![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 12 December 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Czym różnią się silniki V6 CDI w Mercedesie ML z 2007 roku, wersja 280 ma 190KM a 320 ma 224KM,oba V6 mają tę samę pojemność?
Jakich przyrostów można oczekiwać z 280cdi i co można zmodyfikować? -------------------- Audi A4 Avant AVF TDI Quattro
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 17 January 2011 Skąd: Rybnik/Gliwice ![]() |
silniki te same, różnią się jedynie oprogramowaniem.
zmiana kilku mapek w 280CDI i masz pełnowartościowe 320CDI. ~250KM po sofcie |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 12 December 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Ktoś jeździ takim silnikiem po sofcie,nic się nie dzieje przy tiptronicu,warto kupić taką wersję,jak spalanie?
-------------------- Audi A4 Avant AVF TDI Quattro
|
|
|
gość_Młody-Bydgoszcz_* |
![]()
|
![]() |
Mnie zastanawia jedno . Jest silnik 280 CDI i 320 CDI . W 280 CDI można zamówić skrzynię manualną a w 320 CDI tylko 7-G Tronic . Która skrzynia wytrzymałaby więcej ? Ktoś to praktykował ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Wed, 10 November 2004 Skąd: N51 20' 11.8" ______E16 38' 1.0" ![]() |
Mnie zastanawia jedno jest silnik 280 CDI i 320 CDI w 280 CDI można zamówić skrzynię manualną a w 320 CDI tylko 7-G Tronic jaka skrzynia wytrzymałą by więcej ? Ktoś to praktykował ? Ja wiem, że to nie jest forum nauczycieli języka polskiego, ale zachowajmy chociaż resztki zasad pisowni. Tego się czytać nie da. O ileż lepiej wygląda to tak: Mnie zastanawia jedno. Jest silnik 280 CDI i 320 CDI. W 280 CDI można zamówić skrzynię manualną a w 320 CDI tylko 7-G Tronic. Jaka skrzynia wytrzymałaby więcej? Ktoś to praktykował ? Rozumiem, że są różne schorzenia, które przeszkadzają pisać bez błedów, ale przecież można użyć Worda czy inną aplikację poprawiającą błędy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Nie przesadzaj, jak stara baba sie zachowujesz
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
W dodatku jak już poprawiasz to przed literą 'a' stawia się przecinek
![]() Automaty w CDI cierpią już przy seryjnych parametrach, więc nie wiem co może być dobrym rozwiązaniem do budy takiej jak ML, bo skrzynia ma na starcie ciężej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Nie przesadzaj, jak stara baba sie zachowujesz ![]() Odważnie ![]() W dodatku jak już poprawiasz to przed literą 'a' stawia się przecinek ![]() Automaty w CDI cierpią już przy seryjnych parametrach, więc nie wiem co może być dobrym rozwiązaniem do budy takiej jak ML, bo skrzynia ma na starcie ciężej. "W dodatku, jak już poprawiasz, to przed literą 'a' stawia się przecinek ![]() ![]() 7-G na pewno dużo nie wytrzyma, szczególnie, że w dieslu łatwo dołożyć sporo Nm programem. Z kolei manual w landarze z 600-700Nm pod maską może być trudny do opanowania. Swego czasu, w W203 C320CDI, dostępne były dwie skrzynie. Z automatem, wtedy jeszcze chyba 5-biegowym, momentu było 510Nm. Ze skrzynia manualną tylko 400Nm. Taka ciekawostka. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
"W dodatku, jak już poprawiasz, to przed literą 'a' stawia się przecinek ![]() ![]() Jeszcze niedawno pisałem pracę (fakt, że techniczną) i z językiem jestem dość dobrze obeznany, miałem jedną z najbardziej wymagających promotorek z całej Politechniki. Przed 'a' ZAWSZE stawiamy przecinek, przed 'to' i 'jak' niekoniecznie, zależy jak chcemy zaakcentować zdanie ![]() Z resztą, ludzie różnie piszą tu na forum, ja nie przykładam specjalnie do tego uwagi, a czasami nawet przed spójnikiem 'i' zdarza mi się postawić przecinek co raczej jest błędem, a ja chcę tylko narzucić akcent. Z resztą, napisałeś to na luzie jak mniemam ![]() EOT |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Jeszcze niedawno pisałem pracę (fakt, że techniczną) i z językiem jestem dość dobrze obeznany, miałem jedną z najbardziej wymagających promotorek z całej Politechniki. Przed 'a' ZAWSZE stawiamy przecinek, przed 'to' i 'jak' niekoniecznie, zależy jak chcemy zaakcentować zdanie ![]() Z resztą, ludzie różnie piszą tu na forum, ja nie przykładam specjalnie do tego uwagi, a czasami nawet przed spójnikiem 'i' zdarza mi się postawić przecinek co raczej jest błędem, a ja chcę tylko narzucić akcent. Z resztą, napisałeś to na luzie jak mniemam ![]() EOT Niestety nie jest jak mówisz ![]() KLIK Przed "i" również czasami się stawia, np: Były samochod białe i niebieskie, i czarne, i budynie. ![]() Z luzem oczywiście zgadłeś ![]() Przepraszam za OT, ale walczmy o kulturę pisania! Czasami naprawdę nie da się czytać... -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie jest jak mówisz ![]() KLIK Przed "i" również czasami się stawia, np: Były samochod białe i niebieskie, i czarne, i budynie. ![]() Z luzem oczywiście zgadłeś ![]() Przepraszam za OT, ale walczmy o kulturę pisania! Czasami naprawdę nie da się czytać... Masz rację kompot, źle się wyraziłem bo nie jestem polonistą czy językoznawcą. Chodziło mi o zdania złożone i wielokrotnie złożone (w odniesieniu do 'i' oraz 'a' w roli spójnika). Przykład 'żmudne a nudne' siłą rzeczy bym napisał bez przecinka - tak intuicyjnie ![]() I zgadzam się, powinniśmy dbać o pisownię! Nie każdy się jednak do tego przykłada. Ja nawet w smsach (a wysyłam ich około 800-900 miesięcznie) zawsze piszę wielkie litery, wstawiam znaki interpunkcyjne i nie zapominam o ogonkach w ą, ć, ó, itd. Dlatego też jeszcze raz napiszę, że automaty w CDI słabo sobie radzą z wysokim momentem obrotowym ![]() Już naprawdę EOT, dołączam się do przeprosin |
|
|
gość_Młody-Bydgoszcz_* |
![]()
|
![]() |
Dziękuje za odpowiedzi . Staram się pisać po prawnie ale od dziecka miałem problemy z interpunkcją . Nadal nad tym pracuję
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Wed, 10 November 2004 Skąd: N51 20' 11.8" ______E16 38' 1.0" ![]() |
Kurde, ale OT rozpętałem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 11:04 |