Shoutbox 0 nowych PW 



 
Reply to this topicStart new topic
> Tanie dłubanie przy 1,9tdi 1Z
nomaster
post Sat, 06 Apr 2019 - 13:25
Post #1


Super User
Dołączył: Wed, 09 November 2016





Mam sobie audi 80 1.9tdi gruz totalny kupiony za 1200 cebulionów. Auto to typowy gruz do jazdy do pracy itp. Fajnie by było coś podłubać tak dla samego siebie i zabawy. Chodzi mi bardziej o zabawę w strojenie. Czego potrzebuję? Oczywiście im taniej tym lepiej tongue.gif. Mechanicznie pomyślałem o wrzuceniu wałka z SDI, chyba tez powinno coś dać nawet bez strojenia?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wspieraj forum
post Sat, 06 Apr 2019 - 13:25
Post #


Dotacja






Dotacja na forum
Go to the top of the page
 
Quote Post
tom cio
post Sat, 06 Apr 2019 - 14:00
Post #2


Frequent User
Dołączył: Fri, 20 June 2014
Skąd: Radzyń Chełmiński





Pompa z górnym przelewem czy juz nowsza?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nomaster
post Mon, 08 Apr 2019 - 18:40
Post #3


Super User
Dołączył: Wed, 09 November 2016





Kurcze nie jestem na 100% pewien ale raczej nie ma tam przelewu z góry. 94r. W sumie to gdyby dało się zrobić jakiegoś chipa to mam 3 takie auta z takimi silnikami, więc waliłbym wszystkim pokolei tongue.gif Ewentualnie jakby jakiś programator czy coś kosztował trochę, można się zrzucić. Jestem świadomy, że po kablu to nie pójdzie, ale jeśli da się bez wymiany ECU coś zdziałać tanim kosztem to chętnie się pobawię.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duct tape
post Mon, 08 Apr 2019 - 19:05
Post #4


Frequent User
Dołączył: Thu, 07 March 2013





Jeśli tam jest MSA15 to chyba można zrobić upgrade na EDC15. Z tego co pamiętam wystarczy 2 kable na wiązce podmienić miejscami i masz ECU programowalne po kablu, rozpykane jak standalone i z opcją na Lunch Control cool.gif Były też chyba podstawki do wlutowania w MSA15, wtedy chipy można wstawiać i wyciągać bez lutowania.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nomaster
post Mon, 08 Apr 2019 - 19:55
Post #5


Super User
Dołączył: Wed, 09 November 2016





To ja poproszę pokolei. Co mam sprawdzić i gdzie, żeby jakoś nakierować dalej temat? I ogólnie to nie jestem napalony na żadne konkretne wyniki, chcę się poprostu pobawić a jak wyjdzie z tego cos użytecznego to już w ogóle super.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duct tape
post Mon, 08 Apr 2019 - 20:19
Post #6


Frequent User
Dołączył: Thu, 07 March 2013





MSA => EDC trzeba szukać może ktoś z forum to robił i podpowie
https://www.vwt4forum.co.uk/showthread.php?t=400102
https://forum.vw-passat.pl/topic/46628-wymi...-121pin/?page=6


Pierwsze MSA miały chyba gniazda i nie trzeba było lutować żeby wyjąć pamięć:
http://www.tdtuning.com/articles/Install_notes.htm

Daj nr. ECU to będzie więcej wiadomo
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zgredd
post Thu, 11 Apr 2019 - 22:27
Post #7


Frequent User
Dołączył: Sun, 04 March 2012





Najtańsze konie to wrzucić wtryski z afn. Jak zaczynałem przygodę z msa15 które były w golfie 3 trzeba wlutować 2 kości tak jak pokazali koledzy wcześniej na stronie. Żeby zrobić LC i wszystko szło po kablu potrzebny jest sterownik 012 który był montowany od 99 roku i nie jest to zmiana 2 kabli tylko całe wtyczki do przylutowania, masa pracy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
spanky
post Fri, 12 Apr 2019 - 09:46
Post #8


User
Dołączył: Tue, 06 January 2004
Skąd: Otwock





CYTAT(nomaster @ Mon, 08 Apr 2019 - 18:40) *
Kurcze nie jestem na 100% pewien ale raczej nie ma tam przelewu z góry. 94r. W sumie to gdyby dało się zrobić jakiegoś chipa to mam 3 takie auta z takimi silnikami, więc waliłbym wszystkim pokolei tongue.gif Ewentualnie jakby jakiś programator czy coś kosztował trochę, można się zrzucić. Jestem świadomy, że po kablu to nie pójdzie, ale jeśli da się bez wymiany ECU coś zdziałać tanim kosztem to chętnie się pobawię.



jak masz mozliwosc przelutowania kosci w sterowniku to Ci moge ogarnąc te 3 auta (zaprogramowane kosci).


--------------------
TDI chiped by me ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nomaster
post Sun, 14 Apr 2019 - 17:50
Post #9


Super User
Dołączył: Wed, 09 November 2016





Wolę się sam pobawić, po to ten temat ale jak możesz to poradź coś jak masz to ogarnięte. Jutro zajrzę co za komp tam siedzi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nomaster
post Tue, 16 Apr 2019 - 19:10
Post #10


Super User
Dołączył: Wed, 09 November 2016





To co znalazłem. o ile to komp silnika, tak podają internety: D/X0673 takie oznaczenie ale jak na kompa silnika to jakoś mało tam przewodów.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
spanky
post Tue, 16 Apr 2019 - 19:43
Post #11


User
Dołączył: Tue, 06 January 2004
Skąd: Otwock





CYTAT(nomaster @ Tue, 16 Apr 2019 - 19:10) *
To co znalazłem. o ile to komp silnika, tak podają internety: D/X0673 takie oznaczenie ale jak na kompa silnika to jakoś mało tam przewodów.



sterownik silnika w A80 B4 jest po stronie pasażera (nad nogami/za schowkiem) cool.gif

https://hubpages.com/autos/audi-80-b4-ecu-chip-fitting-guide




--------------------
TDI chiped by me ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
 

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 26 April 2019 - 02:14