![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 28 December 2011 Skąd: Katowice ![]() |
Orientuje się ktoś jaka jest różnica między kołem zmiennej fazy wałka ssącego o numerze części 0805H5 i 0805K1 ?
Teoretycznie do mnie powinno być to z końcówką H5, ale K1 wszędzie występuje jako numer zamienny. P.S. kompletny rozrząd na oryginalnych częściach skompletowałem za 670 zł więc nie taki wilk straszny. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 27 July 2008 Skąd: mazowsze ![]() |
dużo osób kupuje te auta a potem płynie a na końcu nie wiadomo jak zakończyć przygodę z czym wartym 30k w co się włożyło 10k w sam silnik. A to są jakieś porażające koszta te 10k w silnik ? bo nie za bardzo rozumiem. Średnia rewizja silnika w dzisiejszych czasach, a piszesz o tym, jakby to była nie wiadomo jaka inwestycja. -------------------- G27.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 27 June 2023 ![]() |
Teraz w motorsporcie tym niższej rangi pojawiają się 207 i 208 z tymi silnikami, klasa rallyN. Widziałem oferty na budowę silników z poprawionymi wadami, ale niestety bez szczegółów. Z drugiej strony jak trzeba pięć zrobić od zera żeby jakoś przetrwał to slaba opcja w sumie. Cześć potwierdzam RallyN rośnie w siłę, sam jeżdżę właśnie takim 207 RC chyba osiągnęliśmy już stabilność konstrukcji i auto dojeżdża do mety - wspólnie z PZMot siedzę na tym aby rozwijać te konstrukcje i wprowadzamy modyfikacje obecnie największe wąskie gardło to seryjny intercooler ![]() " oferty na budowę silników z poprawionymi wadami" - to RED Automotive - Serwis silników THP dużo osób narzeka na nich teraz że nei są tak dokładni jak kiedyś, a ale wiedzę Rafał ma |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: podkarpacie ![]() |
Cześć potwierdzam RallyN rośnie w siłę, sam jeżdżę właśnie takim 207 RC chyba osiągnęliśmy już stabilność konstrukcji i auto dojeżdża do mety - wspólnie z PZMot siedzę na tym aby rozwijać te konstrukcje i wprowadzamy modyfikacje obecnie największe wąskie gardło to seryjny intercooler ![]() " oferty na budowę silników z poprawionymi wadami" - to RED Automotive - Serwis silników THP dużo osób narzeka na nich teraz że nei są tak dokładni jak kiedyś, a ale wiedzę Rafał ma Opowiedz coś więcej, z czym były największe problemy jeśli chodzi o niezawodność. Regulamin rallyN chyba i tak nie pozwala na głęboka ingerencję w konstrukcje silnika |
|
|
![]()
|
|
Opowiedz coś więcej, z czym były największe problemy jeśli chodzi o niezawodność. Regulamin rallyN chyba i tak nie pozwala na głęboka ingerencję w konstrukcje silnika Silnik przeszedł remont przez sezonem i sam w sobie jest (odpukać) niezawodny. Ogólnie największy problem to przegrzewanie silnika, oraz niewydajny IC co a tym idzie ograniczanie osiągów. Podczas 15km jazdy rajdowej ( gaz, hamulec, gaz) w ciepły dzień, od połowy odcinka auto jest odczuwalnie słabsze. Silnik w tej klasie jest seryjny tyle, że ma downpipe i stożek, no i dołożyłem zew. chłodnicę oleju. Walczymy z tym ciepłem dalej ale sporo pomogła większa chlodnica z 308GTI , i od nowego roku mają być dopuszczone większe IC - i to powinno rozwiązać problem odczuwalnej utraty mocy w ciepłe dni na dłuższych odcinkach specjalnych Reszta awarii to jakieś pierdoły techniczne (mocowania silnika, błędy w programie u tunera itp.) - które wynikły z tego, że konstrukcja jest nową i niewytestowana w rajdach. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 December 2017 ![]() |
Jak chlodnica z 308GTI weszla ? Ona jest z dwa razy wieksza, a tam zaraz obok jest intercooler w 207RC. Jeszcze takie pytanie, jaki zawias w 207RC, bo wybor zaden chyba, ze robione na zamowienie.
|
|
|
![]()
|
|
Jak chlodnica z 308GTI weszla ? Ona jest z dwa razy wieksza, a tam zaraz obok jest intercooler w 207RC. Jeszcze takie pytanie, jaki zawias w 207RC, bo wybor zaden chyba, ze robione na zamowienie. Zawias Protlum oni mają 3way ale to drogi temat, teraz zaczynamy budowę DS3 i rozmawiamy jeszcze z HP Sporting Łączenia metalowo gumowe wszystko zmienione na uniball bo słabo z poliuretanem Chłodnica jest sporo grubsza ale niekoniecznie większa, nie mamy chlodnicy klimy, plus mocowanie chlodnicy wody mamy dowolne -wiec udało sie wygospodarować trochę miejsca plus chłodnice daliśmy pod lekkim katem i weszła |
|
|
![]()
|
|
okej, fajnie innych posłuchać. Ja myślę nad zawieszeniem Ksport 3way +/- 10k zł, jaki koszt tego Prolum bo ceny brak na stronie. Uniball rozumiem w przednim wachaczu? Tylko że tam są pełne tuleje więc u siebie nie ruszam. Masz jakiś shifter do zmiany biegów czy sekwencja ?
P.S Masz jakies zdjecia tego projektu ? |
|
|
![]()
|
|
okej, fajnie innych posłuchać. Ja myślę nad zawieszeniem Ksport 3way +/- 10k zł, jaki koszt tego Prolum bo ceny brak na stronie. Uniball rozumiem w przednim wachaczu? Tylko że tam są pełne tuleje więc u siebie nie ruszam. Masz jakiś shifter do zmiany biegów czy sekwencja ? P.S Masz jakies zdjecia tego projektu ? zawias 20k brutto uniballe przód i tył raczej filmy mam: https://www.youtube.com/watch?v=x_XuIHbu4FY skrzynia musi seria z krótkim przełożeniem , zakazane są skrzynie kłowe, sekwencyjne czy shortshiftery - aby nie generować wiecej kosztów lub na FB będą zdjecia: KTS Motorsport |
|
|
![]()
|
|
zawias 20k brutto uniballe przód i tył raczej filmy mam: https://www.youtube.com/watch?v=x_XuIHbu4FY skrzynia musi seria z krótkim przełożeniem , zakazane są skrzynie kłowe, sekwencyjne czy shortshiftery - aby nie generować wiecej kosztów lub na FB będą zdjecia: KTS Motorsport Mozna u was kupic te tuleje ? Chodzi mi o ten uniball, mowa o przednim wahaczu. Szukalem na Facebook-u KTS Motorsport i nie moge znalezc. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mozna u was kupic te tuleje ? Chodzi mi o ten uniball, mowa o przednim wahaczu. Szukalem na Facebook-u KTS Motorsport i nie moge znalezc. ![]() sami sie uniballami nie zajmujemy. Do Peugeota robił MotorSport Technology ale poprawiał nam 2 razy i byłem nie zadowolony bo wypadały a gość mówił, że to wina wahaczy , Do fiesty ST robiła nam inna firma i było od razu bezproblemowo: Budowa Rajdowek Janusz Cieslar Adres: Górecka 37, 43-438 Brenna Telefon: 511 794 108 i tą firmę mogę spokojnie polecić jeśli chodzi o uniballe i klatki można się powołać na KTS Motorsport ![]() |
|
|
![]()
|
|
Kupilem od Peugeot 206GTI (tylko model 180KM) i zobaczymy. Dam znac jak sprawdze, czekam na kuriera.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 04 September 2008 Skąd: Karkonosze ![]() |
Mega, że są z osłonką, zawsze to mniej syfu trafia do łożyska.
-------------------- ...w poszukiwaniu odpowiedniego auta
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
sami sie uniballami nie zajmujemy. Do Peugeota robił MotorSport Technology ale poprawiał nam 2 razy i byłem nie zadowolony bo wypadały a gość mówił, że to wina wahaczy , Do fiesty ST robiła nam inna firma i było od razu bezproblemowo: I jak wypada takie 207 w porównaniu do fiesty? W klasie rally N chyba jednak fiesta i Clio wydają się najbardziej konkurencyjne. Z ciekawości, jakie moce osiągacie w tych samochodach mając regulaminowe zwężki? -------------------- 306 GTI-6
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 December 2023 - 02:18 |