![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Warszawa/Poznań ![]() |
Tak wiem był juz podobny temat , ale był już raz odgrzewany więc pozwlam sobie założyc nowy.
Poważnie zastanawiam się nad zakupem e60 silniki jak w temacie i o ile 535d już śmigałem i jest bardzo fajnie to chętnie posłucham jak się jeździ 550i ?? w ostatnim aucie ciągle walczyłem z szarpiącym automatem, ale nie znalazłem o tym z bmw negatywnych opinii. -------------------- MB W202
|
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Pisałem tam to napiszę i tu bo może nie widziałeś
Nie wiem czy i po którym roku to poprawili ale warto mieć na uwadze -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Pisałem tam to napiszę i tu bo może nie widziałeś Nie wiem czy i po którym roku to poprawili ale warto mieć na uwadze tak bylo poprawione tylko tez roku nie podam ![]() -------------------- Ford Fiesta MkIII N7A 238km 244 nm przeszlosc
Vauxhall Astra GTC Vauxhall Vectra 1.9CDTI |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 20 February 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Jeżeli chodzi o awarie automatycznych skrzyń biegów w E60/E61 przed liftem to najczęściej padają konwentery w skrzyniach 6HP-26
-------------------- 0-100 - 2.8
100-200 - 6.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 03 November 2003 Skąd: W-wa/ Radom ![]() |
O ile wiem, to fuck-up z ta rura w V8 jednak nie był poprawiony, na forum 7er sporo o tym jest....
-------------------- Boogie
Sprzedam SkRzYnIe Manual 6-b z M5 e39 w super stanie, info na priv |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 14 October 2006 Skąd: że znowu ![]() |
Sorry ale oprócz wymiany tej rury to coś więcej się dzieje? Widziałem na różnych forach porady typu zrób to sam gdzie pokazano jak się to wymienia i nikt tam nigdzie nie rozkładał motoru na części pierwsze...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
Problem ze skrzyniami ZF z tego okresu polega na tym, że trzeba w nich wymieniać olej nie rzadziej niż co 80.000 km. Znajomy właściciel serwisu BMW w Katowicach (nie ASO), wymienia u siebie co 30.000! Koszt w serwisie to ponad 2.500zł więc nie dziwię się w ogóle że ludzie w Polsce tego nie robią . Można wymienić to oczywiście taniej i równie dobrze ale trzeba się tematem w ogóle zainteresować, ponieważ serwis ASO o potrzebie wymiany oleju oraz fakcie, że żywotność skrzyń ZF określa na 160.000 km ( nie jak BMW twierdzi "dożywotnio"), nie piśnie...
-------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 20 February 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Tez słyszałem taka opinie na temat wymiany oleju i w pełni sie z tym zgadzam.
Jezeli chodzi o koszty to miska + olej poza aso to +/- 800zl. Jezeli chodzi o wytrzymałość skrzyni 6HP-26 to jest chlopak z Portugalii gdzie ma w 535d 404km i 830nm i jezdzi. Ps. Wykresu z hamowni nie widziałem, ani autem nie jechałem! -------------------- 0-100 - 2.8
100-200 - 6.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Warszawa/Poznań ![]() |
chyba się skusze na tą 550i mam nadzieje,ze po wynianie rurki nie padnie silnik. Myślałem,ze może wypowie się ktoś kto śmigał takim autem.
-------------------- MB W202
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
Art... bierz 550i, nie wiem czy ktos z towarzystwa ma takie auto lub nim jezdzi, ale ja z mojego uzytkowania polecam z calym sercem.
Nie wiem skad opinia o zywotnosci skrzyni, bo jesli dobrze zrozumialem moje powinna dawno skapitulowac - akutalnie 190kkm (2007 r). Auto jest fenomenalne, ciagnie od samego dolu, skrzynia dziala bardzo szybko i sprawnie - naprawde super sie jezdzi. Spalanie po miescie na poziomie 16-17 litrow. Z wyposazenie duzo ekstrasow jest spotykane w tej wersji m.in. soft close, aktywny tempomat z funkcja hamowania, asystent ruchu w korku, night vision, fotele z comfortu, head-up display i oczywiscie M-Pakiet z shadow linie w akrylowym kolorze ![]() -------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
Nie wiem skad opinia o zywotnosci skrzyni, bo jesli dobrze zrozumialem moje powinna dawno skapitulowac - akutalnie 190kkm (2007 r). a w 550i jest skrzynia ZF? VIP: ta cena mnie j wiecej, nalezy pamietac o wymiane tulejki ale rozgarniety sprzedajacy nie zapomni o tym. Do tego koszt wymiany ok 150 - 200 zl -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
a w 550i jest skrzynia ZF? VIP: ta cena mnie j wiecej, nalezy pamietac o wymiane tulejki ale rozgarniety sprzedajacy nie zapomni o tym. Do tego koszt wymiany ok 150 - 200 zl Tego nie wiem na 100%, ale wydaje mi się że jak najbardziej tak. Co ciekawe, egzemplarz o który mówie był autem służbowym dyrektora ZF ![]() Tak z innej beczki, wersja USA różni się jakoś znacząco od wersji EU? Większość tych aut pochodzi zza oceanu z tego co widzę. -------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 15:36 |