Shoutbox 0 nowych PW 



 
Reply to this topicStart new topic
> Pompa vp37 1.9 tdi, Problem po modyfikacji pompy
Bartlomiej316
post Wed, 08 Jan 2020 - 09:13
Post #1


Rookie
Dołączył: Tue, 07 January 2020
Skąd: Dąbrowa tarnowska





mellow.gif Witam. Potrzebuje pomocy z pompa vp37 po modyfikacjach, silnik po odpaleniu pracuje nie równo kopci i niechce na obroty się wkręcać??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 08 Jan 2020 - 09:13
Post #


Dotacja






Dotacja na forum
Go to the top of the page
 
Quote Post
Mis
post Wed, 08 Jan 2020 - 10:46
Post #2


Forum Clubber
Dołączył: Wed, 07 January 2009
Skąd: Rzeszów





Gadaj z człowiekiem, który modził Ci pompę.
Bez logów tutaj dawki i kąta to wróżenie z fusów.


--------------------
E36 329i 9xxHP 10xxNM @1,xbar by HP Performance
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bartlomiej316
post Wed, 08 Jan 2020 - 11:32
Post #3


Rookie
Dołączył: Tue, 07 January 2020
Skąd: Dąbrowa tarnowska





Pompę sam składałem, kolega mi ustawiał katy i dawki, padło mi turbo, po dłuższym postoju założyłem hybrydę i się tak zaczęło dziać.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
afro89
post Wed, 08 Jan 2020 - 12:55
Post #4


User
Dołączył: Sun, 18 January 2015





Co dokładnie założyłeś innego w tej pompie, jak fala, tłoczek itd.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bartlomiej316
post Wed, 08 Jan 2020 - 13:11
Post #5


Rookie
Dołączył: Tue, 07 January 2020
Skąd: Dąbrowa tarnowska





Korpus pompy oryginalny 110 koni, fala de143 tłoczek od reni 11mm, nastawnik pompy hdK 248 tez od Renaty i wtryski 0,216 było ustawiane katy i dawki było ok ale coś tak jakby się te wtryski nie otwierały czasem tak jakby całkiem się zawiesiły i auto zgasło i problem był z odpaleniem bo tak jakby nie było kompresji ale po chwili odpala ale nie równo chodzi, przy wkręcaniu na obroty strasznie stukało i trzeba mu trochę pocisnąć na obrotach żeby zaczął równo chodzić
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bartlomiej316
post Wed, 08 Jan 2020 - 13:13
Post #6


Rookie
Dołączył: Tue, 07 January 2020
Skąd: Dąbrowa tarnowska





Jak już się rozchodzi i się go zgasi i postoi trochę czasu to ten sam problem od nowa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DealMan
post Wed, 08 Jan 2020 - 18:53
Post #7


Frequent User
Dołączył: Wed, 11 November 2015





Wtryski na stół.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bartlomiej316
post Wed, 08 Jan 2020 - 19:03
Post #8


Rookie
Dołączył: Tue, 07 January 2020
Skąd: Dąbrowa tarnowska





CYTAT(DealMan @ Wed, 08 Jan 2020 - 16:53) *
Wtryski na stół.

Sugerujesz ze główny problem to wtryski?? Czemu???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DealMan
post Wed, 08 Jan 2020 - 19:28
Post #9


Frequent User
Dołączył: Wed, 11 November 2015





Możliwe że zawieszają się końcówki, może jakiś brud się dostał. Tłumaczyło by to że jak się rozgrzeje to działa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bartlomiej316
post Wed, 08 Jan 2020 - 19:45
Post #10


Rookie
Dołączył: Tue, 07 January 2020
Skąd: Dąbrowa tarnowska





albo chińskie końcówki może dostałem zamiast firmowych bo to samo było na seryjnej pompie, co tu zrobić teraz... huh.gif huh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bielawa
post Wed, 08 Jan 2020 - 20:30
Post #11


Forum Killer
Dołączył: Wed, 08 February 2012





CYTAT(DealMan @ Wed, 08 Jan 2020 - 16:53) *
Wtryski na stół.

już padła podpowiedź
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bolus1
post Sat, 11 Jan 2020 - 18:38
Post #12


Super User
Dołączył: Sun, 15 June 2014





CYTAT(Bartlomiej316 @ Wed, 08 Jan 2020 - 19:45) *
albo chińskie końcówki może dostałem zamiast firmowych bo to samo było na seryjnej pompie, co tu zrobić teraz... huh.gif huh.gif


no kurfa albo ja nie myślę logicznie albo nie wiem. masz jeżdżący motor biggrin.gif wkładasz "inne" wtryski i silnik zaczyna chodzić jak kibel... to stwierdzasz że to pompa wkładasz drugą i dalej szukasz w niej problemu ?biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
 

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 22 January 2020 - 21:49