu klima na nowym, czynniku ,dpf,....
i komforto-ufsteczniające dodatki typu elektryczny ręczny

--------------------
quattro

+Quote Post
e39
post Fri, 06 Jul 2012 - 15:15
Post #113

Rookie

CYTAT(Tomaszz @ Fri, 06 Jul 2012 - 12:28) *
Może poszli naprzód, ale kiedyś jak jeździłem jakimś fordem z podgrzewaną szybą to wieczorem wyglądało to okropnie tzn. pod światło np. latarni było widać te druciki - dla mnie było to totalnie nie do zaakceptowania, może dlatego się zbytnio nie przyjęło smile.gif

Chyba kwestia uzytkownika, bo mi np. totalnie druciki nie przeszkadzaja w jezdzie, czy to rano, w poludnie czy wieczorem. Kwestia przyzwyczajenia moze. W zime to bardzo przydatna sprawa, ktorej mi brakuje w beemwe niestety.

+Quote Post
kiwi
post Fri, 06 Jul 2012 - 17:13
Post #114

Forum Homee

CYTAT(lightman @ Fri, 06 Jul 2012 - 10:46) *

Ta "gangrena" robi wrażenie mellow.gif

--------------------
quattro

+Quote Post
Czacza
post Fri, 06 Jul 2012 - 18:52
Post #115

Forum Killer

Grzana szyba to nie jest ostatni krzyk mody. Sierra miewała, w Scorpio było to już całkiem popularne. Poza koncernem Forda (o dziwo Volvo nie miało) bywało w Renault. I nigdzie więcej.

Pamięć foteli - cud jak jest kilku kierowców na jedno auto. Brakuje mi tego w rodzinnym aucie, którym raz jedzie żona, a innym razem ja.

Z tym czynnikiem do klimy to jakiś żart musi być. Kto to dopuścił do użytku?? Kilka osób pójdzie do piachu to się wrzask podniesie. Ale ktoś już zgarnie sto srylionów euro do tego czasu.

--------------------
Tire smoke and coffee. Breakfast of champions

+Quote Post
kiwi
post Fri, 06 Jul 2012 - 19:32
Post #116

Forum Homee

CYTAT(Czacza @ Fri, 06 Jul 2012 - 18:52) *
Grzana szyba to nie jest ostatni krzyk mody. Sierra miewała, w Scorpio było to już całkiem popularne. Poza koncernem Forda (o dziwo Volvo nie miało) bywało w Renault. I nigdzie więcej.

Pamięć foteli - cud jak jest kilku kierowców na jedno auto. Brakuje mi tego w rodzinnym aucie, którym raz jedzie żona, a innym razem ja.

Z tym czynnikiem do klimy to jakiś żart musi być. Kto to dopuścił do użytku?? Kilka osób pójdzie do piachu to się wrzask podniesie. Ale ktoś już zgarnie sto srylionów euro do tego czasu.

Ja dalej nie wiem kto da 5 gwaiadzek takim furą podczas testów zderzeniowych ...a jak ktoś da lub dał -to takie testy możemy w d.pe sobie wsadzić .

Szyba ogrzewana na wysokości wycieraczek ma też subaru legacy np. wink.gif

--------------------
quattro

+Quote Post
k11
post Fri, 06 Jul 2012 - 21:39
Post #117

Administrator

Z gwiazdkami jest tak, że dostaje się je za spełnienie określonych kryteriów. NCAP musiałby zmienić kryteria -- ciekawy jestem, czy w takim przypadku ci, którzy mieliby na tym stracić gwiazdkę czy pół, nie podnieśliby rabanu.

r.

--------------------
e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć

+Quote Post
flapjck1
post Fri, 06 Jul 2012 - 22:35
Post #118

Forum Homee

a wiecie ze do prac przy wiekszosci hybryd trzeba miec uprawnienia SEP1KV ?

+Quote Post
pieszy
post Sat, 07 Jul 2012 - 02:34
Post #119

Moderator

Gdyby chodziło o uprawnienia przewodnika górskiego lub sędziego sportowego to może bym się zdziwił, ale SEP?
Jest prąd to trzeba mieć uprawnienia.

+Quote Post
iktorn92
post Sat, 07 Jul 2012 - 08:18
Post #120

Frequent User

I wydaje mi się, że nie byle jakie do 1kv (kilka kategorii) Ekspolatacja i obsługa pewnie nie wystarcza, muszą być jeszcze remonty, a o to juz nie tak łatwo tongue.gif

+Quote Post

15 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 11 August 2025 - 15:27