![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
CYTAT(simpson) Leon Cupra 4 ARL z Olkusza http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13585176 No i co z nim? Chcesz kupić? IMO zajechany, środek zniszczony, nie wiem co to na wyświetlaczu od klimy, ale wygląda jak wylany. Dodatkowo duży przebieg, ja miałem z ori przebiegiem 80kkm z '02. Środek w Leonach jest niestety nędznie wykonany i u mnie już pojawiały się dziwne dźwięki. Po 200kkm chyba już się nie da jeździć bez radia na full. -------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
No i co z nim? Chcesz kupić? Tak, szukam Leona ARL najlepiej z napędem na 4 koła, w okolicy 25 tyś lub mniej. -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 16 May 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Raceboy coś mocno przesadzasz z tym trzeszczeniem chyba że miałeś bitka i masz źle spasowane plastiki ja mam leona top sport ma nalatane 161 000 i jakoś nie ma dziwnych dźwięków stuków i trzasków to kwestia dbania o autko chociaż nie zakładam że je niszczysz... wyświetlacz jest wylany masz 100 % rację w leonach jest kiepsko wykonany często padają,.... skóra zniszczona tył też co jest dość dziwne brak elektrycznej regulacji a jest podgrzewanie to jest dość dziwne... w mojej ocenie lewy przód bity... kiera od cupry ale to top sport więc przekładka może świadczyć o przygodzie ale mogę się mylić... generalnie moim zdaniem szemrany!!
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 16 March 2007 ![]() |
Raceboy coś mocno przesadzasz z tym trzeszczeniem chyba że miałeś bitka i masz źle spasowane plastiki ja mam leona top sport ma nalatane 161 000 i jakoś nie ma dziwnych dźwięków stuków i trzasków to kwestia dbania o autko chociaż nie zakładam że je niszczysz... Przy 160kkm mój superb (w środku to samo co passat 3bg) też był cichy - teraz ma 215kkm i na nierównej drodze bez włączonego radia nie jeżdże, bo jest słabo. Uprzedzam, że bezwypadek i jest u mnie od nowości. Teraz z perspektywy czasu widzę, że najlepszy moment na sprzedaż to były okolice 170-180kkm - pewnie dlatego większość w ogłoszeniach ma takie przebiegi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 02 March 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
no 205 tysiecy w 9-letnim aucie to strasznie duzo. ![]() pewnie trzeba wydzierac silnik, bo po takim przebiegu to juz trup. wlasnie przez takie myslenie ludzie cofaja na potege liczniki. to widzę ,że passat juz nie jest tak dobrze wykonany jak wcześniejsza wersja B5 - przebieg ok 300 tyś od nowości rocznik 2000 ,może dlatego nic nie trzeszczało bo nigdy nie bylo nic w środku rozbierane ![]() 90 % to po polskich drogach ![]() |
|
|
![]()
|
|
to nie pianino tego się nie słucha
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Moje E46 ma 220k przebiegu i nie trzeszczy. Leon trzeszczał i tyle, dodatkowo na 235/40R18 i gwincie latało wszystko. Kurde, to nie klasa premium. Dla porównania A3 mojej koleżanki mimo iż starsze od mojego ówczesnego TS'a było cichutkie i spasowane idealnie. 200kkm na Leona TS'a, którego kupuje się z założeniem pałowania to zupełnie inna bajka niż kupowanie z przebiegiem 200kkm np. 330d lub A6 3.0d. Plastiki są chujowe, spasowanie również. U mnie po 80kkm coś trzeszczało na podszybiu i w okolicy ręcznego. Taki urok tego typu aut. Jednak ja bym nie kupował TS'a po 200kkm, bo nie i tyle.
-------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
nie zgodzę się z tobą może to kwestia gwintu ... może to u ciebie było coś nie halo ... wybacz ale porównywanie spasowania plastików i jakości wykonania bumki albo a 6 z leonem to lekkie przegięcie nie ta klasa i nie ten level ... to równie dobrze możesz leona z maybachem równać albo 330 to s - class ... może efektem trzeszczenia był gwint plus 18 niski profil ... bo przy takim zestrojeniu to na polski off road można plomby pogubić a i plecy mocno obrywają to nie należy się dziwić plastikom zwłaszcza w hatchach z tego roku... 200 k to jeszcze nie dramat zależy jak użytkowane... i przy 80 k może być totalne padło jak mu przysłowiowo na zimnym dajesz to i na panzer vagen nie da rady... oczywiście masz racje przy 200 k ryzyko wad silnika jest większe... a w polsce mit przebiegu jest straszny co widać na allegro 10 letnie autka mają 90 k przebiegu nie palone w środku, bezwypadkowe jeździła kobieta albo dziadek w niedziele do kościoła i wnuków też nie ma... dlatego niemal wszystkie autka są skręcone... patrz biąłe meśki z przebiegiem 120 k które notorycznie w raichu za taxi robią kiera zniknęła ale sprzedający obstaje że 90 koła ma nalatane absurd...
a tu macie perłę... przed:)) http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid=C11392892 http://img229.imageshack.us/i/kuuupra.jpg/ i po http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13779910 http://img175.imageshack.us/i/kuupra2.jpg/ pośmiejcie się a ja współczuje kupującemu ale przecież to rarytas a jak zadzwonicie do sprzedającego to na bank usłyszycie że nie bita ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT Tak, szukam Leona ARL najlepiej z napędem na 4 koła, w okolicy 25 tyś lub mniej. Widze że humor dopisuje. Leony to kiła i mogiła jeśli chodzi o wykonanie, u mnie po 90k jest tyle "świerszczy" w cały aucie że nie da się wytrzymać. A nigdy nie były zadne plastiki zdejmowane czy coś w tym stylu. -------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
![]()
|
|
Dlatego też piszę, że pewne auta można kupować i 10 letnie i z przelotem 200kkm+, a z kolei inne będą już tylko wkurzały kiepskim wykonaniem i będą się sypać jak stara kamienica. Leon niestety po 200kkm jest już wytrzepany zarówno pod względem sztywności budy jak i spasowania wnętrza.
-------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]()
|
|
ok jak dobiję do 200 to zabaczę i dam znać narazie mam 160 i jest gitara chyba że jestem głuchy jak pień... albo trafił mi się egzemplarz wyciszony albo wykonanay jak s - class
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
Dlatego też piszę, że pewne auta można kupować i 10 letnie i z przelotem 200kkm+, a z kolei inne będą już tylko wkurzały kiepskim wykonaniem i będą się sypać jak stara kamienica. Leon niestety po 200kkm jest już wytrzepany zarówno pod względem sztywności budy jak i spasowania wnętrza. Zapytałbym co proponujecie, o mocy minimum 150KM (żeby dobić po ew. programie w okolice 190), ale jedyne co mi samemu przychodzi do głowy to 330d, którego w tej kasie raczej sensownego nie znajde. ![]() Poza tym to temat na osobny wątek. -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
ja bym brał leona dobry motor turbinka wytrzymała a i z mododować się ładnie da bez nadmiernych kosztów lekki program i masz 180 km bez zabawy w silniku zakuwanie itp da się do 200 natomiast 220 to będzie troszke rzeźba ale się da...
nie wiem koledzy piszą że im trzeszczy i stuka i puka ... no nie wiem rzecz gustu wydaje mi się że za 330d kupisz leoniastego w dobrym stanie a i na mod ci jeszcze zostanie ... |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Tylko raz spotkałem się z kuciem diesla... Dragowe Polo, rozwiert na 2.15l i 33xPS. 250KM, albo i więcej, da się zrobić bez kucia, więc... I nawet pewnie nie trzeba go otwierać.
|
|
|
![]()
|
|
oczywiscie że się da ale to zasadniczo skróci żywotnosć silnika i turbiny a chyba nie o to chodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 11 October 2007 Skąd: Tarnów ![]() |
no 205 tysiecy w 9-letnim aucie to strasznie duzo. ![]() pewnie trzeba wydzierac silnik, bo po takim przebiegu to juz trup. wlasnie przez takie myslenie ludzie cofaja na potege liczniki. 200 tyś to ma na 100% a na 99% ma więcej . Jeśli przeszedł przez ręce jakiegoś komisanta. Passat b5 w Niemczech maja ponad 300 , 400 tyś ,a znajdźcie u nas z takim przebiegiem jakiegoś ![]() Co nie zmienia faktu ze w Niemczech miał 300 zrobił w Polsce załóżmy 150 daje 450. Na blacie ma 220. A silnik chodzi jak zegarek ![]() A szczytem jest kupowanie 2, 3 letnich aut kupionych w Polsce u dilera i przez nich sprzedawanych. Oczywiście z korektą milażu przez serwisy i dorobiona historia serwisową. I tak za 100 złotych można sprawić ze nowy nabywca będzie cały w skowronkach ciesząc się, ze jego samochód ma mały przebieg. Oszustwo?? Przecież On tego CHCE !!! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 02 October 2025 - 04:24 |