![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
Zawsze chciałem samemu zmodyfikować auto, zmienić silnik i itp.
Miało mi to dać sporo satysfakcji i nauki. Potrzeba było w rodzinie też dodatkowego auta więc wszystko szło w dobrym kierunku. Niedawno kupiłem S4 uszkodzoną z Szwajcarii, po naprawie włożyłem do niej silnik RS4 2,7 który leżał dosłownie u mnie na półce :-) Projekt miał być tani i złożony z części które miałem w garażu. Auto odrazu miało być odchudzone więc pozbyłem się wszystkiego co zbędne i waży. Z braku czasu (bo samemu staram się wszystko robic) troche jeszcze potrwa odchudzanie i modyfikacje. W chwili obecnej auto waży 1410 kg (w papierach miało 1635kg) - docelowo ma ważyć 1350 kg. Obecnie auto jezdzi i codziennie służy mi do załatwiania spraw przy niezłym "ubawie". Lubuję się w RS/S4 2,7bi więc satysfakcje mam nie do opisania ![]() Aby auto szybciej jezdziło można iść mocą lub odchudzać, zobaczymy co powstanie w S4 w połączeniu tego ![]() MODEL: Audi S4 B5 2,7bi 2000r Modyfikacje Silnik: Swap silnika RS4 2,7 bi AZR 380ps 440Nm Modyfikacje głowicy: seria Modyfikacje bloku: seria Układ dolotowy: seria Układ wydechowy: nowy podwójny na dwóch tłumnikach i zmienione DP na 2,75" Układ wtryskowy: seria Elektronika: seryjny komputer RS4 i licznik RS4 Układ chłodzenia: Fmic czołowy podwójny Układ napędowy: skrzynia biegów RS4 B5 reszta seria Zawieszenie: sprężyny H&R i seryjne amortyzatory BODY KIT: seria + zderzak RS PODZIĘKOWANIA: dla mojej żony za wyrozumiałość :-) Planowane modyfikacje które powoli są wprowadzane : - turbo K04 RS6 ma dać 500 ps (będą na sylwestra włożone) leży i czeka - wtryski Bosch 525cc leżą i czekają - pompa paliwa Bosch 044 już w baku - mocniejsze sprzęgło z kołem jednomasowym - DP 3" - kolekotry wydechowe, leża spawane i drugie WagnerTuning odlewane - hamulce 330x32mm z zaciskami 6-cio tłok Brembo i klocki DS2500, leżą i czekają obecnie są 4-ro tłok brembo 321x30mm, na tył będą 300mm - felgi OZ 17" i opony R888, szukam - filtr stożkowy w obudowie, leży i czeka - wyrzucenie ciężkiego seryjnego baku, szukam innego - zmiana akku na lekki i zamontowanie go w tyle (obecny jest uszkodzony i dlatego zmiana), szukam - włożenie foteli kubełków, leżą i czekają - wyrzucenie i "załatanie" szyberdachu, w toku - pokrycie deski zamszem, - założenie lekkiej maski i klapy tylnej, leży i czeka - zamontowanie zegarów dołądowania, EGT, inne, leżą i czekają - obklejenie całego folią carbon 3M Auto ma też posłużyć jako testowe do robienia lekkich elementów i RS4 body ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Łoł, fajnie!
Lubię takie wydumki, gdzie masa jest kluczem - też idę tą drogą ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 26 November 2004 Skąd: Warsaw ![]() |
Fajnie wygląda i dobrze się zapowiada. Planujesz cały RS'look do sedana z laminatu??
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 24 October 2011 ![]() |
Fajna zabawka. A można wiedzieć jaki tu jest rozkład masy? Będzie to skręcało?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
CYTAT Będzie to skręcało? Nie, nie będzie skręcało. Audi - jak powszechnie wiadomo - jeżdżą tylko i wyłącznie za wprost ![]() Proszę Cię, to kierowca skręca, nie samochód... -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 02 September 2010 Skąd: Zabrze ![]() |
Nie no jest naprawdę kozak projekt, jak masa do tych 1300 z groszem zejdzie to będzie postrach.
Uwielbiam po prostu takie wydmuszki, to jest klimat ![]() No i cholernie, po prostu cholernie zazdroszczę jednego: odkręcanego pasa przedniego ![]() A te 2 kg to cała klapa waży? Ona jest cała z tworzywa? I co to za kiera dokładnie? -------------------- Audi A4 B5 1.9 TDI AFN // Suzuki SV650N K8 // Nissan Sunny GTi 5-doors
-------------------- "Kto hamuje, ten przegrywa" |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Rewelacja!
![]() ![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
CYTAT Proszę Cię, to kierowca skręca, nie samochód... no chyba że krzywy wóz ![]() |
|
|
![]()
|
|
narazie kręci w tyle jak w BMW bo dupa lekka, z skręcaniem jest gorzej bo auto czeka na ustawienie zbieżności,
i teraz "miota nim jak szatan" - ale to w wtorek/środę naprawimy ![]() Auto ma seryjnie ESP na przycisku więc nie jest tak żle. Kłądę ukłony dla osób zajmujących się obklejaniem folią, ja na pierwszy raz pod koniec się poddałem i mi już żle poszło ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 January 2010 Skąd: lublin ![]() |
Bardzo mi sie to podoba
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Zajebiście mi się podoba oryginalny kolor, taki metal gun grey
![]() Projekt miał być tani i złożony z części które miałem w garażu. Ciekawe jak to wyjdzie w ostatecznym rozrachunku ![]() -------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
Zazdroszczę półek z silnikami od rsa . Fajny projekt , dołączam się do pytania czy planujesz sprzedawać body rs4 w sedanie ?
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Zazdroszczę półek z silnikami od rsa . Fajny projekt , dołączam się do pytania czy planujesz sprzedawać body rs4 w sedanie ? pozdrawiam Planuje zrobić 2 komplety RS4 body lekkie ale raczej nie więcej, nie sądze abym znalazł na to klijenta, to chore pieniądze kosztuje. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 29 January 2009 Skąd: Warszawa/Radom ![]() |
Gratulacje za projekt i duży szacunek za modzenie auta samemu. Czarne BBSy kozak
![]() -------------------- 360 km / 450nm
http://scirocco-club.pl |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Pionki/Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 16 November 2011 Skąd: trojmiasto ![]() |
planuje zakup rs4 wlasnie budzie b5....obserwuje wszystkie watki...lukam na auta...serio niesamowicie podoba mi sie polaczenie rs-a z fegami bbs-a.. super projekt auta rewlacyjne..mam nadzieje ze sie spotkamy kiedys...pozdrawiam i czekam na reszte prac
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 ![]() |
przy kolejnym moim projekcie biorę pod uwagę 3 modele. w tym jest właśnie sedan s4 jak twój, cholernie mi się podoba to auto.
co tam może jeszcze tyle ważyć - poza wymianą elementów karoserii? szyby? fotel. jeszcze 100 kg urwiesz? podoba mi się . pozdrawiam G -------------------- Bóg też jeździ quattro.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 18 May 2007 Skąd: Białystok ![]() |
przy kolejnym moim projekcie biorę pod uwagę 3 modele. w tym jest właśnie sedan s4 jak twój, cholernie mi się podoba to auto. co tam może jeszcze tyle ważyć - poza wymianą elementów karoserii? szyby? fotel. jeszcze 100 kg urwiesz? podoba mi się . pozdrawiam G Fotel,szyberdach i już jest dobre 60kg,jak wejdzie jeszcze lekkie body+ zawsze coś tam się znajdzie z cyklu parę niepotrzebnych wiązek i tak grosz do grosza,to się pare kg zbierze ![]() Boję się myśleć jak to będzie jeździć przy 500KM ![]() -------------------- Szczęśliwi paliwa nie liczą ;)
Chipped by MR Motors |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 23 December 2002 Skąd: z R-performance ![]() |
Kurde SID u Ciebie to auto do zabawy, dooopowóz, auto do koscioła dosłownie wszystko musi byc 2.7biturbo
![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
On niedlugo bedzie sypial z 2.7bit
![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 22:31 |