![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 28 November 2002 Skąd: Bukareszt - Rumunia ![]() |
Witam!
Mam takie pytanko. Na wstepie zanacze, ze nie mieszkam w Polsce. Chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej o hamowniach. Interesuje mnie: ceny czy sa takie rzeczy uzywane, gdzie to mozna kupic, instalacja, trudnosc obslugi, rodzaje jakies strony, gdzie moglbym o tym wiecej poczytac. Zastanawiam sie nad kupnem czegos takiego, bo w kraju, w ktorym obecnie zdarzylo mi sie mieszkac zakladaja chipy etc, ale nikt nie robi tego profesjonalnie !!! Wiem, ze sa ludzie, ktorzy zaplaca, za takie pomiary, strojenia etc. Druga sprawa, to kupic to raz, a dwa, to trzeba umiec takei chipy zakladac, stroic, obslugiwac etc. Gdzie i jak sie tego nauczyc ?! Sam sie na tym nie znam, wiec ciekaw, jestem, jak to wyglada w praktyce, czy to by mi sie oplacalo. Druga rzecz to instalacje Nitro. Ile kosztuje taki refueling set do NX ?! Wszystkie ceny, chcialbym znac okolo, zebym wiedzial, czy jest wogole w moim zasiegu. Pzdr, -------------------- www.insomniaracing.org
Electric Orange Focus ST |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 13 April 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
V-tech chyba prowadzi sprzedaz hamowini jak sie nei myle
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 23 September 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT Druga rzecz to instalacje Nitro.
Ile kosztuje taki refueling set do NX ?! coś około 6300 PLN - wejdź sobie na stronę Forti tam jest na pewno dokładna cena -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 07 November 2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Stacja NXa to 6600zł .
-------------------- http://www.mx.com.pl - HAMOWNIA DYNOCONCEPT , Chiptuning VTG , Moduły PSI , Nitro NX , Cry02 , CASTROL , zestawy TURBO , dorabianie ukl.wyd ze stali nierdzewnej , serwis i setki innych !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 28 November 2002 Skąd: Bukareszt - Rumunia ![]() |
Dzieki,
A hamownia, ktos sie orientuje ?! Pzdr, -------------------- www.insomniaracing.org
|
|
![]()
|
|
w V-techu piszą, że cena hamowni zaczyna się od 37000PLN + 1200PLN za montaż.
wejdź sobie na http://www.vtech.pl -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 25 January 2003 Skąd: Muranów ![]() |
Tyle ze na inercyjnej trudno cos wystroić.
-------------------- V2 heartbeat
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: drifters.pl ![]() |
Z tego co wiem, to hamownia inercyjna to koszt ok. 60tys. Obciazeniowa - która defacto jest niezbedna do profesjonalnego strojenia - jest duuzzooo duzzzooo drosza. No i hamownia jest jedynie narzędziem... a żeby stroic, to trzeba jeszcze sporo zapłacic za oprogramwanie i wiedze .
Co do mierzenia furek idealnym rozwiaaniem jest wg. mnie przenosna "hamownia" dynomet. Koszt ok. 10000. Wyniki daje ponoć bardzo wymierne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: drifters.pl ![]() |
Tu jest troche na ten temat:
- [url:3dvzdso7]http://www.forum.streetracing.pl/viewtopic.php?t=4779&highlight=dynomet[/url:3dvzdso7] - [url:3dvzdso7]http://www.forum.streetracing.pl/viewtopic.php?t=7613&highlight=dynomet[/url:3dvzdso7] |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 13 April 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("m@ciek":2bg880qj) Co do mierzenia furek idealnym rozwiaaniem jest wg. mnie przenosna "hamownia" dynomet. Koszt ok. 10000. Wyniki daje ponoć bardzo wymierne.
No i mierzy auta z napedem 4x4 ale jest taki minus ze trzeba miec kawałek dobrej drogi aby wszystko wyszło i w zime bedzie bezuzyteczna i napewno jest jeszcze pare minusów ale sa tez i plusy |
|
|
![]()
|
|
Dzieki
A jacy sa znani produceni hamowni inercyjnych/obciazeniowych ?! Pzdr, -------------------- www.insomniaracing.org
|
|
![]()
|
|
-------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 27 July 2003 Skąd: Wawa ![]() |
SCHENCK
dobre profesjonalne rozwiazania ale nie na Polska/prywatna kieszen. MAHA - bazuja na naszej konstrukcji. Nasza w firma niemczech zaprzestala produkcji tego modelu i został on przejęty technicznie prze te wlasnie firme. Saint Patrick Schenck Polska Sp. z o.o. -------------------- St.Patrick
205 GTI Pugi Sport Club My nie jezdzimy szybko...my tak nisko latamy |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 06 October 2003 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
-------------------- Superchip - więcej mocy w Twoim aucie http://www.superchip.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 31 October 2002 Skąd: z doliny zakutych łbów ![]() |
Skoro jest oprzedstawiciel firmy, proszę o info jaki jest koszt obciążeniowej czteronapędowej hamowni powiedzmy do 1200 KM na tylnej osi.
-------------------- ...
Tor Poznań 1:38:100 (na starym asfalcie) www.select-automotive.pl Spełniamy marzenia najtaniej... |
|
|
![]()
|
|
![]() Supra User Dołączył: Mon, 11 August 2003 Skąd: Poznań ![]() |
CYTAT("TwinTurbo":3dek02pj) Skoro jest oprzedstawiciel firmy, proszę o info jaki jest koszt obciążeniowej czteronapędowej hamowni powiedzmy do 1200 KM na tylnej osi.
Witam, jako przedstawiciel duńskiej firmy Dynomet w Polsce, podam cene takiej hamowni. Wersja standardowa hamowni inercyjno-obciążeniowej 4x4, mierzącej do 1200KM kosztuje 49.000euro (pomnożona przez aktualny kurs da cenę netto) mozna zamówić większe/cięższe rolki wg życzenia, choć myśle, że taka wersja starczy. 1200KM to jest certyfikowana wartość, na pewno 1400 tez zmierzy, więc nie jest źle zapraszam na moją strone http://www.hamownia.win.pl/h/ są tam przedstawione wszystkie możliwe chyba hamownie. zetemte: Aktualnie jestesmy w trakcie budowania prototypu hamowni inercyjnej, na 1 oś (max moc mierzona około 800KM), specjalnie na nasz rynek. cena jeszcze nie jest znana, ale plany są by była najtansza w Polsce -------------------- chiptuning.poznan.pl - więcej mocy w Twoim aucie. Chiptuning i hamownia w Poznaniu.
hamownia.info - potrzebujesz hamownię? Przenośne, drogowe i podwoziowe. Supra TT 6spd, F430 spider 6spd. |
|
|
![]()
|
|
Lokej, daj znac, jak bedziesz wiedzial jak cena. Narazie mysle o tej magicznej, co sie na kolo zaklada
Pzdr, -------------------- www.insomniaracing.org
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
Panowie,
coś nowego w temacie hamowni w PL? Z tego co widzę najpopularniejsza jest Maha LPS 3000. Nie ukrywam, że rozchodzi się raczej o hamownie dla aut z napędem na obie osie i o mocy do 1200 koni mechanicznych - hamownia obciążeniowa. Zanim każdy z przedstawicieli zacznie chwalić swoje, jest tutaj kilka osób które używają takich rzeczy, więc pewnie i ja i kilka innych osób dowie się czegoś ciekawego. -------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 15:19 |