![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 29 January 2009 Skąd: Warszawa/Radom ![]() |
Projekt - ORANGE
![]() Silnik: 2.0 TSI CAW 200 KM (147 kW), DSG Układ dolotowy: InterCooler od S3 Układ wydechowy: 2,75" MG Motorsport na dwóch tłumikach Układ napędowy: 6 stopniowa dwu-sprzęgłowa skrzynia biegów DSG Układ hamulcowy: Seryjny Zawieszenie: "DCC" - Adaptacyjna regulacja zawieszenia - SPORT, COMFORT i NORMAL. Sportowe sprężyny obniżające Pro-Kit firmy Eibach Body kit: Folia firmy 3m Fabryczna moc i moment: 200 KM / 280 NM, moc zmierzona - ET 14,21 ![]() moc po programie W CompSporcie - ET 13,89 ![]() Stage 1+ wydech (sam pomiar, bez korekty) ![]() Stage 3 by CompSport turbo k04 zmiana oprogramowania w DSG ograniczenie momentu na 1 i 2 biegu ![]() Stage 3 vs Stage 1+ ![]() Zmierzony czas 100-200 km/h na racelogicu - 10.4 s Kilka fotek auta ![]() ![]() ![]() ![]() Duże podziękowania dla Michała z MG, Szymka i Patryka z CS za ogarnięcie projektu. -------------------- 360 km / 450nm
http://scirocco-club.pl |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 22 September 2010 Skąd: WPR ![]() |
Wymiatacz, sprawdzony na esce i powozi się bardzo zacnie.
Ile w końcu zrobiłeś 100-200 na RaceLogicu? 10s? |
|
|
![]()
|
|
10.4 s, ale okazało się że DSG za wysoko kręci, więc jeszcze (jak kolega będzie tak dobry:) ) przetestuje inny wariant i być może czas delikatnie poprawić.
-------------------- 360 km / 450nm
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 08 December 2008 ![]() |
Bardzo fajne autko ...
-------------------- 2011 - 20vt 635km/725nm by DIGITUN
2014 - 2,0 TFSI na seryjnym K04 402km/505nm by DIGITUN 2014 - 20vt 826km/868nm by DIGITUN 2015 - 2,7 bit 499,5km/568nm (seryjne k04) by DIGITUN |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
Widziałem kiedyś na żywo. pomarańczowy mat robi robote
![]() -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 04 July 2008 ![]() |
k04 pasuje p&p? bo widze, ze 7.11 mierzona moc na k03 a dzien pozniej juz wystrojone na wiekszym turbo
![]() 355ps jak na tak mala ilosc modow robi na mnie ogromne wrazenie. ciekawia mnie osiagi 0-200 i na 400m. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 31 January 2006 Skąd: wRo ![]() |
podoba mi sie:)
-------------------- AMG
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 December 2008 Skąd: wuwua ![]() |
spadaj lucas
![]() -------------------- 206 S16T 300KM 400Nm by ital-performance
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 07 December 2010 Skąd: Szczecin ![]() |
Auto miałem okazje zobaczyć na żywo i powiem,że w tym kolorze i z tą felą prezentuje się mega.Najładniejsze Sciro jakie widziałem.Teraz wygląd auta (wydechu) od tyłu jest zarypisty.Dobry pomysł z przycięciem zderzaka i umiejscowieniem końcówek od wydechu po obu stronach.Moc jest bono,a niuton ograniczony na pierwszych dwóch biegach żeby przy starcie nie było problemów z trakcją?
|
|
|
![]()
|
|
Auto miałem okazje zobaczyć na żywo i powiem,że w tym kolorze i z tą felą prezentuje się mega.Najładniejsze Sciro jakie widziałem.Teraz wygląd auta (wydechu) od tyłu jest zarypisty.Dobry pomysł z przycięciem zderzaka i umiejscowieniem końcówek od wydechu po obu stronach. Moc jest bono,a niuton ograniczony na pierwszych dwóch biegach żeby przy starcie nie było problemów z trakcją? Dziękuje za miłe słowa ![]() Moc jest bono,a niuton ograniczony na pierwszych dwóch biegach żeby przy starcie nie było problemów z trakcją? Dokładnie. Teraz jak sprawdzałem już na setupie zimowym przed i po modyfikacji trakcja podobna, ba nawet ciutke lepszy czas wykręciłem na setupie k04. Zobaczymy co przyniesie lato, bo teraz ciężko cokolwiek sprawdzać. -------------------- 360 km / 450nm
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
A ja chcialem sie z Lucasem zlapac po moim wystrojeniu, a tu widze ze grubo poszlo
![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie. Teraz jak sprawdzałem już na setupie zimowym przed i po modyfikacji trakcja podobna, ba nawet ciutke lepszy czas wykręciłem na setupie k04. No to super,bo miałem z deka obawy,ale z tego co widzę to Patryk wszystko dobrze wypośrodkował.Dsg robi tu robotę,pod warunkiem,że się ma odpowiedniego tunera,który nie dość,że ma programator do Dsg ale przede wszystkim wyobrażnię,żeby skrzynię tak zaprogramować,aby to się sprawdzało w rzeczywistości.Nie wiem czy wiesz,ale ostatnio mało brakowało abyśmy się spiknęli ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 06 August 2010 ![]() |
stałeś w lato na cargo z bodajże sześcioma innymi scirocco?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 23 February 2005 Skąd: Radom/Warszawa ![]() |
Widzę że grubo poleciałeś :]
-------------------- ....Fabia RS.....190/400
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
wrladyn jakie pytanie LOL. To tak jakbys go zapytal czy w czwartek w lipcu jechal grojecka.
-------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
no nie wierze
![]() nie widzielismy sie jakis czas nie gadalismy a tu taki suprise ![]() kurde bedziesz mnie leczyl pewnie jak chcial.... ![]() musze zobaczyc jak to jezdzi ![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
No to super,bo miałem z deka obawy,ale z tego co widzę to Patryk wszystko dobrze wypośrodkował.Dsg robi tu robotę,pod warunkiem,że się ma odpowiedniego tunera,który nie dość,że ma programator do Dsg ale przede wszystkim wyobrażnię,żeby skrzynię tak zaprogramować,aby to się sprawdzało w rzeczywistości.Nie wiem czy wiesz,ale ostatnio mało brakowało abyśmy się spiknęli ![]() ![]() oby tylko nie sypneło sniegiem ![]() Dzisiaj dzięki uprzejmośći zlosia udało się pomierzyć autko. Póki co setup zima i mała temp na zewnątrz, ale już jakiś podgląd jest ![]() ![]() ![]() a tu nasz mały pojedynek z pomiarów http://www.youtube.com/watch?v=3KD65Ya318c -------------------- 360 km / 450nm
|
|
![]()
|
|
Lucas, z Tobą to trzeba uważać, nagrywasz wszystko wkoło
![]() |
|
|
![]() ![]() |