Shoutbox 0 nowych PW 



 
Reply to this topicStart new topic
> 2JZ GE error 14 no igf signal
Matister
post Sat, 28 Sep 2019 - 18:53
Post #1


Rookie
Dołączył: Sat, 28 September 2019
Skąd: Lesko





Witam posiadam supre z 2jz GE non vvti. I borykam sie już długi czas z ciągle wracającym problemem. Toyota jeździ, działa poprawnie i nagle gaśnie, wywala Check i nie można ją odpalić. Po przekręceniu kluczyka silnik odpala, obrotomierz dochodzi do 1800rpm i auto gaśnie. i tak cały czas. Czasami z lekkim dodaniem gazu odpali i chwilkę pochodzi, a następnie zgaśnie i dalej nie odpala. Zrobiłem zwrotkę, podłączony pod komputer też został i pokazuje błąd nr14. No igf signal. W skrócie jak rozumiem. nie wychwytuje sygnału, więc odcina paliwo do wtryskiwaczy. I to by się zgadzało. Wymieniłem: cewkę zapłonową, igniter, aparat zaplonowy , palec itd) kable WN i świece. Sprawdzałem kable, nie są przerwane sygnał dochodzi).Kondensatory w ecu nie są wylane. Były dwa alarmy, które zostały usunięte, w kluczyku nie ma immobilizera . Nie mam już pomysłu i nerwów co jeszcze może być, a sensownego serwisu nie widzę u siebie w okolicy. Może macie jakieś pomysły poza wrzuceniem turbo i standalone wink.gif Pozdrawiam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wspieraj forum
post Sat, 28 Sep 2019 - 18:53
Post #


Dotacja






Dotacja na forum
Go to the top of the page
 
Quote Post
marcinm
post Tue, 01 Oct 2019 - 22:19
Post #2


Super User
Dołączył: Tue, 17 July 2007





A pewny jesteś aparatu, który założyłeś ?


--------------------
facebook.com/youngtimerpassion
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
 

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 07 December 2019 - 07:50