![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 02 April 2009 Skąd: Legionowo ![]() |
Cześć
Samochód to Toyota MR2 ZZW30 po swapie na K20A2. Auto normalnie jeździło, wystrojone na 260KM. Rozebrałem silnik, wyremontowałem, zmieniłem wałki ze stage 2 na wałki z JDM wersji K20A, dotarałem i od tego momentu zaczyna się mój problem. Auto mimo, że przed remontem jeździło na ostrzejszych wałkach wymagało dolania paliwa. Poklikałem, zrobiłem AFR około 12.7 i nagle na wysokich obrotach (około 7k) zaczeło się bronić i uruchamiają się fuel cuty. Doszedłem po logach, że to wina ciśnienia paliwa. Przy 7 - 8tyś ciśnienie paliwa z 3.2b spada poniżej 2b i włącza się zabezpieczenie w EMU. Wyłączam czujnik w EMU - auto jeżdzi i trzyma żądany AFR. W aucie układ paliwowy jest seryjny, wraz z seryjną listwą wtryskową z K20. Wymienione jedynie wtryskiwacze na 440. To co, pompa daję ciała. Montuję wydajnieszą. Kupiłem Walbro 255, zamontowałem i co? Dalej to samo. Ciśnienie tym razem z 4b spada też poniżej 2b i włączają się fuel cuty. Teraz pytanie. Pompa nowa Walbro 255, nowy filtr paliwa, wszystko w koszyczku złożone na 100% prawidłowo, napięcie na pompie 13,2v bez obciążenia. Silnik wolnossący około 250-260KM. Układ paliwowy seryjny, na seryjnym regulatorze w baku i bez powrotu paliwa. Gdzie może być problem? Wiem, że do doładowanych silników przerabiają układ na taki z powrotem paliwa. Możliwe, że przy mojej śmiesznej mocy już te seryjne rozwiązanie nie działa, czy może jest gdzieś chochlik a ja nie go nie widzę? ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
polegasz na odczycie z czujnika czy masz manometr?
i druga kwestia, monitorujesz napiecie? moze siada Ci altek i pradu braknie na wyzszych obrotach? |
|
|
![]()
|
|
polegasz na odczycie z czujnika czy masz manometr? i druga kwestia, monitorujesz napiecie? moze siada Ci altek i pradu braknie na wyzszych obrotach? Polegam na czujniku, pokazuję prawdę bo już ilość kombinacji jaką robiłem i zmiany ciśnienia zawsze wpływały na AFR. Prądu nie brakuje, w logach EMU jest lux. Przez 4 dni walki nic nie ustaliłem, wczoraj kupiłem kolejną nową walbro i nowy koszyczek. Wszystkie uszczelki, zaworki podmienione i nadal lipa... Niby przy tym setapie moglo by tak zostać, ale buduje kolejny silnik na większa moc i pod jego kątem chciałem usprawnić ukł. paliwowy... |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
Sprawdź manometrem, albo podmień czujnik.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Musisz BARDZO uważnie sprawdzić caluteńki układ paliwowy czy nie masz gdzieś przygiętego przewodu.
![]() Napięcie też warto w logu zerknąć i zmierzyć na pompie, bo może tu leżeć problem. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 08 November 2009 ![]() |
Jaka temperatura paliwa? Miałem podobny problem, temperatura powyżej 50 stopni Celsjusza - wrzenie.
|
|
|
![]()
|
|
Musisz BARDZO uważnie sprawdzić caluteńki układ paliwowy czy nie masz gdzieś przygiętego przewodu. ![]() Napięcie też warto w logu zerknąć i zmierzyć na pompie, bo może tu leżeć problem. Faktycznie był zagięty przy samej listwie. Zauważyłem jak wziąłem druga listwę do ręki. Niestety podczas testów padł czujnik ciśnienia ..... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 December 2023 - 03:20 |