Shoutbox 0 nowych PW 


 
Reply to this topicStart new topic
> Problem z Audi a6 c5 2.7 biturbo
PanReciu
post Wed, 13 Oct 2021 - 18:02
Post #1


Rookie
Dołączył: Wed, 13 October 2021





Witam, nie wiem czy dobrze trafiłem jednak mam problem z którym nie mogę sobie poradzić oraz nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Problem z audi 2.7 bit polega na świecącej sie cały czas kontrolne esp i abs, dodatkowo auto nie odpala.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 13 Oct 2021 - 18:02
Post #


Dotacja






Dotacja na forum
Go to the top of the page
 
Quote Post
Mis
post Wed, 13 Oct 2021 - 18:48
Post #2


Forum Clubber
Dołączył: Wed, 07 January 2009
Skąd: Rzeszów





VCDSa masz?
Jeśli nie to oddaj auto do elektryka/speca od swapów vag do zrobienia, zapłać, odbierz gotowe.


--------------------
E36 329i 9xxHP 10xxNM @1,xbar by 109-Performance
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LCQ
post Wed, 13 Oct 2021 - 23:34
Post #3


Forum Killer
Dołączył: Sat, 06 January 2007
Skąd: to wiesz?





Tak jak kolega wyżej napisał. Ogólnie to nie próbowałeś czegoś podłączać, co mogło to spowodować? nagle auto nie odpala jakby niby nic? Nie masz jakiegoś dodatkowego zabezpieczenia w aucie od immo?


--------------------
Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_adams_
post Thu, 14 Oct 2021 - 18:28
Post #4


Super User
Dołączył: Thu, 17 December 2009
Skąd: Kruszwica





Miałem kiedyś to samo w A4 B5. Ciężko było o kogoś kumatego, elektryk w Skodzie mi to naprawił, jakiś przekaźnik nie łączył i były luźne styki w module ABS.


--------------------
Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.

B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad
Punto Evo 1.4T
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PanReciu
post Thu, 14 Oct 2021 - 19:31
Post #5


Rookie
Dołączył: Wed, 13 October 2021





Ogólnie sprawa wyglada tak: auto dalej nie odpala zaczytane błędy vcp to błąd magistrali danych, brak połączenia między zegarami a ecu oraz pompa abs a ecu. Sterownik wyciągnięty na stół czyta go ktag. Wgrana fabryczna mapa ponieważ przed usterka była zagrana z decat. Jutro zobaczę przekaźniki jak pisał Pan niżej.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marszall
post Thu, 14 Oct 2021 - 23:36
Post #6


Forum Homee
Dołączył: Sun, 08 July 2012





Błąd VCDS? A łączysz sie chociaż z "01"?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PanReciu
post Thu, 14 Oct 2021 - 23:43
Post #7


Rookie
Dołączył: Wed, 13 October 2021





CYTAT(marszall @ Thu, 14 Oct 2021 - 23:36) *
Błąd VCDS? A łączysz sie chociaż z "01"?

Łączy się ze normalnie ze wszystkimi sterownikami. Jednak cały czas działała pompa paliwa, sprawdziłem przekaźniki i przekaźnik 372 jest uszkodzony. Dodatkowo po odpieciu przekaźnika ukazał się błąd ciśnień doładowania poziomu paliwa w baku położenia walka rozrządu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
 

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 24 October 2021 - 01:15