![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Witam
Szukałem ale tego tematu akurat nie znalazłem...więc pytam gdzie najlepiej/najtaniej można zatankować podtlenek w Warszawie i okolicach. Możecie podać cene gazu jaką płacicie/płaciliście u danego tunera? wiem ze w VTG ok 50-70/kg... pozdrawiam -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
możesz jeszcze tu zapytać http://nxpolska.pl/ a tak to popytaj szpitale skąd biorą butle i tam ci powinni napełnić
pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 22 October 2002 ![]() |
Tam gdzie szpitale biorą to na 100% nie napełni butli do auta
![]() Masz dwa wyjścia: 1. Dogadać sięz "dentystą" aby ci sprzedał w zwykłej butli z vatem 7% 2. Kupić u tunerów - np. Unitronic, VTG, itp. bo mają pompę i wagę. Metody przetaczanie na zasadzie "przelewania" są ogólnie o kant dupy rozpbić (testwoane wielokrotnie u nas na instalacji). Kost około 40stu paru złotych za kg PS. Spróbuj znaleźć namiary na Coobcio bo nijak nie mogę się z nim skontaktować w sprawie SMT6 ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
w unitronicu 60zl zdaje sie, w vtg chyba troche taniej. aha - podjedz do szpitala ! moze sie udac za 1/3 kosztow
![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
Tam gdzie szpitale biorą to na 100% nie napełni butli do auta ![]() Masz dwa wyjścia: 1. Dogadać sięz "dentystą" aby ci sprzedał w zwykłej butli z vatem 7% 2. Kupić u tunerów - np. Unitronic, VTG, itp. bo mają pompę i wagę. Metody przetaczanie na zasadzie "przelewania" są ogólnie o kant dupy rozpbić (testwoane wielokrotnie u nas na instalacji). Kost około 40stu paru złotych za kg PS. Spróbuj znaleźć namiary na Coobcio bo nijak nie mogę się z nim skontaktować w sprawie SMT6 ![]() ze szpitalami nie będe się wygłupiać ![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 08 October 2008 ![]() |
może nie tyle w szpitalu co spróbuj w firmach sprzedających gaz techniczny dostarczany do szpitali.
jest szansa że za grosze Ci nabiją |
|
|
![]()
|
|
masz dajmy na to butle np.7kg... 7x60zl=420zl... jak sie dogadasz z kolesiem z zaopatrzenia szpitala, co przy odpowiednich argumentach (z wizerunkiem wladka jagielly
![]() ![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Kreator na Młodnickiej miał pompę i wagę. Czy jeszcze ma i tym sie zajmuje, to najlepiej zadzwoń i zapytaj.
Ew. Jutro mogę się spytać, bo będę obok przejeżdzał. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Szpital odpada, oni oddaja butle gdzies tam cos tam na wymiane, a nie napelniaja swoje u siebie. Jeszcze w mastersie mozesz napelnic, tzn 1.5 roku temu mozna bylo, jak teraz jest nie wiem
![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
Powiem szczerze że słabo wygląda tankowanie podtlenku w Warszawie
![]() ![]() w piątek założyłem sobie kocyk i chciałem sprawdzić jak przy w koncu dobrym cisnieniu w butli (bez kocyka nie ma co się to bawić) jak będzie auto jeździło..oto jak wygląda tankowanie Podtlenku w Warszawie: -Piaseczno Unitronic (mam najbliżej) obsługa dobra, był P. Poniedziałek powiedział ze nie mają gazu ale za 2 godziny będzie..po 2 godzinach okazało się ze dostawca się zwinął i lipa. Gazu nie ma, ma być za dwa trzy tygodnie. - Masters...gazu już nie tankują - Diagtronik (mimo że na stronie NX Polska są wpisani jako tankujący gaz) powiedzieli ze nie mają pompy i nigdy gazu nie tankowali - Kreator Mocy, tak tankują normalnie ale nie dzisiaj bo coś się stało z dostawcą i narazie nie tankują. - VTG najczęsciej mają (70zł/kg) ale dzisiaj nie mają bo się wypsikali i dzwonić czwartek-piątek No do jasnej...czy naprawde tak mało samochodów jezdzi na dzień dzisiejszy z nitro zeby był taki problem z tankowaniem..szczerze mówiąc to się nie spodziewałem takiego problemu. Podsumowując na dzień dzisiejszy NIE MA gdzie zatankować gazu w Warszawie! -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
bo najtro już jest passe. Kiedys było tuningiem samym w sobie a dziś jest narzedziem pomocniczym do rozpedzania turbin, ew bronią ostateczną w zawodach ew. czynnikiem "bajerotwórczym" (Purge valve).
-------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
nie wiem co to wnosi do rozmowy...wolałbym info gdzie jeszcze mozna spróbować nabić butle...a czy jest już passe no widocznie tak chociaż troche tego nie rozumiem, bo to nadal najtańszy i najprostszy sposób na krótkie zwiększenie mocy, mi w S4 super sie to sprawdza i napewno jest wielu użytkowików którzy używają go u nas w kraju, dziwne ze w Stolicy nie ma go gdzie zatankować.
-------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
co to wnosi to nie wiem - ale zadajesz pytanie które nie do końca wyglada jak retoryczne to ci odpowiadam.
6-7 lat temu nawet noworodki odychały podtlenkiem odsysanym z butli po bitej smietanie bo nitro było modą. Nie metodą a modą. potem narobiło sie szybkich samochodów turbo i wyszło że 10-15 sekund z nitro to za mało zeby sie bawić równo z kumplami dysponującymi taką wieksza moca cały czas. działa krótko, "kopie" gwałtownie w napęd jak nie ma drogiego sterownika a dysze solidne.. itd itp... turbiny zeszły pod strzechy i w cenie 70KM zaawansowanej instalacji podtlenku w zasadzie możez miec turbine, robic psss psss i wogole. teraz trendy miec moc ZAWSZE ![]() -------------------- ____________________________________________
|
|
![]()
|
|
Instalacja np. NX kosztuje około 2-3 tys. pokaż mi działającą instalacje turbo w takiej cenie
![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Wombat... ty to masz gadanę. Respekta.
-------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
Wombat... ty to masz gadanę. Respekta. dzieki jak zwykle za OT, a ja sie dalej pytam czy macie inne pomysły gdzie mozna zatankowac nx ![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() print, ale ty masz samochód z tej wyższej lub też tej górnej półki i mówisz o dedykowanych rozwiązaniach i ich cenach. Masz samochód szybki w serii i nie czujesz ciagle niedoboru mocy. Ciebie nitro urządza. CZASEM se psikniesz. Okazjonalnie. Bo to co masz dostepne generalnie dae rade A u nas podtlenek był ładowany do civików 1.4 90KM w serii i innych takich pudełek na zakupy. Masowo. Wtedy był popyt. Ale ludziki dorosły, rynek dorósł, ludzie nabrali doświadczenia a silniki "fajne" sie zestarzały i potaniały. teraz swap na silnik 20-30KM mocniejszy kosztuje tyle lub niewiele więcej co nitro a daje seryjna trwałosć. Mozliwosć skorzystania zawsze z mocy pod pedałem gazu i to bez płatnych karnetów na doładowanie. Powstała kupa projektów DIY mniej lub bardziej udanych. teraz juz nie jest fajnie mieć 90KM sredniaka co przez 15 sekund może być szybszy TROCHE i potem mu trzeba dac odpocząc. Kumple odjadą a ty studzisz profilaktycznie silnik. teraz każdy wie że lepiej dołozyc 1000 do silnika lub turbo niż miec podtlenek jako docelowe doładowanie. A co do tankowanie to juz wiesz że jak nie zamówisz wczesniej to nigdzie. No chyba że przed zawodami jak okresowo wzrastaja zapasy u tych co korzystaja z nitro na zawodach -------------------- ____________________________________________
|
|
![]()
|
|
zgadzam się z Tobą w 100% ale i tak jest to dziwne ze nie ma gdzie podtlenku zatankować w W-wie bo jednak troche aut chyba jeszcze na nitro jezdzi...tak naprawde to jestem ciekaw ile....moze zrobie jakąś ankiete
![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie wiem czy to aktualne, nie wiem czy mają na stanie, ale z tego co pamiętam to łódzki Tuning Jędrasik oferował napełnianie butli którą można było do nich wysłać kurierem, może warto sprawdzić to rozwiązanie?
|
|
|
![]()
|
|
a w koncu atakowales szpitale, czy czekasz na dostawe u "tjunera" ??
-------------------- BMW 135i
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 16:03 |