![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 13 March 2008 ![]() |
Czesc musze w miare szybko kupic auto, ktore ma mi sluzyc na codzien. W gre wchodza te 3 auta powyzej bo wiecej mi nie przychodzi do glowy.
Focus ST - nie psuje sie? jak z dostepnoscia czesci do niego? Golf GTI - obawiam sie, ze jest troche za nudny Clio RS - tu obawiam sie awaryjnosci tego silnika Auto powinno nadawac sie do jazdy na trasie, Lubie zap*dalac wiec mile fajnie jakby trzymalo sie drogi. Mile widziane spalanie do 15L na 100. Moze jakies inne propozycje? (Reno Megan odpada ze wzg na paskudny wyglad ![]() Do tej pory jezdzilem Impreza wiec chcialbym cos bardziej na codzien. PS. przeczytalem milion tematow i mam dalej smietnik w glowie nie wiem co wybrac a czas mnie goni. Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Jaki budztet? Z tych 3 to gti, najwiecej czesci, najszybsze i najnizsze spalanie. Cos innego? Astra OPC, leon cupra, s3, 335i. Nie wiem ile chcesz wydac
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
Ok. 45 000zl W sumie w tym momencie najbardziej interesuje mnie ST vs RS z tym, ze te 2 auta sa jakby bardzo rozne od siebie
![]() leon wogole nie skreca, s3 za stare, bmw nie moj typ, opc nie jezdzi ani na boki ani do przodu - dlatego tych nie biore pod uwage ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Clio w trasy wg mnie jest zbyt meczace.
-------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 18 November 2004 Skąd: Lublin ![]() |
serio Kolego leon dla Ciebie skreca od gti?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
GTI tez nie skreca ale jest lepiej wyposazony, ma skrzynie dsg i troche odwraca to uwage od wlasciwosci jezdnych. Leonami 1 i 2 od tdi po cupry i oski i 4x4 jezdzilem po torze w kielcach, nowym miescie nad pilica, radomiu, poznaniu i wyrazowie zle sie prowadzi moim zdaniem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 18 November 2004 Skąd: Lublin ![]() |
Spoko rozumiem, ja jestem stroniczy
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 29 June 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
Może Mini Cooper S
![]() Mam to auto od jakiegoś czasu po takich zapierdalaczach jak RS4 czy CTR i powiem szczerze, że po mieście to auto nie ma sobie równych. Oczywiście koniecznie trzeba zrobić program i wydech. Jeśli nie przeszkadza Ci wygląd to autko dla 2 osób bajka. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 24 July 2005 Skąd: Sthlm ![]() |
Może Mini Cooper S ![]() Mam to auto od jakiegoś czasu po takich zapierdalaczach jak RS4 czy CTR i powiem szczerze, że po mieście to auto nie ma sobie równych. Oczywiście koniecznie trzeba zrobić program i wydech. Jeśli nie przeszkadza Ci wygląd to autko dla 2 osób bajka. Haary, to Ty? Miałeś RS4, 300-konnego CTR-a i mówisz że 180-konny Mini jest fajny? ![]() ![]() Na temat powiem, że ST jest bardzo podsterowny po wyłączniu ESP, ale niezawodny (silnik Volvo) Golf faktycznie nudny, niezbyt sportowy w porownaniu. -------------------- Racing is a state of mind
www.youtube.com/mabz25 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 29 June 2003 Skąd: Wrocław ![]() |
mAbZ 180-konny nie ale już 230 tak
![]() ![]() O RS4 mi nawet nie przypominaj ![]() |
|
|
![]()
|
|
Haary, to Ty? Miałeś RS4, 300-konnego CTR-a i mówisz że 180-konny Mini jest fajny? ![]() ![]() Na temat powiem, że ST jest bardzo podsterowny po wyłączniu ESP, ale niezawodny (silnik Volvo) Golf faktycznie nudny, niezbyt sportowy w porownaniu. A co w St jest takiego sportowego? Composer? ![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 19 August 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
Chyba bym z tych wszystkich wolał GTI.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 July 2010 Skąd: Wisła ![]() |
z tych trzech wybrałbym RS-a, ma i wygląd, i osiągi wg mnie zadawalające, prowadzenie tez jest okej
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
Zdecydowanie GTI badz S3.
-------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
Wczoraj mialem okazje jezdzic ST i coraz bardziej mnie przekonuje, nie prowadzi sie zle, silnik jest elastyczny, wyglada OK i mozna mu dorzucic pare koni po wydechu programie i IC co w Clio RS bedzie nie mozliwe praktycznie, do tego Clio chyba ciezko sie prowadzi po miescie jednak ta moc +/- 7s do 100 ktorych sie nie da zbytnio podciagnac i silnik, ktory trzeba krecic na czerwone pole zeby chcial jechac. Coraz bardziej jestem za ST - do tego brzmi mega fajnie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Moim zdaniem silnik w Clio to nieporozumienie. Chce byc jak Honda i jechac gora (ponizej 5500 nic sie nie dzieje, costam sie zaczyna od 6000) ale zaraz na 7400-7500 masz odcinke i koniec zabawy.
Poza tym w porownaniu z ST czy zwlaszcza GTI to strasznie widac roznice klas wewnatrz. Do tego w RS, mimo swietnych Recaro, nie siedzi sie wcale dobrze - zdecydowanie za wysoko, kierownica jest duza i tez pod nieco dziwnym katem. -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
mAbz, Ty znowu jestes anty Mini
![]() GTi moze nudny, ale najbardziej funkcjonalny -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 22 January 2011 ![]() |
Ja bym brał foke bo na pewno lepszy zawias no i motor o niepowtarzalnym brzmieniu
![]() No ale jak auto ma być na trasy to z tych aut tylko golf i koniecznie z dsg! ps.mam takiego golfa na sprzedaż i nie wygląda aż tak banalnie więc jak coś to wal na priva ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 October 2003 Skąd: Wawa ![]() |
Taka ciekawostka.
MEgane Diesel vs. focus st http://www.evo.co.uk/carreviews/cargroupte...d_focus_st.html http://www.evo.co.uk/front_website/gallery.php?id=261312 -------------------- M3RS Cup Bluefin in. Summer <mode on>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 March 2009 ![]() |
Focus ST - nie psuje sie? jak z dostepnoscia czesci do niego? Golf GTI - obawiam sie, ze jest troche za nudny Clio RS - tu obawiam sie awaryjnosci tego silnika z tych które wymieniłeś szedł bym w BMW 330i - części dostępne - jak jedzie bokiem to nie jest nudny - silnik nie jest awaryjny -------------------- moment i moc by www.rperformance.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 29 June 2025 - 20:40 |