![]() ![]() |
Sun, 06 Feb 2011 - 22:53
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 |
Nie pamiętam już czy to na tym forum, ale ktoś sprzedawał taką kamerę
za chyba 500 zł gdzie normalna cena rynkowa oscylowała w okolicy 800 zł. Nie pamiętam kompletnie modelu. Miała dobry motyw zapisywania, jakiś długi czas nagrania, a jak się zapełni to nadpisywało czy coś w tym stylu. Do tego chyba w nocy całkiem dobrze wychodziła i miała dość szeroki kąt 'widzenia'. Przyklejana na szybę, obok lusterka, względnie bardzo niewielkich rozmiarów. Proszę, polećcie mi jakiś model, bo nie wytrzymam - w czwartek podczas 20 minut ledwo uniknąłem 3 wypadków, tego samego dnia wieczorem doszedł unik 4-tego. Wszystkie na mieście, bezmyślne wymuszenia pierwszeństwa. Raz koleś doprowadził do tego, że wyleciałem na czołówkę na drugi pas, biedy by nie zabrakło. Jak go zatrzymałem i wytłumaczyłem co odwalił to mi tylko zza uchylonej szyby powiedział, że chuj mnie powinny obchodzić jego lusterka - żeby moja Kobieta mnie nie powstrzymała, to bym chyba dziś siedział w areszcie, do tego stopnia mnie zgotował. Drugi na czerwonym świetle ruszył na skrzyżowaniu, gdy ja i samochód obok mnie już ruszyliśmy i to dość dynamicznie, gdyby nie trzeźwość "sąsiada" na lewym pasie, to 3 auta były by rozbite. Mimo jego trzeźwości miałem jakieś 10 cm z jednej i z drugiej strony przy bardzo gwałtownym ruchu wymijania kolesia. On na to nic, nawet się nie obejrzał, jechał dalej prosto wpatrzony w jeden punkt szyby jak szpak w pizdę. Trzeciego nie chce mi się opisywać a czwarty mało co nie rozwalił mi pół przodu, gdy ja wyjeżdżałem na swój pas włączając się do ruchu, a on z lewego pasa zza innego auta wyleciał na pełnym bucie swoim BMW E34 ze szpakówką. To co robił dalej na drodze to istna masakra - ale temu nie popuściłem i złapałem go po 700 metrach. Na takich idiotów chcę mieć kamerę w aucie, bo szkoda mi tłumaczeń przed drogówką. Co polecacie? |
|
|
|
| Wspieraj forum |
Sun, 06 Feb 2011 - 22:53
|
![]() Dotacja |
|
|
|
|
Sun, 06 Feb 2011 - 23:13
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip |
-------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
|
Sun, 06 Feb 2011 - 23:31
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 06 January 2005 Skąd: Anastazew |
Jak chcesz profi kamere do rejestrowania jazdy, to znajomi uzywaja T-Eye ADR 3000. Sprawdza sie swietnie.
Przykladowy filmik z niej: http://www.youtube.com/user/bernardo972#p/a/f/0/cWggbvs2xRU Slynny dzown DB9: http://www.youtube.com/user/milo0009#p/u/4/re1zCthZvpo -------------------- Duże, średnie i średnio małe...
Moc dostarcza - Master's Tuning Octavia Club Polska |
|
|
|
Sun, 06 Feb 2011 - 23:39
|
|
Ile czasu trzyma bateria? Jak chcesz profi kamere do rejestrowania jazdy, to znajomi uzywaja T-Eye ADR 3000. Sprawdza sie swietnie. Przykladowy filmik z niej: http://www.youtube.com/user/bernardo972#p/a/f/0/cWggbvs2xRU Slynny dzown DB9: http://www.youtube.com/user/milo0009#p/u/4/re1zCthZvpo Poczytałem trochę o niej i rzeczywiście jest bardzo funkcjonalna. |
|
|
|
Sun, 06 Feb 2011 - 23:50
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 06 January 2005 Skąd: Anastazew |
Mi GoPro HD trzyma baterie max 2-3h.
-------------------- Duże, średnie i średnio małe...
Moc dostarcza - Master's Tuning Octavia Club Polska |
|
|
|
Mon, 07 Feb 2011 - 00:06
|
|
|
Super User Dołączył: Sat, 21 June 2003 |
Używam GoPro Hero HD
+ montaż na szybkozłączkę (nie zostawiamy sprzętu w samochodzie) + wysoka rozdzielczość pozwalająca w odpowiednich warunkach oświetleniowych złapać rejestracje nawet oddalonych aut + około 2,5h nagrywania non stop (są dostępne ładowarki samochodowe, dzięki którym długość nagrania ogranicza tylko rozmiar karty sd 32GB) + można kasować "puste" nagrania na bieżąco z poziomu kamery (nie trzeba podpinać do kompa) - brak prerecordingu - nie złapiemy nic po fakcie - słabiutka jakość nagrań w nocy (właściwie same szumy wtedy rejestruje) - nauka obsługi przy pomocy dwóch guzików i skąpego wyświetlacza wymaga trochę praktyki Pewniej się z tym na drodze człowiek czuje. Działa jak kaganiec, kiedy samemu ma się ochotę robić coś dziwnego:) Od pół roku z tym latam i naprawdę polecam. -------------------- 7:39,9
2:35,8 1:37,9 |
|
|
|
Mon, 07 Feb 2011 - 00:27
|
|
- brak prerecordingu - nie złapiemy nic po fakcie Czyli brak nadpisywania w momencie, gdy karta jest pełna? - słabiutka jakość nagrań w nocy (właściwie same szumy wtedy rejestruje) A istnieje kamera (alternatywa), która w miarę nagrywa w nocy? |
|
|
|
Mon, 07 Feb 2011 - 00:34
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków |
prerecording - tak mi sie przynajmniej wydaje - w momencie kiedy nie nagrywamy nic ale kamerka jest włączona, samoistnie następuje nagrywanie np. 30 sekund, minuty, 5 minut po czym po zapełnieniu np. tych 30 sekund materiał automatycznie zostaje skasowany i nagrywa się dalej "od nowa" a więc nagrywamy non stop i jedynym ograniczeniem jest bateria.
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
|
Mon, 07 Feb 2011 - 08:24
|
|
|
Czyli brak nadpisywania w momencie, gdy karta jest pełna? Chodziło mi o to, że kamera nie posiada funkcji ciągłego nagrywania ostatnich powiedzmy 30s, tak, żeby móc "nagrać wstecz". Jak tylko nastąpi zdarzenie naciskamy przycisk i mamy ostatnie 30s nagrane. Jeżeli chodzi o nadpisywanie, to też go nie ma, ale wystarczy zainwestować w kartę 16 albo 32 gb i nie masz szansy jej zapełnić na jednym ładowaniu baterii. Minuta full HD to około 100 mega. A istnieje kamera (alternatywa), która w miarę nagrywa w nocy? Nie wydaje mi się, żeby w rozsądnych pieniądzach istniało takie rozwiązanie. Można wymontować nightvision z jakiegoś nowego mercedesa i spróbować dorobić do tego recorder, ale to już ostra rzeźba. Na GoProHD w nocy w mieście coś będzie widać, ale oscara za to nie dostaniesz. -------------------- 7:39,9
|
|
|
Mon, 07 Feb 2011 - 18:36
|
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 26 May 2004 Skąd: Rzeszów |
Można kombinować z Car PC i dobrą kamerą internetową . Tylko to już rzeźbienie jest . Wtedy też można mieć więcej niż jedną kamerę
|
|
|
|
Mon, 07 Feb 2011 - 23:27
|
|
Kamerą, którą opisywałem w pierwszym poście jest ta sztuka http://allegro.pl/kamera-samochodowa-rejes...1427832459.html
A to, to rozumiem gówno kompletne? http://allegro.pl/kamera-samochodowa-rejes...1430453281.html bo jak w miarę spełni funkcję nagrywania to może kupić 2-3 sztuki w cenie jednej GoPRO do kilku aut. A jak nagrywa GoPRO nocą, ale w mieście? W sensie przy świetle latarnianym ? |
|
|
|
Tue, 08 Feb 2011 - 01:10
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: pomorze |
za 140 pln to chyba sam sobie kupie z ciekawosci.
wg mnie, wystarczy, że obraz z kamery da ogólny pogląd na sytuację na drodze bez zbędnych szczegółów otaczającego krajobrazu. edit: tylko ta cena przesylki -------------------- najwazniejsze aby nasze dzieci mialy bogatych rodzicow
|
|
|
|
Tue, 08 Feb 2011 - 07:39
|
|
|
może kupić 2-3 sztuki w cenie jednej GoPRO do kilku aut. Mając szybkozłączki zamontowane na szybach przełożenie GoPro z auta do auta to 5 sekund. Chyba, że chcesz, żeby cała rodzina nagrywała się we wszystkich furach jednocześnie A jak nagrywa GoPRO nocą, ale w mieście? W sensie przy świetle latarnianym ? Na GoProHD w nocy w mieście coś będzie widać, ale oscara za to nie dostaniesz. Uprzedzając wątpliwości, nie mam nic wspólnego z dystrybucją GoPro -------------------- 7:39,9
|
|
|
Tue, 08 Feb 2011 - 08:34
|
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Warszawa |
zabawa jest naprawdę przednia. Mniej przednia zabawa jest dla tych, którzy przed Tobą jadą samochodem -------------------- F32 alpine white
|
|
|
|
Tue, 08 Feb 2011 - 10:09
|
|
Mniej przednia zabawa jest dla tych, którzy przed Tobą jadą samochodem Nie poruszam się Vectrą C, także nie ma biedy Jagus, jeżeli kupisz to stawiam flachę, za to że zrobisz za królika doświadczalnego Z tą przesyłką to jestem niemalże pewien, że to część zarobku. Tak byłby min. odbiór osobisty i w ten sposób cena wzrasta. |
|
|
|
Tue, 08 Feb 2011 - 11:00
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 August 2010 |
Na stronie aukcji tej kamery (http://allegro.pl/kamera-samochodowa-rejestrator-trasy-monitor-2-5-i1430453281.html) za 134 PLN pisze że forma płatności przedpłata i w przypadku niezgodności towaru wysyłka na własny koszt do nadawcy do Chin. Na razie sprzedane około 50-ciu przedmiotów przez tego usera (jak rozumiem z Chin - i koszt transportu 75 PLN). Dlatego cena jest jaka jest...ale przy tej cenie może to być akceptowalne ryzyko.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 06 November 2025 - 04:12 |