Shoutbox 0 nowych PW 



 
Reply to this topicStart new topic
> M113 oraz m273 wylaczenie diagnostyki katalizatorow sondami.
MadeInPoland
post Fri, 25 Jan 2019 - 22:13
Post #1


Forum Clubber
Dołączył: Tue, 15 July 2008
Skąd: Katowice





Montuje obie te v8 do w203 w wersjach cywilnych ze skrzyniami manualnymi. Potrzebuje usunac prekaty. Da sie uzywajac SD usunac opcje diagnostyki prekatow czy pozostaje zabawa w tulejki?


--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mis
post Sat, 26 Jan 2019 - 02:43
Post #2


Forum Clubber
Dołączył: Wed, 07 January 2009
Skąd: Rzeszów





Usuń w ECU najłatwiej, najpewniej, najbardziej profi.


--------------------
E36 329i 9xxHP 10xxNM @1,xbar by HP Performance
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weede
post Sat, 26 Jan 2019 - 15:27
Post #3


Super User
Dołączył: Thu, 03 February 2005
Skąd: Bydgoszcz





Da się usunąć w ECU. Kleemann tak robi przy zmianie kolektorów.


--------------------
06" Mercedes-Benz C55 AMG Kleemann Stage II
94" Mazda MX-3 2.5v6 KLZE Supercharger
16" Skoda Octavia 1.4 TFSI
Go to the top of the page
 
+Quote Post
119
post Sat, 26 Jan 2019 - 16:13
Post #4


User
Dołączył: Sat, 28 December 2013





Tylko chyba SD tego nie zrobi, prędzej Vediamo jeśli już.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MadeInPoland
post Sat, 26 Jan 2019 - 17:07
Post #5


Forum Clubber
Dołączył: Tue, 15 July 2008
Skąd: Katowice





OK dzieki. W ecu to wiem, ze mozna. Chyba jednak sie zmieszcza te motory w zwyklych 203kach bez koniecznosci cofania i wowczas zostana tymczasowo te prekaty


--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Karol210
post Sun, 27 Jan 2019 - 14:25
Post #6


Rookie
Dołączył: Wed, 23 January 2019





Witaj jak sprawuje się skrzynia manual chryslera crossfire w m113(306kM)?

Nie myślałeś o kompresorze z ebay?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MadeInPoland
post Sun, 27 Jan 2019 - 17:25
Post #7


Forum Clubber
Dołączył: Tue, 15 July 2008
Skąd: Katowice





Mysle, ze bardzo dobrze, ta sama skrzynia wystepuje w mocniejszych beznzynach w mercedesach rowniez.

Nie mysle o kompresorze w mercedesie do 600 KM. Jak tyle mocy bedzie za malo to zamontuje. Myslec nie ma co bo mamy otwarte przez AMG drzwi i sprawdzone rozwiazania za grosze.


--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MadeInPoland
post Tue, 09 Apr 2019 - 19:50
Post #8


Forum Clubber
Dołączył: Tue, 15 July 2008
Skąd: Katowice





Boje z motorami mercedesa wymusiły na mnie zakup i opanowanie SD jak również programatora pamięci. Potrafię wyłączyć diagnostykę katów sondami jak również EGRy pompy wtórnego powietrza i takie tam zabawki. Gdyby ktoś miał problem to zapraszam do kontaktu.


--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
119
post Wed, 10 Apr 2019 - 04:26
Post #9


User
Dołączył: Sat, 28 December 2013





CYTAT(MadeInPoland @ Tue, 09 Apr 2019 - 19:50) *
Boje z motorami mercedesa wymusiły na mnie zakup i opanowanie SD jak również programatora pamięci. Potrafię wyłączyć diagnostykę katów sondami jak również EGRy pompy wtórnego powietrza i takie tam zabawki. Gdyby ktoś miał problem to zapraszam do kontaktu.


Opróżnisz skrzynkę PW? wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weede
post Wed, 10 Apr 2019 - 21:11
Post #10


Super User
Dołączył: Thu, 03 February 2005
Skąd: Bydgoszcz





Czy da się wyłączyć diagnostykę Vacum Pompy w m113? Przy wyciętych katach nie ma sensu a to kolejny element, który zgłasza błąd z czasem.


--------------------
06" Mercedes-Benz C55 AMG Kleemann Stage II
94" Mazda MX-3 2.5v6 KLZE Supercharger
16" Skoda Octavia 1.4 TFSI
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MadeInPoland
post Thu, 11 Apr 2019 - 00:35
Post #11


Forum Clubber
Dołączył: Tue, 15 July 2008
Skąd: Katowice





119 kiedys pewnie tak. Zapraszam do kontaktu chyba najlatwiej przez yt.
Weede czy chodzi Ci o pompe wtornego powietrza? Nie kojarze pompy podcisnienia.


--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
119
post Thu, 11 Apr 2019 - 03:33
Post #12


User
Dołączył: Sat, 28 December 2013





CYTAT(MadeInPoland @ Thu, 11 Apr 2019 - 00:35) *
119 kiedys pewnie tak. Zapraszam do kontaktu chyba najlatwiej przez yt.
Weede czy chodzi Ci o pompe wtornego powietrza? Nie kojarze pompy podcisnienia.


Nie wiem, jak się skontaktować przez YT.

Wywalenie sond diag z ME 2.8 to SD, Vediamo czy programator?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weede
post Thu, 11 Apr 2019 - 11:09
Post #13


Super User
Dołączył: Thu, 03 February 2005
Skąd: Bydgoszcz





CYTAT(MadeInPoland @ Thu, 11 Apr 2019 - 00:35) *
119 kiedys pewnie tak. Zapraszam do kontaktu chyba najlatwiej przez yt.
Weede czy chodzi Ci o pompe wtornego powietrza? Nie kojarze pompy podcisnienia.

Tak tą pompe powietrza wtórnego.


--------------------
06" Mercedes-Benz C55 AMG Kleemann Stage II
94" Mazda MX-3 2.5v6 KLZE Supercharger
16" Skoda Octavia 1.4 TFSI
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MadeInPoland
post Thu, 11 Apr 2019 - 12:23
Post #14


Forum Clubber
Dołączył: Tue, 15 July 2008
Skąd: Katowice





119 programator + SD a jak w pamieci stero jest opcja to czasami wystarczy samo sd. Weede wylaczenie pompy powietrza wtornego wraz z diagnostyka mam opanowane i wkrotce ja zdemontuje i usune caly ten EGR, ktory wg usmanow syfi kolektor prze co tnie moc oraz powoduje pogorszenie stabilnosci pracy obrotow jalowych.


--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
 

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 26 April 2019 - 02:18