Shoutbox 0 nowych PW 

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Honda Accord Type-S, warto?
Maciu$
post Sat, 30 Jun 2012 - 15:30
Post #41

Super User

CYTAT(s13owner @ Sat, 30 Jun 2012 - 02:07) *
Tu nei chodzi o fanboystwo tylko koledzy po prostu chcą doradzić lepsze, fajniejsze auto za te same pieniądze(?) ?

Lepsze/fajniejsze to pojęcie względne, ciężko porównywać ze sobą auta o zupełnie innym przeznaczeniu więc nie wiem skąd wziął się wątek EVO które nijak nie pasuje do tego tematu. Widok EVO pod jakimś Auchan, gdzie właściciel ładuje do bagażnika dziecięcy wózek, dwadzieścia toreb zakupów, a następnie z całą rodziną (łącznie z teściową) jedzie 300km na weekend nad jeziorem? Bezcenne. Może wyolbrzymione, ale chyba nikt kto projektował EVO nie zakładał, że ktokolwiek kupi to auto jako typowy dupowóz.
Za to Accordem bez problemu można udać się na rodzinną eskapadę, a na lekko poprawionym zawieszeniu w wolnej chwili napaść na jakieś zakręty czerpiąc z tego przyjemność, mieszając nieprecyzyjną skrzynią biegów laugh.gif umówmy się, że te 200km zawalidrogą też nie jest.
Nie dramatyzujmy w kwestii wykonania wnętrza tragedii jak na Hondę nie ma, wymienione wcześniej B6 w tej kategorii nie wypada dużo lepiej, w standardowych wersjach subiektywnie jest odrzucające, te stołki i 4o ramienna kierownica-koszmar.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sat, 30 Jun 2012 - 15:30
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
K@rol
post Mon, 16 Jul 2012 - 23:37
Post #42

Forum Killer

Dzięki Panowie za liczne odpowiedzi.

Accord jest na prawdę fajnym autem w mojej opinii, co do wnetrza bez zastrzeżeń, jak pisałem Audi miałem (sprzedałem już) w pełnym S Line, z końca produkcji, a wsiadajac do acco jakoś mnie nie przerażały plastiki, jedynie gorzej wykończony bagażnik miał wink.gif

Spalanie rzeczywiście nie jest przerażajace w Hondzie, nawet przy ostrzejszej jezdzie, fajna alternatywa dla Audi.

Niestety wyniknęły pewne sprawy i musiałem też kupić świeżego busa, a budżet ograniczony, wiec przesiadka z Audi nie jest w Accorda lecz w Leona TDI ponieważ musiałem jeszcze zakupić tego dostawczaka mellow.gif

Jednak w przyszłości pomyślę nad Hondą, podoba mi się wersja Executive, silnik zdaje się ten sam co w type-s, jednak wyposażenie lepsze, ale to ''nie teraz''.

Dziękuję jezcze raz i prosze o nie zamykanie tematu,może komuś się przyda.

Pozdrawiam.

+Quote Post
!kuchar
post Mon, 06 Jan 2014 - 13:47
Post #43

Frequent User

Do ATS K24 (03-07r) występuje hondata ?
Da rade to wystroić po porządnym dolocie i customowym kompletnym wydechu ?
Czy 210-215km to dolot+wydech+strojenie bez kolektora wydechowego ?

+Quote Post
Driftman
post Mon, 06 Jan 2014 - 18:10
Post #44

Forum Homee

Mój przyjaciel ma accorda 2.4 201 koni z 2008 roku od nowości kupionego w salonie i jeszcze nic mu się nie zepsuło. Auto regularnie serwisowane w serwisie.
Ma go niestety w automacie bo tak chciał, cieszy się z łopatek przy kierownicy i mu to odpowiada. Max full opcja na rosję. Spalanie to 10L do 11 przy normalnej nie zamulanej jeździe, wiem bo widzę ile wskazuje komputer i tyle też wychodzi.

Jednak osiągi ma moim zdaniem "takie o" przeciętne jak na tą moc.
Dostał baty od mojej V generacji i to straszne. U mnie kompletny zawias H&R i kompletny wydech Remus+konkretny kolektor wydechowy z kwasa do tego wkładka simota. Shamowany był wtedy w Proturbo na 152.8 konia oraz 192.3 niuta bez strojenia.

Polecam te auto, jednak co do tego plastiku trochę się muszę zgodzić, nie wszędzie jest miekko. To dziwne, ale mój ma chyba lepsze materiały, niema elementów z tego twardego plastiku. Civic to już w ogóle masakra, wszędzie go pełno. Mowa o nowych, ma siostra też 2008 i nówka z salonu. Auta kompletnie Bezawaryjne.

--------------------
Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ?
Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny.
Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników.

+Quote Post
!kuchar
post Wed, 29 Jan 2014 - 11:24
Post #45

Frequent User

Spoko smile.gif Chodzi mi czy do ATS jest Hondata ? Czy można to wystroić inaczej, "na miejscu" tak jak starsze Hondy po dolocie + wydech ?

+Quote Post
Kras
post Wed, 29 Jan 2014 - 11:44
Post #46

Forum Clubber

Do 2003-2007 nie ma bezposredniej hondaty, trzeba podmieniac ECU na TSX.
Do obecnej jest ale tylko roczniki do liftu, poliftowy ma juz inny komputer.

--------------------
Kra$
And JDM again... :)

+Quote Post
done4
post Fri, 31 Jan 2014 - 16:46
Post #47

Forum Killer

CYTAT(!kuchar @ Mon, 06 Jan 2014 - 15:47) *
Da rade to wystroić po porządnym dolocie i customowym kompletnym wydechu ?
Czy 210-215km to dolot+wydech+strojenie bez kolektora wydechowego ?

Największy przyrost da właśnie kolektor wydechowy + usunięcie katalizatora około 15 KM, takie wyniki podają użytkownicy na forum accorda.

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 12:19