![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 09 March 2003 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
Opisywany samochód to Golf IV 2,8 24V
Założeniem tego projektu było stworzenie całkowicie ulicznego i legalnego samochodu o mocy powyżej 400ps, z którym nie będzie problemu z wyjazdem na wakacje czy zrobieniem paru kółek po torze. Samochód po około miesiącu prac został ukończony we wrześniu 2008r. Po 33000 km bezawaryjnej jazdy (no może oprócz wybuchającego docisku) postanowiłem go opisać. Modyfikacje 2,8 24V VR6 odprężony przekładką szpilki głowicy Raceware szpilki główne wału ARP śruby do korbowodów ARP seryjny sterownik, oprogramowanie CompSport sterowanie boostem Apexi AVCR wskaźniki Defi kolektor dolotowy alu turbosprężarka Borg Warner S200G Extendet Tip Twin Scroll kolektor wydechowy Twin Scroll MG Motorsport wastegate Tial Sport V44 układ paliwowy CompSport wtryskiwacze Genesis 415cc pompa paliwa Bosch 044 układ wydechowy 3,5 cala MG Motorsport katalizator metalowy układ dolotowy alu CompSport Intercooler CompSport koło zamachowe jednomasowe Sachs Performance sprzeglo organiczne i docisk Sachs Performance zawieszenie seryjne R32 przednie hamulce 355mm i zacisk 6 tłoków zderzaki i progi ori R32 ![]() -------------------- www.compsport.pl
czas na zmiany - 2,8 24v VRT 11,6 - 1320ft |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
A jaką moc powinno to sprzęgło wytrzymać ? Może kiedy uda nam się razem na kresce stanąć
![]() -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 02 January 2004 Skąd: Zambrów (woj. Podlaskie) ![]() |
świetne autko gratki, co pakietu od R32 z zewnątrz brakuje tylko lotki na dach
![]() -------------------- Pozdrawiam Rapix
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 06 February 2009 ![]() |
Czy to jest ten golfik co był pokazywany w OPT na torze z lamborghini murcielago ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ten zestaw jest określany przez producenta na 600+nm ale ile wytrzyma to nie wiem. Poprzednie sprzęgło wyglądało ok i trzymało do końca, myślę ze była to wada docisku. A na kresce bardzo chętnie
![]() -------------------- www.compsport.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 21 September 2003 Skąd: Elbląg ![]() |
2 pytanka z czego tarcza hamulcowa przednia 5x100 czy coś wiercone ?
oraz gdzie kupiliście taki fajny kocyk na gorąca cześć turbo -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 27 November 2002 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
2 pytanka z czego tarcza hamulcowa przednia 5x100 czy coś wiercone ? oraz gdzie kupiliście taki fajny kocyk na gorąca cześć turbo To tarcze plywajace z dorobionym dzwonem. Kocyki sa ogolno dostepne w roznych sklepach int. -------------------- CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning http://www.compsport.pl 696030909 696030910 33 8213118 GG 3643857 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 15 January 2007 Skąd: warszawa ![]() |
A możesz dać linka do takiego kocyka na sprężarkę
POZDRO |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Niezle autko napewno zapierdziela biorac pod uwage jak lata daniela. Czy nie ma bledow przy opisie wtryskiwaczy ?
-------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma bo dzialaja na 4barach :-)
-------------------- CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning http://www.compsport.pl 696030909 696030910 33 8213118 GG 3643857 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 26 March 2005 Skąd: wr ![]() |
Fajne auto po bułki
![]() ![]() -------------------- diesel power
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
S/RSesk dużo się pojawi na następny sezon, ale widzę i coraz ciekawsze Golfy o podobnych mocach. Fajny projekt.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
gratulacje !!
wreszcie pojawił się opis... i od razu nowy wykres, bo na www jest ten na 420 KM ![]() ![]() bardzo fajny kolektorek, w ogóle całość modów przemyślana... wychodzi na to, że golf IV 2.8 VR6 to jedna z ciekawszych baz pod mocne auto ![]() ja mam pytanko czy da się ogarnąc na seryjnym ECU w wersji bez MAF-a ? - u mnie będzie niemalże identyczny setup i fajnie byłoby gdyby dało się bez SA -------------------- |
|
|
![]()
|
|
MAF musi byc
-------------------- CompSport
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 16 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Dla mnie jedno z najfajniejszych autek jakie widziałem na Projektach. Bezkompromisowe - w kwestii przydatności jako daily driver. Seryjny komp. Gratuluje. Dołożyłbym tylko sterownik Haldexa (o ile nie macie) i szpere na tył. Dla mnie bomba.
-------------------- Pozdro, Alek
Sprzedam E90 335i. Wiadomośc PW. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 04 March 2007 Skąd: Zakopane ![]() |
kolejny mocny Golf IV
![]() ![]() Gratki:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
A próbowałeś startować na tym sprzęgle z dwójki?
-------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 December 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
fajny plaski moment gratuluje zabaweczki...
-------------------- _ MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ _
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 September 2003 Skąd: Poznan ![]() |
Cześć
Kurcze naprawde jestem pod wrażeniem , porządek pod maską, seryjny komp, normlanie seryjny golfik z moca wieksza niż prosiak 996 TT S ![]() Gratki , jak zawsze profi. Paweł -------------------- Leon 4x4 1.8T 440 KM,480 Nm & Tomson
--------------------------- --------------------------- |
|
|
![]()
|
|
A próbowałeś startować na tym sprzęgle z dwójki? Mam zestaw z tarczą organiczną wiec nie bardzo. -------------------- www.compsport.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 15 July 2025 - 20:26 |