![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Jakbys sie zaglebil bardziej w temat to widzialbys ze to nie jest kevlar tylko organik z delikatna domieszka kevlaru. Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi do końca ![]() ![]() BTW doskonale wiem jak wygląda pełna kevlarowa okładzina ![]() -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Witam, to wrzuć jakieś foto lub opisz, co i jak z tym kevlarem, żeby wszyscy mogli odróżnić organikę od kevlaru GrzesiekK.
![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 25 September 2006 Skąd: włoszczowa ![]() |
tarcza w pełni wykonana z kevlaru też może być organiczna ;] , nieorganicznym jest spiek , ceramika , metal
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Witam, dzięki przema72 za odpowiedź.
![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 27 October 2008 ![]() |
Z tego co wiem to tarcze takie nabijają i wogóle sprzęgła dorabiają w:
- Warszawa: http://www.sprzegla-regeneracja.pl/ - Bielsko-Biała: http://www.aaronex.pl/ Swoje sprzęgło do 1.6T (seria 75KM/135Nm, turbo 120KM/200Nm) robione miałem w Warszawie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2011 ![]() |
w wielu nietypowych sprzętach taka tarcza to jedyny ratunek na lepsze klejenie sprzęgła.
zapewne masa organiczna zbrojona włóknami kewlarowymi ma o ileś tam % większy współczynnik tarcia. coś na zasadzie zmniany klocków na sportowe Mintexy czy inne, zanim się okaże że trzeba całe heble zmieniać na większe ![]() ja w każdym razie jestem zadowolony z kevlarowego sprzęgła ![]() ![]() a tych okładzin Grzesiek to do dupowozów nie dają bo śmierdzą jak cholera już przy lekki przypaleniu. Do DD dają okładziny "lepszy standard" lub taki "gorszy standard" (taki middle middle class ![]() Te 2 ostatnio rodzaje okładzin też mieli w tej firmie od regenracji sprzęgieł. -------------------- narkotyczny zapach dogrzanych slicków...