![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 September 2005 Skąd: Katowice / Banja Luka ![]() |
Ostatnio mnie strasznie wzięło na takie coś:
![]() ![]() ![]() Będę wdzięczny za wszystkie opinie z pierwszej ręki a nie opierające się na danych z sieci. Konkretniej: jak jeździ, jak się prowadzi, jakieś mankamenty, brać czy odpuścić sobie, ... Kwestie pakowności, widoczności i ekonomii nie są aż tak istotne - w garażu są jeszcze dwa samochody na takie potrzeby. Ma to być auto do jazdy na co dzień dające przy tym trochę radości z jazdy ![]() BTW Proszę o powstrzymanie się z opiniami typu "lepsze jest kilku roczne M3 / Sti / EVO". Interesuje mnie tylko i wyłącznie te auto - koniecznie nówka ![]() Dzięki! P.S. Jeżeli chodzi o samochód testowy to kiepska sprawa - przynajmniej na Śląsku ![]() -------------------- #włoszczyzna
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Mam folder RS'a, oczywiscie obiecuja lepsze prowadzenie itp.
Ale ciekawostka jest RS monitor, ma pokazywac: - "obciazenie podzespolow: hamulce, olej, uklad chlodzenia, moc i moment obrotowy silnika" - aktualnie wrzucony, optymalny dla osiagow bieg - wykres przeciazen g - stoper 0-100, 1/4, lap timer, najlepszy czas, ostatnei czasy itp - ustawienia pracy pedalow (5 ustawien i tryb ESP) itd -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
jak 3 auto brał bym....
![]() -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland
Powered by Niuton & Re5pect.pl & Penrite.pl & Syr Garage |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 15 August 2004 Skąd: Małopolska ![]() |
Nie mam informacji z pierwszej ręki, ale co nieco o samochodzie możesz przeczytać w aktualnych jeszcze numerach KMH i V12, a także styczniowym numerze Top Gear.
-------------------- Power is back!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Widziałem na żywo na rajdzie Monte Carlo, jechało chyba z 3 sztuki na "zerówkach". Wygląda fenomenalnie. Kupiłbym. W środku jakość bardzo wysoka. Jesli skręca podobnie do Clio Sport, to fajny sprzęt.
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 14 December 2009 Skąd: Poznań - Wagowo ![]() |
mojej Żonce się bardzo podoba
![]() -------------------- corsa D z12xep - 80KM - Żono-wóz LPG
wół roboczy fiat palio weekend 1.2 LPG i taka zwykła vectra b kombi ;-) Usługi parkieciarskie :-) www.parkieciarstwo.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Skoro w Evo pisza, ze jest to moralny zwyciezca pojedynku z Foka RS to chyba znaczy, ze mozna brac. Oczywiscie tylko i wylacznie z pakietem Cup.
-------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 01 January 2010 ![]() |
jezdzic nie jedzilem, ale dotykalem i siedzialem
dobra jakosc materialow. [ dla mnie bdb, nie zwracam uwagi na to w tego typu autach] auto wgledem clio wydaje sie byc duzo wieksze, gorsza widocznosc. do tylu zerowa.. i monitor fajny bajer.. ciekawe jak dokladny. plus renowki , kubica teraz jezdzi w renowce ![]() jezeli dogadalbym sie $$ ze sprzedawca to bralbym w cupie. jestem fanem renault ![]() ale zaznaczam ze jezeli nie byloby zadnych ograniczen w klasie hh, to pewnie wzialbym focusa... poczekalbym tylko na jakies fakty z tym trzymaniem mocy itd... bo jakos ostatnio obilo mi sie o uszy ze jakos slabo ida... -------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
"w Renault czuje sie jak w domu"- R.K. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 September 2005 Skąd: Katowice / Banja Luka ![]() |
Byłem dziś w salonie - nie ma testówki w całym kraju. Ba, nawet żaden salon takiej jeszcze nie zamówił... Informacja Z ASO Renault, więc chyba prawdziwa
![]() Czas oczekiwania na auto nie taki zły - 10 tygodni. No cóż, poczekam jeszcze trochę - nie ciśnie mnie aż tak aby brać w ciemno ![]() Aha, żadne upusty nie są planowane w tym roku... -------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
Byłem dziś w salonie - nie ma testówki w całym kraju. Ba, nawet żaden salon takiej jeszcze nie zamówił... Informacja Z ASO Renault, więc chyba prawdziwa ![]() Czas oczekiwania na auto nie taki zły - 10 tygodni. No cóż, poczekam jeszcze trochę - nie ciśnie mnie aż tak aby brać w ciemno ![]() Aha, żadne upusty nie są planowane w tym roku... hmm. w ktorym jesli mozna spytac? nie wszystkie informacje z ASO sa prawdziwe ![]() co do upustow, to niby odgorne wytyczne...nie zglebialem tematu, by stwierdzic jak jest naprawde ![]() przy skladaniu zamowienia sprawdz wszystko 2 razy dokladnie. -------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Byłem dziś w salonie - nie ma testówki w całym kraju. Ba, nawet żaden salon takiej jeszcze nie zamówił... Informacja Z ASO Renault, więc chyba prawdziwa ![]() Czas oczekiwania na auto nie taki zły - 10 tygodni. No cóż, poczekam jeszcze trochę - nie ciśnie mnie aż tak aby brać w ciemno ![]() Aha, żadne upusty nie są planowane w tym roku... Spróbuj tutaj: http://www.zdunek.com.pl/ Oni są rajdowo zaangażowani, pomagają teraz w Pucharze Clio. Może zrobią lepszą cenę dla fana marki ![]() -------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 09 May 2003 ![]() |
Byłem dziś w salonie - nie ma testówki w całym kraju. Ba, nawet żaden salon takiej jeszcze nie zamówił... Informacja Z ASO Renault, więc chyba prawdziwa ![]() Czas oczekiwania na auto nie taki zły - 10 tygodni. No cóż, poczekam jeszcze trochę - nie ciśnie mnie aż tak aby brać w ciemno ![]() Aha, żadne upusty nie są planowane w tym roku... Odezwij się do Krzycha vel Freeman z forum. Pracował/myślę nadal pracuje w Dyszkiewicz Renault i robil kiedyś świetne ceny na Clio. Ja się załapałem jeszcze ![]() Może pomoże. A nowy Megane z pakietem CUP (około 7 tys zł extra - ale to muss) to fajne autko. Sam bym wskoczył w takiego chętnie. Nie wiem o czym Dieppe mówi apropos trzymania mocy. Cyba że zgłasza uwagę odnosnie nadmiaru/bonusu he he. Dziennikarze z Autocara dostali sztuke która miała ok 275-280km, chyba nawet wiecej od Foki Rs z która była bezposrednio porównana.. Z reszta sam poogladaj.. http://www.youtube.com/watch?v=2MhgGwqfCrI&feature=fvsr |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, widziałem już
![]() A tak w ogóle, dzwoniłem, pytałem się i potwierdził mi to samo - testówek nie ma i na razie nie będzie... -------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
to auto nie potrzebuje reklamy
![]() w topicu o fokusie 2 filmy. a kupic meganke z 280 konmi na pokladzie tez milo. ja bym jednak megane bral... tylko niech ktos w koncu zacznie robic francuzy u nas !! i kroic tak na czesciach aftermarketowych co do zdunka. serwisy trzeba zarobic ![]() -------------------- Renault sport / F1 team- nie dla hipokrytów
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 March 2007 Skąd: Gliwice/Rybnik ![]() |
To my wszyscy wiemy, co byś wolał. Dziennie o tym informujesz ![]() BTW. jestem ciekaw czy skrzynia biegów jest bardziej dopracowana niż ta koszmarna z poprzedniego modelu. -------------------- 200KM/290Nm/1088kg
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
tylko za dwa lata Megane bedzie warte polowe tego co teraz, w przeciwienstwie do Focusa...
Ja bym wzial Focusa, z racji tego ze napewno duzo latwiej bedzie o mody i ciezej bedzie to spotkac na ulicy. Mimo ze dla mnie Ford to kapa, to jakos dla Focusa RS przelamalbym sie ![]() -------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 14 October 2009 Skąd: TOS ![]() |
fajny sprzęt, ale tak jak ktoś wspomniał, duża utrata wartości, jeśli chodzi o wygląd to ładniejszy niż Ford
![]() -------------------- leon fr 170
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 30 March 2006 ![]() |
Jeśli już tak mówicie co kto by wolał, to w moje gusta najbardziej podchodzi Scirocco R20. Droga do wyższych mocy przetarta, a z zewnątrz też niczego sobie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Jeśli już tak mówicie co kto by wolał, to w moje gusta najbardziej podchodzi Scirocco R20. Droga do wyższych mocy przetarta, a z zewnątrz też niczego sobie ![]() Ale Focus i Meganka skrecaja ![]() -------------------- Dzik zawsze pozdrawia.
- Clio stage 0.5 = 172->161->166(ET14.9)->184(ET?)->??(ET14.3)-> seria - R5 blue, 2.0 16 - 160KM - R5 black 1.4t mpi - R5 red 1.4t - R5 silver 1.4t Zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 01 August 2025 - 07:29 |