![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 12 August 2021 ![]() |
Witam. Planuję zmienić koła na okres letni w swoim bolidzie i rozważam założenie 20'tek. Obecnie siedzi 255/35r19, najbardziej zastanawiam się nad 265/30r20 jak w rs4, ale nie jestem pewien czy taka opona wejdzie w tą budę, dodatkowo auto obniżone -30mm. Ma ktoś ma może doświadczenie z takim setupem i podzieli się spostrzeżeniami?
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
Www.willtheyfit.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Www.willtheyfit.com Ten i wiele innych kalkulatorów jest gówniany. Nie uwzględnia szerokości felgi i wychodzą bzdury. Ma ktoś linka do takiego który uwzględnia szerokość i Et które to wpływają na obwód koła ? było kiedyś na forum ale w starych tematach nie mogę znaleść a działał super -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
Naciągów nie liczy, większość zresztą nie. Ale jak ktoś pisze że chce włożyć felgę 20" i pyta czy wejdzie bez podania szerkości i et, to już zwykły kalkulator go przerośnie....
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie kalkulatory tego typu mnie przerosły dlatego pytam ludzi z własnym doświadczeniem
![]() |
|
|
![]()
|
|
I dalej nic nie wiemy o szerokości felgi! Et bez szerokości jest pustym słowem...
|
|
|
![]()
|
|
20x9 na oponie 265/30r20. 20x8.5 255/30r20. Taki wstępny zamysł.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 01 July 2025 - 02:28 |