![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
Witam
Kolega mana oku Legenda z 99roku 3.5V6. Macie jakieś dobre albo złe zdanie o tym motorku, skrzyni lub ogólnie. Nie chciałbym aby się wtopił w jakieś bagno. Pozdrawiam. J. -------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Kiedyś rozeznawałem temat.
Ogólnie póki jest dobrze to jest dobrze - później koszt części poraża, szczególnie jak zaczyna się dziać coś więcej niż tylko hamulce/płyny/etc. 11 letni automat to również loteria. A nawet jak padnie to to nie BMW, że w ciągu 3 dni możesz już mieć nowy w aucie. I cena wyższa... Dodam, że 3.5 V6 słabo się odpycha. Pozdrawiam Daniel |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Tez kiedys przez mysl mi przeszło to auto ale w sumie nie znalazłem wiekszych plusów w stosunku do niemieckich limuzyn.
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 23 September 2008 Skąd: Stolica ![]() |
Pamiętam pod koniec liceum (czyli właśnie 99-00) ojciec kumpla kupił Legenda. Początkowo szał, pełen bajer - skóra, automat, klima, wodotryski. Ale jak opadł entuzjazm to dostrzegliśmy trochę minusów:
- jak na 3,5 V6 to szału nie ma - jak na tak duże auto miejsca w środku coś mało - skomplikowana budowa (np, żeby wymienić przednie żarówki to trzeba jechać do ASO) - każda naprawa = długi postój w oczekiwaniu na części + duże koszty w tej klasie i kasie są dużo lepsze opcje, nie bez powodu to auto w Europie kariery nie zrobiło. -------------------- Łukasz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Warszawa/Poznań ![]() |
Jako były pracownik ASO Honda i kilku miesięczny posiadacz takiego lagenda powiem tak : Jeżeli to auto wiadomego pochodzenia lub przejdzie z dobrym wynikiem kontrole w aso to spoko . Skrzynie padaja jeżeli są zalane innym olejem niż zaleca producent . Co do silnika to jest troszkę słaby do tego auta, często pojawiają się przedmuchy w wydechu . Auto z 99 roku jest już po lifcie jeżeli jest to jakaś okazja cenowa to ściągnął bym anglika jako zapas części
![]() przykładowo wymiana uszczelniacza dyfra : uszczelniacz około 270zł wymiana 1800zł ![]() -------------------- MB W202
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
Dzięki koledzy, przekazuję dalej. Auto"wiadome" tzn nie sprowadzak żaden. Po prostu jeden z salonów Subaru wziął je w rozliczeniu z tego co wiem. Może to auto jednego z forumowiczów... kto wie.
-------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 28 August 2025 - 01:45 |